un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 6 aprilie 2018

6 Apr 2018  ·

ȘTIRI  ·

14 comentarii

Conturi românești de urmărit: Călin Stan.

  14 comentarii

 1. Umbla vorba ca daca folosesti voucherul TEST123 in magazinul razer ai 50% reducere la 1 joc, la alegere, se poate folosi doar o data.

    (Citează)

 2. Cine naiba are licenta sa transmita imagini din spatiu? Nu exista natiune suverana in spatiu care sa isi poata impune legi acolo. Este o imbecilitate care ar trebui ignorata sau desfiintata.

  Serios, ce naiba isi inchipuie ca vor face, vor trimite navete spatiale sa traga in camerele infractorilor care isi permit sa filmeze pamantul?

  Imbecilitate tipic americana, gen baseball world series, isi inchipuie ca e dupa ei peste tot.

    (Citează)

  • Uite ca exista o lege americana si companiile americane trebuie sa o respecte:
   “NOAA (National Oceanic and Atmospheric Administration) must issue licenses for any commercial spacecraft that does “remote sensing” of the Earth — or basically any vehicle that takes pictures or video of the ground from space, thanks to a law passed by the US government in 1992. At the time, private companies were interested in launching Earth-imaging satellites to make money, but the US was worried that they might inadvertently snap pictures of, say, troop movements overseas, and then sell that data to a foreign government. So a licensing system was put in place under NOAA to make sure these companies didn’t improperly share any sensitive government information.”

     (Citează)

  • In plus, exista Outer Space Treaty, care spune ca “the activities of non-governmental entities in outer space, including the Moon and other celestial bodies, shall require authorization and continuing supervision by the appropriate State Party to the Treaty”.

     (Citează)

  • Spatiul cosmic este in aceeasi situatie ca marile si oceanele. Nu exista nici o natiune care sa aiba dreptul sa isi aplice legislatia la infinit ca distanta in larg fata de tarmul sau.

   La bordul navelor aflate in larg se aplica legea tarii sub al carui pavilion sunt inregistrate.

   Navetele SpaceX sunt ale unei companii private, n-au vreun pavilion obligatoriu asa ca saritul de cur in sus al unei agentii americane are fix importanta unei frectii Diana* la picior de lemn.

   Sunt niste legislatii imbecile ramase de vremea razboiului rece cand nu voiau cumva ca vreo imagine data publicitatii sa arate prea multe despre fortele americane.

   Iar astia cu reglementarile si licentele lor sunt la un pas de vremea Inchizitiei care nu voia sa se afle ca Pamantul este rotund si ca se invarte in juru Soarelui.

   *Diana era o crema hidratanta de vremea lui Ceausescu

     (Citează)

 3. Nu se refera la licenta utilizării unui anumit spectru de frecvente?

    (Citează)

 4. Dupa scandalul Facebook s-ar putea sa urmeze scandalul Google.

  Datele pe care le detine Facebook is vax pe langa ce detine Google. Google a acumulat in timp 20 de platforme de pe care aduna date despre tine.

  Gmailul e asa, de inceput. Toate emailurile.

  Dupa aceea, Google detine Android – potential toate conversatiile, toate locurile in care ai fost, prin localizare. Asta daca alegem sa nu credem ca telefoanele inregistreaza si conversatiile desfasurate langa ele.

  Apoi istoricul cu tot ce ai cautat vreodata pe internet, prin Google.

  Prin asistentul pe care vrea sa il bage in casa, poate inregistra tot ce se aude vreodata in respectiva casa. Pentru ca nu-i asa, daca ii adresezi o comanda vocala trebuie sa fie pornit.

  Deci nivelul de supraveghere mai mare decat va imaginati.

    (Citează)

  • mac gregor, nu ești total lipsit de apărare împotriva spionilor lui Google. Orice dispozitiv care înregistrează, mai trebuie să și trimită ce a înregistrat către serverele lui Google. Când ești acaså, traficul trece prin routerul tău pe care-l poți parametra să înregistreze către ce site-uri trimite spionul tău date. Apoi poți bloca ce ți se pare suspect.

     (Citează)

  • @Alx Max

   E o varianta, dar are o problema: deviceul poate sa stocheze conversatiile si sa le trimita pe bucati odata cu un flux de date legitim.

   In fond am windows si acesta are momente cand incetineste – ii clar ca face ceva in fundal, dar nu pot sa imi dau seama ce. Poate indexeaza, poate curata memoria, poate downloadeaza updates, poate face spionaj?

   Pentru un cetatean obisnuit e misiune imposibila.

     (Citează)

 5. Propunerea de Sărbători: https://www.instagram.com/viviana.sposub/

    (Citează)

 6. Am citit review-ul celor de la Tom’s Hardware și mi-am dat seama că la prețuri comparative cu seria EVO de la Samsung, dar cu performanțe chiar superioare seriei PRO tot de la Samsung, modelele WD Black 3D NVMe de la Western Digital reușesc să fie mai bune, la toate capitolele. Însăși garanția oferită de 5 ani este o dovadă de soliditate.
  Deci uite că există ceva chiar mai tare decît Samsung 960 Pro !

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus