un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Quake Champions rămâne gratuit dacă-l descărcați acum

16 Jun 2018  ·

TEHNOLOGIE  ·

13 comentarii

Vedeți că jocul Quake Champions, dacă-l descărcați până pe 18 iunie din Steam, este gratuit nu doar acum, dar rămâne gratuit până la lansare. Înțeleg că după lansare planul este oricum să fie gratuit, dar nu mai țin minte exact și poate-l confund. Varianta Early Access costă 30 de euro în rest.

Oricum, eu l-am descărcat și jucat. Trebuie și inițializat, intrați în el, faceți-vă cont, jucați tutorialul și un joc pe acolo.

Mi-a plăcut jocul. Eu sunt fan Quake de mic (la propriu), am jucat Quake 1 de mi-a ieșit pe nas, apoi Quake 2 și un pic de 3. Champions se mișcă bine, este fluent și cursiv, dar nu devine prea aglomerat. Hărțile sunt inedite, în arhitectura clasică gotică SF combinată cu ceva decorațiuni demonice, cum se mai face uneori.

Single player include și un mod instant gib, popularizat de primul Unreal, în care mori de la prima lovitură, unde se joacă, desigur, cu railgun-uri. Mi s-a părut că mai e un pic de lucru la modul în care sare personajul; săriturile parcă nu sunt la fel de fluente precum restul deplasării.

Ideea de Campioni este că poți alege din diverse personaje, fiecare cu câte o abilitate specială și nici diferențe pe la viteza de deplasare sau viața maximă. I-am văzut pe mulți plângându-se că asta debalansează jocul și ar trebui eliminat conceptul, dar în practică mi s-a părut că tot ce contează este skillul fiecăruia. Probabil doar noobii se plâng.

Quake Champions include și toată partea de loot boxes de unde poți primi diverse armuri sau skinuri de arme, dar nu m-a deranjat nici asta, că nu te obligă nimeni să dai bani dacă nu vrei.

  13 comentarii

 1. O sa mi-l instalez si eu, am jucat cam toate versiunile Quake și Doom.

  Îti dai seama ca Radu este plecat in concediu când nu a mai postat Știrile zile de o săptămâna.

    (Citează)

 2. Am ramas plăcut surprins. Mi a dat senzația de quake 2 restilizat. Quake 3 nu m a prins.

    (Citează)

 3. ionică:
  Quake II cel mai tare ?

  q2dm1 mama hartilor

    (Citează)

 4. Quake nu mi-a placut vreodata, DOOM si Unreal au fost FPS-urile copilariei. Quake era imposibil de jucat pe PC-urile de la vremea respecriva si incredibil de urat.

    (Citează)

 5. Marian:
  Se putea juca extrem de cursiv daca aveai placa grafica vodoo 2 sau placa grafica pci intel cu open gl

  daca

    (Citează)

 6. nu mai traiti din trecut

  Gaelex: daca

    (Citează)

 7. E un proiect frumos, dar care sufera foarte mult, mai ales pentru cei din comunitate.
  Probabil Bethesda nu le ofera prea multi bani, neavand incredere in jocul asta.
  Astfel, o sa dai de destul de multe probleme, unele minore altele foarte nesuferite.

  Din update in update, ele se cam rezolva, dar mai dau si gres.
  De exemplu, dupa ultimul update, au impartit lobby-ul astfel: alegi sa joci single sau team. Apoi intri in lobby si se VOTEAZA modul de joc si harta :)))

  Daca tu vrei sa joci Instagib iar restul voteaza Deathmatch, asta e :))

  Inainte iti aleageai tu clar modul de joc, si se vota doar harta.

  Sper sa modifice.. Updateurile vin cam la 2 luni.

  Oricum, jocul e in beta de mai mult de 1 an. Nu stiu de ce o lalaie atat. Poate din cauza banilor lipsa de mai sus.

    (Citează)

 8. Ah.. si matchmaking-ul este cam haotic. Eu sunt un jucator mediu ca skill, dar de foarte multe ori nimeresc cu pro-playery care domina tot jocul.

  Toate jocurile frumoase, au fost cand am nimerit cu jucatori de acelasi nivel ca mine. Unde simti ca lupti pt locul 1, si jocul este foarte echlibrat.

  Daca nimeresti cu incepatori, se simte iar, ca faci wipe cu ei, iesi pe primul loc la diferenta de 10+ fraguri.

  Chestia asta a fost si a ramas asa inca din beta, tot au zis ei ca au modificat dar nimic.. nu se simte.

    (Citează)

 9. Ah.. si daca vrea careva sa joace cu mine, add me on steam: duke_lp

    (Citează)

 10. Au prelungit până pe 25 iunie.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus