un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Împachetare gratuită de cadouri, Cercetașii României și alte treburi de weekend

15 Dec 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

20 comentarii

Când eram în clasa a 9-a de liceu, adică acum muuuulți ani, profesorul meu de engleză ne povestea și că este foarte implicat în Organizația Națională Cercetașii României. Nu ne-a spus multe lucruri despre ce fac Cercetașii din țara noastră, profesorul respectiv renunțând la clasa noastră după un an, ceea ce mă face să cred că, dacă n-am fost buni pentru a ne da atenția sa la materia pe care o preda, n-am fi fost noi prea bine primiți nici în rândul cercetașilor.

Ce fac ei, însă, puteți afla de pe scout.ro, inclusiv motive pentru care ar trebui să vă încurajați și copiii să facă parte din organizație. În lumea în care atenția celor tineri este ușor furată de tablete și computere, poate că nu le-ar strica și apartenența la o comunitate de genul acesteia, bazată pe fapte bune, acțiuni frumoase și “cercetășat” în natură s-ar putea să le placă. Vor face parte dintr-o organizație care a apărut în 1914 în România, iar în 1922 a fost membru fondator în Organizația Mondială a Mișcării Cercetășești.

Știu ce fac însă Cercetașii mâine, sâmbătă 16 decembrie, în Sun Plaza: un târg de Crăciun în zona magazinelor pentru copii. Îi veți vedea în uniformă, veți putea afla mai multe despre organizația lor, veți putea și dona cât doriți pentru două ONG-uri pentru care ei strâng fonduri, implicate în ajutorarea persoanelor cu dizabilități. Cercetașii vor vinde diverse obiecte și decorațiuni de Crăciun făcute chiar de ei în acest scop.

Voi trece și eu să-i văd în uniforme. Mâine merg în Sun Plaza cu altă treabă, mă duc să văd din nou filmul Star Wars. Pe cele două recente le-am văzut de mai multe ori la cinematograf, că abia văzând un film de două ori îți dai seama mai bine de calitatea lui.

Tot în Sun Plaza se desfășoară și un eveniment de construcție Lego, în 16 și 17 decembrie, cu tematică de sărbători, iar orarul exact este disponibil pe site. E cu construit pentru copii și alte asemenea activități, dar mie poate-mi scapă mâna la card și plec acasă cu vreun Star Destroyer sau un TIE Silencer. I-am spus asta Matildei și a zis că mă va păzi mai bine decât a păzit R2-D2 mesajul prințesei Leia pentru Obi-Wan Kenobi în episodul 4.

Tot în centrul comercial funcționează și Colțul de împachetat cadouri, unde angajații centrului vor ambala gratuit în hârtie de cadou, la cerere, lucrurile cumpărate din orice magazin de acolo, ca să arate bine sub bradul de Crăciun.

    20 comentarii

  1. Mi s-a aplecat de cercetasi din momentul in care am vazut Legea si Promsiunea Cercetasului:
    “Legea Cercetaşului
    1. (…)
    2. Cercetaşul crede în Dumnezeu şi respectă credinţa celorlalţi.”
    “Promit, pe onoarea mea, să fac tot posibilul să slujesc lui Dumnezeu şi ţării mele, să-mi ajut aproapele în orice moment şi să mă supun Legii Cercetaşului.”

    Sursa: http://scout.ro/despre-noi/legea-si-promisiunea-cercetasului/

    Fix de o noua metoda de indoctrinare religioasa pentru copiii mei am nevoie.

      (Citează)

    • Si gata, ne-am blocaaaat…

        (Citează)

    • Ăsta habar nu are ce activități desfășoară cercetașii dar urlă ce îi îndobitocesc copiii

        (Citează)

    • Yup, ca crestinii ie prosti aprioric și trăiește toți pe sub pământ, încuiații dreaq…

        (Citează)

    • Nimic din ceea ce fac nu poate fi facut de oricine altcineva, fara sa imi conditioneze accesul de credinta in 2 barbosi imaginari care, de fapt, sunt unul.

        (Citează)

    • Cum dracu poti si sa crezi in Dumnezeu si sa si respecti credinta celorlalti?!

      Salut! Ei sunt Vasile si cred ca pamantul a fost facut de dumnezeu si are vreo 8 mii de ani. Dar respect complet credinta ta ca pamantul a fost facut de Vishnu si are 200 de mii de ani. Total o respect, desi, bineinteles, esti un dobitoc pentru ca nu ai credinta adevarata, adica aia pe care o am eu.

        (Citează)

    • si inca ceva: deci daca “Cercetasul crede in Dumnezeu” inseamna ca numai cine crede poate fi cercetas, corect?

      deci eu pe copiii mei, care-s practic atei pentru ca inca nu avem discutii din astea cu ei, nu pot sa-i duc, corect?

      iar daca am fi fost musulmani, am fi fost refuzati, nu?
      dar macar ni s-ar fi respectat credintele.

      eu fiind ateu, nici macar de respectul asta nu am parte, ca se stie ca e mult mai rau sa nu ai nici o credinta decat sa ai credinta “gresita”.

      these fucking imbeciles…. au luat o chestie potential misto pentru copii (asta cu cercetasii, ca e cu natura, cu independenta, cu camaraderie, fara tableta etc) si au imputit-o cu religie.
      fucking imbeciles.

        (Citează)

    • @alunelu @robo
      Salut ne bucuram pentru interesul manifestat la adresa mișcării scout in Romania si tin să i mulțumesc și lui Radu in numele colegilor mei de la București care organizează OCF. Din lipsa de suficiente informații insa, anumite concluzii au fost trase fara că ele să aibă un suport fondat.
      In primul rand, mișcarea scout numara la nivel mondial 32 de milioane de membri din 216 tari și teritorii de unde rezulta o extrem de mare diversitate . Articolul 2 din lege se aplica in funcție de religia fiecăruia si de accepțiunea acesteia de Dumnezeu.
      In al doilea rând, in cazul anterior mentionat in care un cercetaș se declară că neapartinand niciunei miscari religioase, se poate face o excepție în urma căreia prima parte din articol este eliminata la momentul depunerii promisiunii (așa cum s-a intamplat si in cazul meu spre exemplu).

        (Citează)

    • pai daca legea a 2-a impreuna cu referinta la sluirea lui dumnezeu din Promisiunea Cercetasului sunt flexibile in functie de religia aderentului si pot fi chiar eliminate in cazul in care viitorul cercetas nu are o religie, ma intreb de ce mai sunt acolo, ca sunt in mod evident inutile.

      si ma mai intreb daca si restul “legilor” sunt la fel de flexibile ca asta.

      realmente, nici nu stiu daca sa rad sau plang,
      acuma si la cercetasi daca vrei sa intri trebuie sa-l slujesti pe dumnezeu.

      si patria. alta chestie tare, de asta nici nu mai are rost. Servim patria si slujim pe dumnezeu. Unde am mai auzit asta, ca suna cunoscut?

      va urez succes, cercetasi romani-crestini-ortodocsi-patrioti !

        (Citează)

    • hai ca si la tribunal e la fel.

      Se jura pe biblie. SAU pe “constiinta”. SAU o promisiune solemna ca va spune adevarul.

      Nu va mai dati loviti atata.

        (Citează)

    • Eu am depus jurământ de inginer la finalizarea facultății și probabil că includea și pe Dumnezeu.

      Fiecare organizație are regulile ei. Nu musai regulile, cât tradițiile, de fapt. Dacă nu-ți plac, nu te du acolo.

        (Citează)

  2. Hopa! Eu am fost membru al Cercetașilor României chiar de la re-înființare, A fost super, am mers camping unde am învățat sa facem noduri, foc de tabăra, sa socializam, am învățat alfabetul Morse si multe, multe altele. Pentru noi a fost super interesant, mai ales ca era imediat dupa Revoluție si nu prea aveam noi multe modalități de a ne petrece timpul liber.
    Ma bucur ca mai exista Organizația si sper ca si alții sa beneficieze de activitățile lor! :)

      (Citează)

  3. Azi de la ora 15.00 in Constanta eu depun promisiunea !

    Aveti 2 variante sa ramaneti pe margine si sa fiti hateri sau sa faceti pentru voi indiferent de credinta.

    Eu am ales sa fac ceva.

      (Citează)

  4. Ai uitat de “cateva articole de citit astazi” , sau n-au fost articole bune saptamana asta?

      (Citează)

    • Puteți da vina pe Nashu_mare, că mi-a dat prea mult de băut.

      Am zis că o fac dimineață. Dimineață m-am trezit la ora 12 și mi-am adus aminte de articol pe la 14, când am zis că nu mai are rost. Am reportat pe săptămâna viitoare articolele strânse între timp.

        (Citează)

    • nu-i rau

      “Nu știu dacă să mă bucur că cele mai bune articole sunt alea scrise de alții”
      zic sa te bucuri, momentan. Cel putin eu le apreciez si am incredere in capacitatea ta de a filtra multe mizerii

      In alta ordine de idei, un whiskey bun n-a omorat pe nimeni. Daca-mi dai adresa poate-ti fac o cinste

        (Citează)

  5. Mircea cel Vechi

    17/12/2017 la 8:36 PM

    Radu ai uitat de selecția de articole de duminică? E printre cele mai bune rubrici de pe acest minunat blog. :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus