un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Lindsey Vonn ia ultimul start la o olimpiadă

21 Feb 2018  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Lindsey Vonn este un fel de Usain Bolt al schiului feminin. Are 81 de victorii în Cupele Mondiale, este una dintre puținele femei ce a câștigat curse în toate cele 5 tipuri de competiții de schi, plus că deține diverse alte recorduri de titluri câștigate.

Are o singură medalie olimpică, aurul la Vancouver în 2010. La Sochi, în 2014, nu a participat, fiind accidentată în acea perioadă, spre dezamăgirea fanilor americani. Olimpiada curentă de la PyeongChang este șansa ei la un nou aur olimpic schi.

Are 33 de ani în acest moment. Va mai concura câțiva ani în campionate mondiale, probabil cât pentru a depăși recordul curent de victorii, asigurându-și titlul neoficial de cea mai bună schioare a generației curente, dacă nu din toate timpurile.

Ca olimpiade, însă, aceasta din 2018 este ultima ei șansă pentru încă o medalie de aur. Finala la coborâre —downhill— a avut loc astăzi la ora 4am a Româniai, iar Vonn s-a clasat a treia. Pleca favorită, dar în practică italianca Sofia Goggia, 25 de ani, fusese mai rapidă cu alte ocazii și a confirmat acum acest lucru, câștigând aurul.

Mai are acum o șansă, la combinat: o probă de coborâre și două de slalom, unde apoi se adună timpii. Nu e favorită (pariez tot pe Goggia sau poate pe Shiffrin), dar nu se știe niciodată ce se întâmplă. Cursa are loc mâine, probabil că tot la o oră imposibilă României, în jur de 4-5 am, și slalomul vreo 4 ore mai târziu, dar am zis așa… să știți ce se mai întâmplă prin diverse sporturi.

Vonn are și niște probleme în SUA, după ce a declarat anul trecut că n-ar accepta o invitație la Casa Albă dacă ar câștiga medalia. De atunci este hăituită pe social media de fani Trump, dar asta e viața.

Aceasta este o reclamă ce a rulat la Super Bowl acum trei săptămâni:

Practic, un fel de anti-Elizabeth Swaney. Dacă vreți mai multe, căutați documentarul The Climb despre ce accidentări și ce recuperare a avut.

  6 comentarii

 1. e foarte tare Vonn, dar povestea lui Swaney (pe care nu o stiam) e absolut fabuloasa :))

    (Citează)

 2. Elizabeth Swaney e practic varianta feminina a lui Eddie Edwards ( a se vedea filmul “Eddie the Eagle”)

    (Citează)

 3. Mi se pare putin exagerata comparatia cu Usain Bolt avand in vedere ca ea are doar un titlu olimpic.
  Dar intotdeauna mi-a placut al ei angel-face. Este frumusica foc, probabil si de asta marele succes la camere si public.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus