un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 26 februarie 2018

26 Feb 2018  ·

ȘTIRI  ·

15 comentarii

NSFW: Tana Mongeau, recomandată de Ion.

    15 comentarii

  1. Galaxy S9 e de fapt un updated de software.

      (Citează)

  2. a luat-o razna si Samsung. cred ca va fi buluc de cetateni care vor sa arunce cu cate o mie de euro pentru a-si filma pisica sau copilu cu incetinitorul.

      (Citează)

  3. In ritmul asta in 1-2 ani n-o sa-ti mai poti cumpara telefon sub 2000 lei.

      (Citează)

    • Păi da, dar o să știe să facă și clătite… dacă te uiți la ce poate acum un telefon de top și că include aparat foto, navigație și alte o mie de chestii, zău dacă ar trebui să ne plângem de prețul tehnologiei în ziua de azi. Cam ce-ți luai cu aceeași bani acu 10 ani?

        (Citează)

    • Nu te pune nimeni să cumperi ultimul model apărut. Un S7, de exemplu, este mai mult decât suficient pentru 99% din utilizatori, iar deja astea sunt ieftine în categoria telefoane de top. Altfel mai ai zeci de opțiuni low-cost de la producători OK.

      Mie mi se pare că, din contră, telefoanele mobile cu specificații foarte bune devin din ce în ce mai accesibile ca preț, dar pentru asta trebuie să nu te uiți doar la flagships, evident.

        (Citează)

    • Vladbpopa are dreptate. Noi gândim în termeni de flagship, dar un Galaxy A8 de exemplu poate fi considerat echivalentul de acum al unui flagship din alți ani.

      Galaxy S8 și S9 au urcat la un alt nivel, chiar dacă tot flagship le zicem. E ca în vremea când Mercedes avea clasa S ca limuzină și apoi a introdus Maybach. Tot limuzină ii zicea, dar prețul său avea alte justificări.

        (Citează)

    • si ce s-a intamplat cu Maybach? aud?

        (Citează)

    • @Giovani: si-a bagat varu-tau ranga in el.

        (Citează)

  4. Abia astept sa scada pretul la S8 :)

      (Citează)

  5. există xiaomi mi note 3 :D sau altele și mai de „fitze”.

      (Citează)

  6. E bine flagshipurile pentru că fac disponibilă tehnologia pentru ceilalţi mai ieftin. De ex snapdragonurile de anul trecut din S8, care încă merg foarte bine, pot fi mult mai ieftine pentru că preţul iniţial al tehnologiei a fost absorbit de flagshipuri.

    O să vedem snapdragonul de anul trecut de ex pe telefoane gen xiaomi sau samsunguri mai slabe, şi vei fi mega-mulţumit, pentru că încet încet ajunge şi software-ul să se plafoneze la cerinţe, nu mai e explozia aia în features care mărea şi necesităţile hardware cu fiecare generaţie.

    E ca la PC-uri, se va ajungel a momentul în care pentru funcţiile de bază, stat pe net, poze, etc, pur şi simplu nu vei avea nevoie de hardware mai puternic.

    Eu personal lucrez pe un PC din 2014, cu i7 4790k şi 32GB RAM şi SSD. În afară de gaming, n-am absolut nici un motiv următorii alţi 5 ani să fac upgrade. Pur şi simplu câştigul de performanţă de 20-30% nu merită. Poate aş pune un SSD M2, dar şi aşa, bootez curat în 10 secunde Windows 10 Pro (cu licenţă).

    Ceva de genul se va ajunge şi la telefoane la un moment dat.

      (Citează)

    • S-a plafonat deja, zic eu. Dacă ai și 3 GB de RAM rulează bine totul și pe Snapdragon 821.

        (Citează)

    • Cătălin Tănase

      28/02/2018 la 8:01 AM

      Eu inca folosesc un Nexus 6P. Nu am nici o problema de performanță pe Snap Dragon 810. E adevărat că nu e atât de eficient energetic ca astea noi, dar totuși…

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus