un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 16 martie 2018

16 Mar 2018  ·

ȘTIRI  ·

27 comentarii

Lăsăm NSFW-urile o vreme și trecem la conturi (în special românești) ce merită urmărite pentru fotografiile bune. Astăzi vi-l recomand pe Marian Crăciun, care are un talent la a face fotografii excelente cu telefonul, mai ales din călătoriile sale.

    27 comentarii

  1. S-a strecurat o greșeală de redactare, Android 8 este pentru P10 și P10 Plus, nu pentru P10 Lite.

      (Citează)

  2. Tiberiu nu a castigat maratonul(Maratonul este o probă sportivă de alergare pe distanță lungă de 42,195 km). A castigat un ultra maraton.

      (Citează)

  3. Updateul la SwiftKey mi se pare o mizerie precum si faptul ca utilizatorul s-a tampit atat de mult incat la lansarea unui telefon emojiurile sa fie un selling point (vezi iPhone 8 si Samsung S9).

    Tastatura e acolo ca sa scrii cat mai repede nu sa iti fie incarcata cu diversi mascarici. Probabil ca peste ceva timp, la fel ca alte produse ce au fost incarcate cu inutilitati, sa ii scoata o varianta lite pentru aia ce vor sa si scrie fara sa para ca au 12 ani.

    Produsele astea sunt facute de parca toata societatea ar fi doar de millennials.

      (Citează)

  4. the_real_blue

    16/03/2018 la 9:54 AM

    pai eu intram numai pentru NSFW :((

      (Citează)

  5. astept si eu rutinele astea pe assistant, inca nu le am.

    de exemplu mi-ar fi de folos o rutina care sa stie sa porneasca bluetooth si waze atunci cand ma urc in masina, ca tot timpul mi se pare ca pierd prea mult timp cu asta.

    si, in other news, inca nu am trecut peste faptul ca in Android tot nu exista o functie care exista la Nokia, anume telefonul sa intre si sa iasa automat din modul silent (sau alt mod) gen la ora 12 noaptea intra pe silent si iese din silent la 7 dimineata sau whatevar.
    vad ca rutina de bedtime poate face asta, dar tot nu e automat.
    bine in schimb ca o sa stie sa stinga luminile.

      (Citează)

    • Îmi scapă de ce e nevoie de google asistent pentru astea, că se puteau face de dinainte.

        (Citează)

    • “se puteau face” inseamna ca androidul stie deja? daca da, zi si mie cum te rog.

      sau inseamna ca “google le putea face” caz in care da, nici eu nu inteleg de ce nu exista functionalitatile astea in android, ca mi se par banale.

        (Citează)

    • Aia cu mașina o faci cu taguri NFC, altfel nu are cum să știe telefonul că ești în mașină. Sunt aplicații care fac chestii pe baza tagurilor NFC.
      A doua … Pe S7 e by default, probabil și pe S8, 9 etc.

        (Citează)

    • Pai nu, e ok sa declansez eu activarea rutinei, nu tin neaparat sa porneasca la proximitate.

      Ai dreptate cu activarea automata, acum am vazut ca exista do not disturb care nu numai ca se activeaza/ dezactiveaza automat dar are si exceptii etc. Jur ca ultima data cand am verificat nu era :-)

      Merci, am mai invatat ceva azi.

        (Citează)

    • Vezi ca a scris Radu ceva despre o plicatie, iFTTT se numeste. Cauta acolo daca vrei automatizari sau rutine. Se vede ca nu esti cititor :P

        (Citează)

    • ba da, sunt cititor :))
      am citit si articolul ala si oricum stiam de ifttt de vreo 5 ani deja, desi nu o folosesc.
      ce-i drept, nu mi-a trecut prin cap ca s-ar putea folosi pentru “problema” mea, merci de idee, o sa investighez

        (Citează)

    • @Robo: eu las BT pornit tot timpul, se conecteaza singur la masina si consuma foarte putina baterie. Personal, n-am sesizat diferenta de consum cu BT off vs on; telefoanele moderne suporta Bluetooth Low Energy.
      Asa cum zice GabrielG, probabil poti folosi iFTTT (dar sunt si alte apps) cu un trigger ca atunci cand se conecteaza tel la masina sa porneasca Waze, GPS si ce mai vrei tu.

        (Citează)

    • da, convinge-o tu pe nevasta-mea ca BT consuma putina baterie, ca eu nu am reusit nici pt BT si nici pt location.
      ce-i drept ea si vorbeste mult la telefon (pt munca nu for fun) si de aia nu vrea sa le tina pornite.

      eu am reusit sa ma conving pe mine si de vreo juma de an stau cu location-ul pornit tot timpul, dar cu BT inca nu. :))

        (Citează)

    • Robo: si, in other news, inca nu am trecut peste faptul ca in Android tot nu exista o functie care exista la Nokia, anume telefonul sa intre si sa iasa automat din modul silent (sau alt mod) gen la ora 12 noaptea intra pe silent si iese din silent la 7 dimineata sau whatevar.

      Multe telefoane au modul Do Not Disturb pentru asta. Eu exact așa îl folosesc, la ora 23 nu mai lasă decât apelurile de la contactele preferate, restul notificărilor sunt mute. Nu știu dacă e funcție din Android sau de la Samsung…

        (Citează)

    • Robo: si, in other news, inca nu am trecut peste faptul ca in Android tot nu exista o functie care exista la Nokia, anume telefonul sa intre si sa iasa automat din modul silent (sau alt mod) gen la ora 12 noaptea intra pe silent si iese din silent la 7 dimineata sau whatevar.

      Altfel, încearcă aplicația Tasker.

        (Citează)

    • @Robo legat de prima chestie, telefoanele de la LG au un meniu Smart Settings in care poti sa configurezi usor astfel de chestii. De acolo am facut fix un scenariu cum vrei tu: intru in masina, si dupa ce telefonul face pairing prin bluetooth cu unitatea media se deschide si Waze-ul automat: https://photos.app.goo.gl/yWMeg4UBn0KS46Lk1

      Alte functii din Smart Settings:

      – stie cand plec sau cand ajung acasa si inchide, respectiv deschide automat Wi-Fi-ul;
      – cand bag castile in jack deschide automat aplicatia de muzica setata de mine (acum e Spotify, ca tot e proaspat in Ro).

      E un fel de IFTTT, cum spun si ceilalti, doar ca faci totul dintr-o interfata grafica usor de folosit

        (Citează)

  6. Pentru elicoptere ai putea face o vizita la Turbomecanica de lângă stația de metrou Păcii, asa vezi si avionul IAR 93.
    – Spotify va fi listata la bursa luna viitoare.

      (Citează)

  7. Și android 8.1 pt Essential phone de alaltaieri

      (Citează)

  8. Situl ala europafm e groaznic.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus