un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 30 ianuarie 2018

30 Jan 2018  ·

ȘTIRI  ·

29 comentarii

NSFW: Laci Kay Somers probează lenjerie (YouTube)

    29 comentarii

  1. *Modulul de plati este valabil doar pentru telefoanele cu sistem de operare Android. Pentru telefoanele cu sistem de operare iOS, nu s-a putut dezvolta modulul de plati, din cauza restrictiilor impuse de Apple. Structura iOS nu permite accesul NFC pentru terte aplicatii.

    Ahahahaha…

      (Citează)

  2. Giovani:
    sa mai scoata Apple un dongle de vreo suta-doua de dolari si sa rezolve cazul.

    Telefoanele au incorporat modul nfc doar ca nu e activat din soft pt toate tarile

      (Citează)

  3. Intrebari BT:
    – Am vazut prin review-urile aplicatiei ca nu merge deblocata cu amprenta, asa e?
    – Poti sa setezi limite de sume/tranzactii din aplicatie? Sau le preia pe cele ale cardului? (m-as simti mai in siguranta sa am limite mai mici la telefon, telefonul il pierd mult mai usor)
    – Poti sa blochezi complet platile contactless fara pin?
    – Merge fara permisiunea de contacte? Nu stiu pe nimeni cu cont BT caruia sa vreau sa-i transfer bani in mod curent, nu vad de ce le-as da acces la toata agenda mea

    Multumesc

      (Citează)

  4. Nu am reușit să gasesc pe siteul lor dacă este necesară o conexiune la internet în momentul efectuării unei plati ???

      (Citează)

  5. Stiu ca suna interesant plata asta cu telefonul prin NFC.
    Dar este in vreun fel mai simpla sau mai rapida decat plata cu card contactless ?
    Cu cardul, doar il scoti din portofel si il apropii.
    Cu telefonul, trebuie minim sa il scoti din buzunar, sa il deblochezi (care poate fi simplu cu amprenta dar compicat cu alte variante), sa deschizi aplicatia de plati, si apoi sa il apropii de POS. Cum este asta mai rapid ? Plus ca exista pericolul sa il scapi sau sa iti dea cineva peste mana, sau sa il zgarii pe spate de POS.
    Un card poti sa il scapi, sa il calci si nu conteaza.
    Imi scapa beneficiul…
    Stiu ca veti spune ca poate mergi undeva doar cu telefon, fara portofel si poti plati. Cate cazuri din acestea ati avut ?, chiar te duci undeva fara portofel, sau fara macar un card.

      (Citează)

    • Eu o vad ca pe o solutie de backup. Da, mi s-a intamplat sa uit fie portofelul fie telefonul acasa/in masina.
      Mi se mai intampla sa ies la alergat doar cu telefonul si sa am de cumparat ceva rapid (daca stiu dinainte iau si cardul, daca nu trebuie sa ma intorc intai acasa). Asta e use case clasic pt Apple Watch, dar nu cred ca merg platile de pe el in Romania. Si oricum nu-mi permit ceas+iphone :)

        (Citează)

    • Merge și fără să pornești aplicația. Eu văd procedura așa: scoți portofelul/telefonul din buzunar, scoți cardul/deblochezi telefonul, apropii de POS, ai plătit. Deși vorbim de 2 variante mult mai rapide ca varianta cash, aș zice că telefonul îl deblochezi o idee mai rapid decât să cauți cardul în portofel și apoi să-l bagi la loc. Ba mai mult, funcționează chiar și dacă ești în convorbire cu cineva.

        (Citează)

    • pentru mine de exemplu de cele mai multe ori dureaza mai mult sa scot cardul decat sa scot telefonul, ca telefonul e tot timpul in buzunarul de la pantalon in timp ce portofelul nu-l tin niciodata in buzunarul de la pantalon (da, am poseta).

      iar de multe ori cand ies din casa pt cumparaturi mici de la supermarket las portofelul acasa si iau doar cardul, deci as prefera sa nu-l mai iau.

      ideea e ca as prefera sa platesc peste tot cu telefonul, de ex. si la metrou/autobuz sau la parcare la mall etc – probabil ca in 10-15 ani vom ajunge sa facem asta, asa ca acum ma bucur ca a aparut chestia asta si la noi (astept sa scoata Raiffeisen-ul, normal, ca BT suge)

        (Citează)

    • Andrei: Cu cardul, doar il scoti din portofel si il apropii.
      Cu telefonul, trebuie minim sa il scoti din buzunar, sa il deblochezi (care poate fi simplu cu amprenta dar compicat cu alte variante), sa deschizi aplicatia de plati, si apoi sa il apropii de POS. Cum este asta mai rapid ? Plus ca exista pericolul sa il scapi sau sa iti dea cineva peste mana, sau sa il zgarii pe spate de POS.

      Cum au zis și ceilalți, de obicei telefonul îl ai la îndemână, cardul probabil e în vreun portofel mai bine ascuns.

      Poți plăti fără să deblochezi telefonul, doar atingându-l.

        (Citează)

  6. Ști dacă și Raiffeisen are așa ceva în plan în viitor?

      (Citează)

    • Probabil toate băncile mari au în plan, dar nu se știe orizontul de timp. Unele lucrează la soluții proprii, altele așteaptă Google sau Apple Pay.

        (Citează)

  7. Poate ca notiunea de card va disparea ca si obiect fizic, ea fiind inglobata in cea de telefon. Sunt destule exemple de servicii auxiliare care au fost “incluse” in telefon.

      (Citează)

  8. Ziceti de scos cardul din portofel, pai de ce? Eu scot portofelul din buzunar si-l lipesc de POS, nu trebuie scos cardul decat daca ai mai multe carduri contactless in portofel.

      (Citează)

  9. Cătălin Tănase

    30/01/2018 la 7:48 PM

    GabrielG:
    Cine a zis asta a mancat cacat cu polonicu’. In alte tari cum se poate ?

    Se poate prin Apple Pay. In cazul iPhone nu se pot face plati prin NFC fara intermedierea Apple Pay. Evident, asta este una dintre limitările universului Apple.

    Mi se pare amuzant că atunci când spun că Android e o platforma libera, fanii Apple înțeleg warez… Dar până la warez Android chiar e mai flexibil.

    Și înainte să îmi “explicați” că Android nu e sigur, gândiți practic: e mai probabil sa dai de o limitate Apple decât de un virus Android

      (Citează)

    • În ultima vreme nici n-am mai văzut astfel de “ziceri” despre Android și iOS. Fiecare folosește ce-i place și acceptă limitările sau posibilitățile.

        (Citează)

  10. Am testat azi la Lidl plata prin NFC (de pe android evident) și funcționează foarte bine. S-a uitat un pic ciudat casierița că mângâi pos-ul cu telefonul, dar apoi s-a luminat: Aaa, aveți cardul în husa telefonului!!, dau să-i explic dar mă uit la coada din spatele meu și.. dau din cap afirmativ. :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus