blog demisec cu note fine de tehnologie

Urmăriți-mă pe Instagram și pe YouTube!

Fotografii de la Spotlight și Food Truck Festival 2018

14 Apr 2018  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

9 comentarii

Dacă mergeți diseară sau duminică seară pe Calea Victoriei, așteptați-vă să fie ca mai jos:


Adică om lângă om. Nu se simte înghesuiala așa tare, fiind în spațiu larg și deschis, dar vă veți strecura mai greu. Lăsați acasă bicicletele sau trotinetele, e mai simplu de mers pe jos. Temperatura a fost perfectă, am făcut o plimbare foarte plăcută, punctată și cu mâncare bună.

Rămân la concluzia de anul trecut: Bucureștiul are nevoie de mai multe astfel de momente “pietonale” și asta se vede imediat în numărul mare de oameni ce vin în stradă la orice asemenea ocazie. Ar fi frumos pe Calea Victoriei dacă ar deveni pietonală măcar la fiecare două weekenduri, cu terase extinse până în stradă (industria street food poate aduce rapid tot ce-i nevoie în zonă, plus că sunt destule localuri pe acolo), acces la muzee și tot ce mai e prin zonă, ca atunci când se organizează “La pas pe Calea Victoriei”.

Show-urile de lumină sunt plăcute, iar pentru câteva instalații luminoase mergeți în parcul de lângă Palatul Regal, în spatele bisericii Crețulescu (Krețulescu?), unde sunt montate câteva printre copaci și arată foarte bine. Ca mâncare, e mai frumos în Piața Enescu pentru că zona e mai frumoasă; am mâncat acolo un pulled pork de la Meat Busters (25 lei), iar o bere Timișoreana costă 8 lei. Sunt prea mulți burgeri, în opinia mea; cred că se pot mânca și alte lucruri în regim street food, trebuie un pic de efort în a le produce.

Iată mai multe imagini de la Spotlight, cu show-urile și instalațiile de lumină ale festivalului (mergeți după ora 20 de la Palatul CEC la Palatul Regal), și de la Food Truck Festival, care are loc în Piața Enescu și în Piața Universității.

  9 comentarii

 1. credeam ca la varsta ta, nu prea mai iesi dupa lasarea serii…

    (Citează)

 2. Paine si circ.

    (Citează)

 3. sâmbătă si duminică ora 17.00 cu plecare de la Lupoaica din Str. Lipscani – #cubastonulprinbucuresti – https://www.instagram.com/p/BhhfezTlr03/?taken-by=edmond_niculusca

    (Citează)

 4. Merită să dau o fugă, pentru mâncare zic? Ai gustat ceva special?

    (Citează)

 5. In 23 August, actualmente cunoscut ca Victor Gomoiu, e festival cu unii abonati la festivaluri. La cateva luni mai cauta un motiv de festival, acum e Festivalul Mieilor.

  Micii si unii carnati sunt buni, cartofii prajiti sunt pe standard, muraturile sunt comestibile si mustarul ala la manivela e mai bun decat ce iau de la raft din Kaufland. Am impins ieri in burtica de am plecat de-a dura acasa.

  De dulciuri nu m-am atins ca nu vreau sa cad in coma diabetica totusi.

    (Citează)

 6. Am incercat vineri sa mergem dar nu am avut unde sa parcam la o distanta cat de cat rezonabila (cu 2 copii mici…). Am fost si sambata, si am gasit cu greu un loc aproape de Continental pe la 20.30. Am dat o tura pana la piata George Enescu si ne-am retras repede. Pe tot traseul era impracticabil, se mergea umar la umar! La food truck-uri erau cozi de 20 oameni pe putin, cred ca asteptai 30 de minute pe putin. Nu stiu daca am mai vazut vreodata atata puhoi de oameni! Pentru familii cu copii era un no-go zone… Fata de anul trecut cred ca s-a dublat numarul de oameni! Si e vina ta Radule ca faci publicitate la astfel de evenimente :) Ma gandesc cum va fi la anul…

    (Citează)

 7. Cel mai dezamăgitor Spotlight din ultimii 3 ani !
  Anul trecut erau mult mai interactive sau originale în general. Anul ăsta a fost prea mult 3D mapping pe fațade, în detrimentul altor chestii mai originale. Mappingul e o chestie complicată și de efect dar deja dacă vezi în N locuri te plictisești. Aceleași chestii cu ferestrele care apar să se rotească în jurul axelor, coloanele să tremure etc etc.
  Era chiar la statuia lui Coposu o chestie laser făcută aparent de Enel, dar nu era pusă în valoare – proiecția era prea jos și nu se vedea de oameni. În rest, singura chestie mai de efect, de atmosferă a fost în parcul bisericii Crețulescu.

  Iar ca om crescut în epoca Ceaușescu cînd la fiecare 5 minute vedeai o lozincă patriotică sau auzeai un cîntec patriotic, m-am săturat de propagandă, pe care anul ăsta au introdus-o aparent pt centenarul Unirii. Pe teatrul Național – din astea, pe palatul fostului CC al PCR – imagini de polițiști, pe Biblioteca Centrală – soldați defilînd… Anul trecut Spotlight nu avea de loc propagandă.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verifică ce-ai scris. Dacă vrei să mai adaugi ceva, lasă un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pentru a le prelua doar pe acelea.

sus