un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva idei de cadouri scumpe și high-tech

20 Dec 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

13 comentarii

Poate vreți să luați un cadou scump pentru cineva pasionat de tehnologie și nu știți ce. Iată niște sugestii, dar nu fiți șocați că sunt scumpe.

Crăciunul e practic peste noi. Pentru achiziții acum, eu aș opta pentru ridicare personală din magazin sau showroom sau livrare rapidă în 2 ore sau interval programat, unde e posibil.

Update: le-am grupat și într-un wishlist eMAG pe cele disponibile.

Google Home – este difuzorul inteligent cu Google Assistant care poate și controla diverse alte obiecte inteligente prin casă (o listă lungă), rula muzică și răspunde la întrebările tale, chiar și de genul “when is it going to rain?”. Nu-i ceva indispensabil, dar de asta e plăcut să-l primești cadou. (atenție la vendor)

GoPro Session generația nouă – o cameră foarte mică, ce poate filma 4K la o calitate bună, cu accesorii opționale pentru orice activitate (inclusiv pentru montat pe câine). Nu trebuie să faci sporturi extreme ca să cumperi una. Aș spune chiar că posesia camerei te îndeamnă să faci lucruri mai mișto și să filmezi mai mult în diverse situații. eMAG o vinde acum la prețul la care a fost de Black Friday. Dacă o cumpărați din altă parte, asigurați-vă că este generația nouă (uneori numită Session Hero 5), nu cea veche (numită doar Session, care nu filmează 4K).

Consolă Playstation 4 Pro – oarecum similar ca idee: luați consola pentru cineva care ar vrea să se joace, dar din proprie inițiativă nu a făcut niciodată pasul. Iar dacă tot luați o consolă, luați varianta Pro, că-i nou lansată și mai performantă.

Cameră 360 de grade Samsung Gear 360 – filmarea și fotografierea 360 de grade pot produce amintiri foarte plăcute, în scenariile potrivite de utilizare. Mi se pare un cadou bun pentru cineva ce deja filmează și fotografiază, ca să facă astfel un pas mai departe. O vinde și PC Garage. Luați generația doi, aia mai înaltă.

Căști Apple Airpods – cadou bun pentru cineva cu iPhone și care nu are deja alte căști șmechere. AirPods au fost controversate la lansare prin faptul că nu aveau cabluri, dar utilizatorii lor le laudă și spun că sunt foarte utile și confortabile. Problema este că sunt foarte greu de găsit în stoc.

Căști cu anulare activă de sunet. Bune pentru telefoanele cu jack audio, anulează sunetul ambiental prin niște calcule matematice, eliminând aproape total zgomotul de avion sau metrou sau gălăgie obișnuită din jur. Bose face unele foarte bune, le găsiți pe site-ul oficial allaudio.ro. Un review aici.

Stabilizator pentru filmarea cu telefonul – puteți citi review-ul modelului meu Zhiyun Smooth Q, dar înțeleg că momentan singurul furnizor din țară le-a terminat. Puteți lua unul din Amazon Germania, vine în câteva zile cu transport rapid, sau DJI Osmo Mobile, care-i însă mult mai scump.

Drone. Găsiți la F64 și la eMAG. Din cele bune, DJI Spark este entry-level, în ciuda prețului, iar Mavic Pro sau Karma sunt pentru cei ce vor să filmeze mai mult din dronă, dar atenție că e complicat cu înregistrarea lor la Autoritatea Aeronautică.

Aspirator automat iRobot Roomba – e bun mai degrabă în casele fără multe cabluri pe jos și mobilier printre picioarele căruia n-ar putea intra. Dincolo de asta, face singur curat

Cameră auto Vico – mie mi se pare în continuare cele mai bune camere auto din România. Culmea, Opia 1 este mai nouă decât Opia 2 și include conectivitate wifi pentru transfer rapid spre telefon, iar calitatea video este asemănătoare între cele două, cu tot cu adaptare rapidă la luminile de drum și tranziția între scene diferite. Citiți și ghidul de aici.

Robot BB-8 – dacă-i fan Star Wars, e o jucărie mișto ce se controlează din telefon și merge prin casă, enervând pisicile. Din păcate, stocurile în România sunt de obicei mici. De roboții lansați anul acesta, precum BB-9E sau R2-D2, nici nu mai zic.

Cameră cu termoviziune Seek Thermal – eu din aceasta am, chiar dacă probabil o generație mai veche. Se conectează la telefon (există variante diferite pentru iPhone și Android) și vede temperatura obiectelor. Atenție la ce conector alegeți.

Un SSD pe PCI-Express de 1 TB este un alt cadou mișto, dar trebuie să știți ce tip de port este potrivit. O placă video GeForce 1060 cu 6 GB memorie. Puteți oricând să luați și vouchere cadou de o sumă oarecare, la diverse magazine.

foto: Ben White prin Unsplash

    13 comentarii

  1. Am putea adauga si drona de la DJI Spark, nu? :D

      (Citează)

  2. Robotul din Star Wars il vad mereu la Auchan. Parca era 600 de lei insa ultima data, nu 800.

      (Citează)

  3. Amy: Aspirator automat iRobot Roomba

    Neaparat si Spark, este o “jucarie” geniala :)

      (Citează)

  4. Sper să mă ai pe conștiință :)) din cauza ta o să am scandal cu nevasta.mea că vreau să îmi iau camera termica deși nu-mi servește la nimic ( ca și celelalte 2 sute de gadgeturi pe care nu mai știu unde să le mai pun din lipsa de spatiu).

      (Citează)

    • Ii spui ca o iei cu un scop nobil, cand o pui la ochi iti vei aminti imediat cat e de… fierbinte sotia :)

        (Citează)

    • Vezi că poate o găsești mai ieftin pe Amazon Germania, Italia sau Franța, cu livrare rapidă.

      Ai dreptate, nu-i foarte utilă :P

      Atenție și la conector. Acum am văzut că au și cu USB-C, pe vremea mea era doar cu microUSB și nu orice adaptor face bine transferul de date. Recomandă ei unele, eu folosesc unul Micnova.

        (Citează)

  5. Produsul e deja ochit. Trebuie sa găsesc o explicație buna sau vreo pereche de cizme de vreo valoare apropiată că să putem fi chit. FLIR One Caméra thermique personnelle pour Android USB-C Version 3 https://www.amazon.fr/dp/B0728C7KNC/ref=cm_sw_r_wa_apa_mvMoAb8890WH8

      (Citează)

  6. Google home ala e la fel de “inteligent” ca google assistant de pe telefon?

      (Citează)

    • E foarte ok, in engleza evident. Folosesc atat Google Home, cat si Google Home Mini si sunt multumit de ceea ce pot face in acest moment.

      Exista limitari fara de ce poti face in US, de exemplu inca nu poti suna de pe el, dar folosit cu Google Play Music, TuneIn, SmartThings, Philips Hue sau Logitech Harmony Hub e foarte ok.

      Chestiile misto le descoperi pe masura ce incepi sa-l folosesti.

        (Citează)

  7. Samsung Gear 360 se poate folosi si ca si webcam?

      (Citează)

  8. Domnu’! Domnu’! Am ratat eu parastasul smartwatch-urilor?

      (Citează)

  9. Sistem audio wireless Sonos 1- il gasiti sub 200 e in afara.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus