un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 6 iulie 2018

6 Jul 2018  ·

ȘTIRI  ·

18 comentarii

20 de minute de gameplay Anthem în 4K:

    18 comentarii

  1. Nu e de mirare ca S9 nu se vinde bine. Nu ofera nimic in plus fata de un S8 si costa cam 30% in plus. (2500 lei vs 3500 lei la emag in momentul asta).

    S9 si Iphone X au dovedit ca piata nu vrea sa sustina telefoane de $900. Foarte bine de altfel, mi se pare un pret absurd pt. un device de larg consum care are o viata utila de maxim 2 ani.

      (Citează)

    • Cum zice si alex, de fapt piata a aratat nu vrea sa sustina MAI MULTE telefoane de 900-1000 USD. Adica exista segmentul super-premium, dar nu e suficient de mare incat sa aiba loc alcineva decat Apple pe el.
      Si spun asta ca posesor de “S8”, respectiv al unui flagship Android din generatia anterioara (la data la care l-am cumparat). Adica am preferat sa dau 500$ in loc de 7-800 pe un model un pic invechit, dar care facea treaba. Evident, asta inseamna asumarea unei durate de viata mai mici, pentru ca au grija producatorii sa taie update-urile in asa fel incat sa te impinga spre modele mai noi.
      Deci nu, n-o sa dau dublu pe un S9. Nici pe un iphoneX. O sa mai trag probabil 6 luni-1 an de telefonul asta si apoi ori iau “midrange” ori iau “S9” la ceva timp dupa ce apare S10.
      Mai sunt si alternativele de flagship chinezesc, dar si alea se scumpesc treptat, si parca nici n-am chef sa le dau si chinezilor acces la datele mele personale, imi ajunge ca le au americanii, japonezii si coreenii.

        (Citează)

    • Claudiu: S9 si Iphone X au dovedit ca piata nu vrea sa sustina telefoane de $900

      Cred că problema este mai mare pentru Samsung. S9 este flagship-ul lor, ar fi bine să se vândă.

      iPhone X este un produs de nișă pentru Apple, ceva adăugat suplimentar pentru iPhone 8 și 8 Plus. Dacă nu se vinde, e mai mică pierderea lor.

        (Citează)

    • Ar fi trist ca iPhone X sa fie doar de nisa. Asta inseamna ca iPhone 9 o sa arate la fel ca iPhone 8/7/6.
      Eu cred ca OnePlus o sa inceapa sa rupa bucati din ce in ce mai mari din piata, mai ales avand in vedere ultimele evenimente. Asta daca nu se porcesc cu pretul.

        (Citează)

  2. Și Romania a fost a 2-a după Franța la numărul de voturi pentru legea drepturilor de autor. Nu înțeleg ce câștigam noi ca țară din asta.

      (Citează)

  3. Stii cumva daca exista cadrul legal ce le-ar permite celor de la Telekom sa puna o suprataxa pe roaming chiar daca este aprobat local?

    Daca imi aduc bine aminte, costurile de roaming au fost eliminate la nivel de UE si ma gandesc ca exista o directiva care ar fi incalcata daca s-ar aproba asa ceva, nu?

      (Citează)

    • Se poate cu acordul ANCOM.

      ANCOM a dat deja aprobarea pentru suprataxarea pe DigiMobil.

      “ANCOM a anunțat că a aprobat, pentru al doilea an, cererea concurentului RCS&RDS de a aplica propriilor clienți anumite suprataxe, în plus față de tarifele naționale, pentru serviciile de roaming în Uniunea Europeană, dar și în Norvegia, Islanda, respectiv Liechtenstein (SEE)”

        (Citează)

    • Aveam impresia ca o lege sau directiva europeana sta deasupra legislatiei unei tari iar tarifarea extra nu este permisa.

        (Citează)

  4. Straniu că Apple nu va folosi modemuri 5G Intel. Atunci Samsung va deveni liderul mondial

      (Citează)

  5. Fazele cu suprataxare mie imi par mai mult a eșec al companiei/companiilor de a negocia tarife de interconectare cu alți operatori din afară. Atâta timp cât in țara gazdă raportezi profit (chiar enorm), în roaming telefonul functioneaza pe același principiu și cu aproape aceleași costuri-aici vorbim strict de zona EU. Înțeleg că distanțele sunt un pic mai mari si transportul luminii pe fibra optică e scump dar atâta timp cât ai codul de “bună purtare” care te limitează in privința consumului în roaming…Unde altundeva poate fi problema?

      (Citează)

    • Văd că lumea nu pricepe argumentația pentru această suprataxă. Digi are abonamente de 2, 3, 5 euro cu internet nelimitat. Mulți “băieți deștepți” folosesc (foloseau) aceste abonamente plecați afară aproape 12 luni pe an, pînă la apariția acestei reguli “roam like at home”, fiindcă oricum era mai ieftin traficul decît la ceilalți operatori. Dar acum Digi nu mai sînt dispuși să facă practic acte de caritate. Oricum ceilalți operatori au roamingul gratuit doar pentru abonamente mari, iar Digi au micșorat si mai mult prețurile pe roaming.

        (Citează)

    • Parca regulamentul UE specifica ca nu poti folosi roaming-ul mai mult de 2 luni tocmai pentru a evita sa cumperi sim din România si sa-l vinzi in strainatate.

        (Citează)

    • @Emil regulamentul UE este aplicabil indiferent de abonament. Acel “cod de bună purtare” cum i-am spus eu il au toti operatorii. În el se spune clar (printre multe alte opreliști) ca poți vorbi limitat in afara țării in funcție de cât vorbesti in țară (cota parte) dar si limitat de perioadă (Vezi ce zice si @florin). Ce sa mai spunem de internet…

        (Citează)

  6. Skype e aproape mort.. ce mai incearca ei sa faca, nu mai conteaza..

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus