un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole interesante de citit astăzi – 25 martie 2018

25 Mar 2018  ·

GÂNDURI  ·

37 comentarii

Astăzi am adunat o listă foarte bună de articole, așa că rezervați-vă câteva zeci de minute pentru ele.

Începuturile Germaniei naziste, povestite pas cu pas. Observați de acolo și multe paralele cu ce se întâmplă astăzi în România și alte state unde naționalismul este folosit pentru a explica sărăcia.

Site-ul Fiscului nu a funcționat o săptămână, paralizând activitatea firmelor. Sunt șanse mai mari să vedem un unicorn pe străzile României decât digitalizarea funcțională a administrației.

Personajele CGI nu sunt credibile, ba chiar strică filmele. De acord, la ce buget au unele filme cred că ar putea investi mai mult în măști și machiaje, nu în efecte speciale.

Interzicerea Grid Girls pe la competițiile motorsport nu este pe placul femeilor ce lucrau în domeniu. Și nici al bărbaților ce priveau cursele, dar probabil că organizatorii nu aveau chef de scandaluri în această perioadă.

Podul peste Dunăre la Brăila probabil nu se va mai construit. Constructorul, însă, va primi despăgubiri, iar în articol citiți și partea interesantă despre cum vicepremierul Viorel Ștefan are acțiuni la bacul din zonă și deci nici un interes ca acel pod să fie construit.

Epava USS Juneau a fost descoperită. Vaporul are o poveste ghinionistă, a fost scufundat de japonezi, vapoarele din jur nu au oprit să ia supraviețuitorii, iar ajutorul a venit abia după câteva zile. Au supraviețuit doar 10 oameni din cei 115 ce se salvaseră inițial, restul murind din cauza rechinilor sau a hipotermiei. Printre victime au fost și 5 frați, toți copiii familiei Sullivan. În cinstea lor au fost botezate două distrugătoare USS The Sullivans, primul în prezența mamei lor, al doilea în prezența nepoatei singurului dintre cei 5 frați ce apucase să facă un copil.

60% dintre vizitatorii străini au venit pentru congrese, expoziții sau conferințe. Cu alte cuvinte, deși România are un număr mic de turiști (2,6 milioane în 2017), o mare parte dintre aceștia vin pentru puțin timp și oricum nu pentru a descoperi țara și a cheltui bani pe aici.

Primăriile Bucureștiului cumpără direct servicii de publicitate de la Antena 3. Așa merg banii în natură, ăia sunt pro-PSD, PSD-ul le dă bani pentru publicitate prin atribuire directă.

Stormy Daniels a spus adevărul despre cum a făcut sex cu Donald Trump.

Un surdo-mut a fost amendat de Jandarmerie pentru că a scandat lozinci anti-PSD. Toată povestea este de o prostie ieșită din comun, inclusiv felul în care cei din Jandarmerie comunicau apoi, cu seninătate, că de fapt fusese amendat pentru altceva, dar asta a scris agentul constatator în procesul-verbal. Apoi, înțeleg că surdo-mutul a fost amendat cu 2000 de lei, dar majoritatea amenzilor date atunci au fost de 500 de lei. L-au văzut pe el mai îndârjit sau de ce?

Doi morți și trei răniți într-un magazin din Chișinău după explozia accidentală a unei grenade. Se pare că, pe fondul unei certe între vânzătoare și un client, acesta a detonat o grenadă. Mă întreb cum se poate întâmplă accidental așa ceva; era ca Rambo cu grenada în mână și cuiul scos, mergând la intimidare?

Peste 650.000 de români au hepatită C, cea mai mare rată din Uniunea Europeană.

Masca faraonului Tutankhamon și alte obiecte din Egiptul Antic sunt expuse timp de 3 luni la Biblioteca Națională a României. Mă voi duce cu siguranță să văd această expoziție. Orarul de vizitare este 21 martie – 21 iunie, luni-duminică 10-19, site oficial egiptexpo.ro, biletul costă 40-45 de lei/adult. Biblioteca Națională este cea de la Unirii, pe Dâmbovița. Update: majoritatea sunt replici, citiți și la Mariciu. Asta nu m-ar deranja, că mi se pare interesant de văzut cum arătau obiectele acelei civilizații, indiferent cât de vechi sunt (sau nu), dar înțeleg că unele sunt miniaturi. Decideți voi dacă doriți să mai mergeți sau nu.

    37 comentarii

  1. Toată țara afla regulat, pe mai multe televiziuni, caracteristicile apei din rețeaua de apă a Bucureștiului.
    Sunt curios se ce ascunde în spatele publicității Apanova.

      (Citează)

    • Ce trebuie să se ascundă? N-am văzut publicitatea, că nu mă uit la publicitate la tv, dar știu că publică periodic și pe site-ul lor buletinele informative.

      Pe vremea asta, mi se pare important să afli cum e apa potabilă.

        (Citează)

    • Știu că scandalurile la marile firme se țin ascunse prin închiderea gurii presei cu publicitate.
      Un exemplu similar este Strabag.
      Vom trai și vom vedea.

        (Citează)

  2. articolul de istorie e solid, dar nwradu il prezinta superficial.

      (Citează)

    • Pai asta-i ideea, sa-ti prezinte pe scurt ceea ce urmeaza sa citesti in articol. Cum adica superficial ?

        (Citează)

    • my bad.

      Il prezinta ca si cum tot ce se spune in articol e despre nationalism si saracie, adica ce stim toti.

      ori articolul explica de ex ca si politicienii pacifisti au avut un rol de declansarea celui de-al doilea razboi mondial.

      iar in partea I vb de incompetenta politicienilor francezi (noi in Romania cam stim ca in spatele incompetente se ascunde coruptie), care nu reuseau nicicum sa-si refaca tara cu sumele primite din Germania si cereau tot mai mult, pana au facut economia germana pilaf.

        (Citează)

  3. Articolul despre podul din Braila este din rubrica de pamflet a ziarului Obiectiv Braila insa ideea de baza nu e deloc falsa. Viorel Stefan, om cu functie importanta in guvern este actionar la BAC-ul dintre Galati si Tulcea. Ce interes ar avea un astfel de om in dezvoltarea podului de la Braila?

      (Citează)

  4. Mulțumim pentru că ne urmărești și pentru recomandarea unui articol de pe http://www.europafm.ro

      (Citează)

  5. Celebra masca a faraonului de la Biblioteca Nationala este de fapt o replica, ca si 95% din celelalte exponate. Acest “mic” amanunt a fost omis de presa care a comentat pe acest subiect.

      (Citează)

    • Și tu de unde știi asta?

        (Citează)

    • CRISTIAN OLTEANU

      25/03/2018 la 11:58 AM

      Un bilet de 40 – 45 lei pentru o replica, nu mi se pare corect!

        (Citează)

    • Dacă piesele ar fi avut importanță istorică atunci expoziția ar fi avut loc la Muzeul de Istorie care oricum are 3 etaje goale.
      Așa are loc la Biblioteca Națională unde doamna Firea tocmai a schimbat directorul.
      Haioase sunt comentariile de pe Facebook de pe pagina evenimentului: https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1958106160875526&id=766567796696041

        (Citează)

    • Muzeul Egizio (Muzeul Egiptean) din Torino are peste 30.000 de piese originale, dispuse de 3 etaje, biletul este 15 Euro (70 Ron). Aici a studiat si Jean-François Champollion in 1824.
      Nu m-as mira dacă Expoziția de la Biblioteca Naționala este o combinație PSD- Firea. Evenimentul a fost organizat de BisConcert România.

      Pe site-ul evenimentului egiptexpo.ro, in josul paginii este un testimonial din partea unei așa zise Egiptolog, Doctor in istorie Maria Ioniță, nu știu dacă doamna chiar există dar poza apare pe site-ul medium sub numele Erica Graham.
      La fel si testimonialul lui Serghei Stepanov așa zis Doctor de Istorie la Moscova, imaginea este a actorului american Daedalus Howell luata de pe imdb iar declaratia lui Dragoș Niculiță, așa zis vizitator din București, poza este a lui Ryan Holmes CEO al companiei Hootsuite.

        (Citează)

    • Probabil că marea majoritate sunt replici, la alte expoziții din străinătate se preciza clar că originalele nu au voie sa iasă din Egipt sau sunt prea fragile.

      Personal nu mi-a păsat prea tare. La astfel de lucruri mă duc ca să văd cum arăta o mască, o mumie, un sarcofag, o bijuterie, o lingură de-a egiptenilor, nu ca să mă simt special că mă aflu în prezența unui obiect de 5000 de ani. E o chestie de curiozitate educativă despre o civilizație dispărută și ce obiecte foloseau ei, nu mă duc acolo ca la sfintele moaște.

        (Citează)

    • Confirm, am fost ieri. Pe 90% din placutele explicative ale exponatelor scrie cam asa “Replica a mastii,,,,originalul se afla in custodia Muzeului Egiptean,,etc etc”. A fost un soc pentru mine sa vad numai replici.

        (Citează)

    • Pe site-ul evenimentului egiptexpo.ro, in josul paginii este un testimonial din partea unei așa zise Egiptolog, Doctor in istorie Maria Ioniță, nu știu dacă doamna chiar există dar poza apare pe site-ul medium sub numele Erica Graham.
      La fel si testimonialul lui Serghei Stepanov așa zis Doctor de Istorie la Moscova, imaginea este a actorului american Daedalus Howell luata de pe imdb iar declaratia lui Dragoș Niculiță, așa zis vizitator din București, poza este a lui Ryan Holmes CEO al companiei Hootsuite.

      Am verificat ce spune Marius mai sus și e adevărat.
      Poza întreagă a Ericăi Graham o găsiți aici.
      Toată situația e foarte hilară.
      Probabil adminul saitului e fan TNR.

        (Citează)

  6. nwradu:
    Și tu de unde știi asta?

    Am fost sambata la expozitie. Scrie sub fiecare artefact daca e replica si la ce muzeu se gaseste originalul.

      (Citează)

  7. Articolele de astăzi arunca iar România în locul unei țări bananiere. Mi-am inceput ziua prost :(

      (Citează)

  8. Despre Storm Daniels: inca odata se dovedeste ca CNN si restul main-medie nu sunt obectivi, in cautarea adevarului, xi se agață de orice zvon pentru a-si confima pozitia anti Trumo. Nu este de mirare ca expresia pe care au lansat-o pe piata, fake news, a ajuns sa-i caracterizeze pe ei cel mai bine.
    1. Nu vad de ce ii intereseaza pe ei daca presedintele a avut sex consensual cu o actrita de filme pt adulti.
    2. Detectorul de mincuni pare a fi o farsa dupa modul cum au instalat aparatura. Tensiunea este luata pe partea de jos a bratului, pipsesc unele sonde… Detalii https://twitter.com/JosephBThomas/status/977391086334304256?s=19

      (Citează)

    • La punctul 1 ești implicit de acord că Trump s-a culcat cu aia.
      Dar la punctul 2 susții că de fapt tipa a păcălit detectorul, mințind că s-a culcat cu Trump.
      Gizăs!

        (Citează)

    • A recunoscut ca a avut o relatie cu ea.

      Stirea ar fi fost daca nu ar fi facut sex !

      Daca presa i-ar fi facut asa ceva lui kennedy, care a avut zeci de relatii, mai era el un icon?

        (Citează)

    • mac gregor: Daca presa i-ar fi facut asa ceva lui kennedy, care a avut zeci de relatii, mai era el un icon?

      Un icon? Omul a rămas menționat în istorie pentru alte lucruri, dar nu este așa admirat precum ai crede. Într-un fel, problemele sale cu drogurile n-au mai apucat să facă probleme țării pentru că a fost asasinat, iar oricum în acea vreme astfel de scandaluri erau ținute sub preș.

      Scandalul lor nu este despre sex. Este despre dacă președintele a mințit publicul în legătură cu asta, dacă a plătit 130.000 de dolari actriței ca să țină sub tăcere totul, dacă poate a mințit și despre alte lucruri șamd. E un scandal legat de caracterul omului, nu despre viața lui sexuală.

        (Citează)

  9. AI_core:
    La punctul 1 ești implicit de acord că Trump s-a culcat cu aia.
    Dar la punctul 2 susții că de fapt tipa a păcălit detectorul, mințind că s-a culcat cu Trump.
    Gizăs!

    Oricum iei scandalul realizezi ca este neimportant, probabil fals. Nu se exclud.

      (Citează)

  10. Deci noi trebuie sa platim 45 de lei reali ca sa vedem niste fake-uri? Mi se pare cam exagerat.

    Avand in vedere ca nu pot pune mana pe ele, cu ce sunt mai castigat sa le vad live decat in 2 poze pe net?

      (Citează)

  11. Am actualizat articolul cu ce zice Mariciu aici https://www.mariciu.ro/luat-teapa-expozitia-comorile-egiptului-antic/

      (Citează)

  12. Din articolul de pe Europa FM: “Celebra mască a lui Tutankhamon poate fi văzută timp de 3 luni la Biblioteca Națională a României. Exponatele, care provin din muzee renumite şi din colecţii private, au o valoare inestimabilă şi de aceea pentru evenimentul de la Bucureşti au fost luate măsuri speciale de securitate. Expoziţia “Comorile Egiptului Antic” aduce în România celebra mască a Faraonului Tutankhamon şi mumii autentice, fragmente dintr-un sarcofag, foi de papirus şi bijuterii. Este una dintre cele mai importante expoziţii organizate vreodată în România”.

    Din ce am citit pe net este de fapt o expoziţie de Fake-uri, nici pe departe cea mai importantă expoziţie organizată vreodată în România.
    Iar la pretul de 8.5 Euro (40 Ron) mă așteptam la mai mult. Să nu mai pomenesc de site-ul evenimentului cu testimoniale la fel de Fake.

    Mariciu scrie că multe explicații au greșeli gramaticale, să fie vorba de o spălare de bani ? Ciudat este că la eveniment a venit si Ambasadorul Egiptului.

    Nu este prima dată când Biblioteca Română ar fi implicată în șmenuri, pe b365 .ro este un articol cum fostul director a cumpărat la suprapreț cărți așa zise originale de la o persoană care trăiește în mizerie dar în contract sunt trecute sume de sute de mii de euro. Să nu mai vorbesc de proiectul Digibuc care nu a fost functionabil luni bune pe motiv că s-a stricat un hdd.

      (Citează)

  13. cand aud “bucuresti turistic” ma ia cu voma.

    ce sa vada unu’ de afara? se duce la casa poporului, apoi ar vrea sa ajunga la castelul lu dracula: cand vede aglomeratia din oras, ca pierde 2 ore sa ajunga de la hotel la obiectiv, cand ajunge la bran pe drumuri de caruta cu gropi si peticeli, pai zau daca mai recomanda cuiva sa vina.

      (Citează)

    • Îți recomand să vizitezi Muzeul Cotroceni, neapărat să ai buletinul la tine, muzeul Militar National, Muzeul de Istorie cu tezaurul și Cloșca cu Pui, sala tronului din Palatul Regal, Muzeul Hărților, dacă tot mergi la Casa Poporului îți recomand Mnac apoi plimbări prin cartierul Cotroceni, Kiseleff și prin Centrul Vechi și Calea Victoriei cu aplicația Turist In București. Daca mai ai timp îți recomand Muzeul Theodor Aman, vizita la Ateneu, poți intra și la CEC daca te lasă portarul, Muzeul Pompierilor, Muzeul Municipal, iar dacă tot nu te-ai plictisit îți recomand traseele de pe Bucureștiul Într-o Zi. Pe TripAdvisor sunt tururi pietonale gratuite pentru turiști.
      Să știi că un turist vede cu alți ochi capitala și cu siguranță va vizita locuri pe care cineva născut în acest oraș nu va fi interesat să le cunoască.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus