un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

eMAG a lansat un card bancar în colaborare cu Raiffeisen

24 Oct 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

26 comentarii

Tocmai ce mă gândeam zilele trecute că eMAG n-a mai anunțat cardul lor de cumpărături și probabil amână lansarea. Ei bine, tocmai l-au anunțat și-i puteți vedea detaliile în secțiunea card eMAG.

Este un card de credit Mastercard făcut în colaborare cu Raiffeisen Bank și principalele beneficii sunt posibilitatea de a plăti în rate fără dobândă, acumularea de punct eMAG la fiecare achiziție (practic, primești bani înapoi) și 56 de zile de grație pentru a da banii înapoi în caz de plată integrală, tot fără dobândă.

Când iei avantajele la bani mărunți, însă, doar cel cu primit banii înapoi sub formă de puncte eMAG este avantajul real al acestui card. Să le luăm pe rând pe celelalte două:

Poți cumpăra de până la 30.000 de lei cu plata în 3, 6 sau 12 rate fără dobândă. Treaba asta sună bine, dar este un avantaj uzual al cardurilor de credit ce oferă plata în rate fără dobândă inclusiv la POS. Mai mult, din ce-mi dau seama de pe site-ul Raiffeisen, banca îți poate oferi o limită de credit de până la 30.000 de lei, dar limita exactă depinde de venitul fiecăruia și modalitatea de calcul folosită de bancă pentru a determina acest lucru atunci când aplici pentru card.

Din câte știu eu, dacă tu ai limita de -să zicem- 6.800 lei pe card, de atât poți cumpăra, indiferent că folosești opțiunea de rate fără dobândă sau plata integrală. Dacă greșesc, să mă corectați.

Pentru achiziția de produse Samsung, se poate alege și plata în 24 de rate.

56 de zile termen de grație pentru opțiunea de plată integrală. Fiind card de credit, tu cheltui de fapt banii băncii și ai 56 de zile să-i returnezi în cont (de exemplu, când iei salariul) fără a plăti și o dobândă pentru asta. Dacă depășești termenul, ți se percepe și o dobândă pentru diferență.

Din câte știu eu, însă, un astfel de termen de grație există pentru toate cardurile de credit emise de toate băncile și cam în jur de 50 de zile este. Eu am un card Raiffeisen de credit de vreo 6 ani și am beneficiat mereu de această perioadă de 56 de zile, motiv pentru care și recomand oricui cardurile de credit, fiind mai avantajoase pe multe planuri decât cele de debit. Nu cred că am plătit niciodată dobândă pentru sumele cheltuite pentru că mereu am pus banii la loc în timp util.

OK, ajungem la punctele bonus oferite. Aici chiar avem un avantaj real și vedem beneficiile sistemului co-branded de card. În funcție de valoarea produselor comandate și de categoria din care fac parte acestea, primești înapoi un număr de puncte eMAG. 1 punct = 1 leu. Punctele pot fi folosite în următorii 3 ani la eMAG la o altă comandă, fără condiții legate de perioadă sau de categorie. E ca și cum ai avea o reducere în lei egală cu numărul de puncte strânse.

Puncte se dau pentru cumpărăturile de la eMAG și partenerii din Marketplace, dar pot fi folosite ca reducere doar pentru produse vândute de eMAG (ceea ce e normal). Grila de puncte acordate este următoarea:

Procent specific Categoria de produse /servicii conform site-ului eMAG Subcategorie
10%  Fashion  Toate
3% Sport & Activitati in aer liber Toate
3% Carti, Birotica & Cadouri Toate
3% Casa, Bricolaj & Petshop Bucatarie & Servire
3% Casa, Bricolaj & Petshop Textile & Covoare
3% Casa, Bricolaj & Petshop Decoratiuni
3% Casa, Bricolaj & Petshop Mobilier & Saltele
3% Casa, Bricolaj & Petshop Curatenie & Intretinere
3% Casa, Bricolaj & Petshop Gradinarit
3% Casa, Bricolaj & Petshop Mobilier de gradina
3% Casa, Bricolaj & Petshop Decoratiuni, ornamente si articole Craciun
3% Casa, Bricolaj & Petshop Cadouri Valentine’s Day
3% Casa, Bricolaj & Petshop Scule electrice & Unelte
3% Servicii Instalari Aer Conditionat
3% Servicii Serviciu instalare boiler
3% Servicii Servicii anvelope
3% Servicii Garantia Plus
2% Casa, Bricolaj & Petshop Iluminat & electrice
2% Casa, Bricolaj & Petshop Sanitare
2% Casa, Bricolaj & Petshop Scule electrice & Unelte
2% Casa, Bricolaj & Petshop Gradinarit
2% Casa, Bricolaj & Petshop Petshop
2% Casa, Bricolaj & Petshop Cadouri Valentine’s Day
2% Casa, Bricolaj & Petshop Caini
2% Casa, Bricolaj & Petshop Pisici
2% Electrocasnice & Climatizare Toate
2% Ingrijire personala & Cosmetice Toate
2% Jucarii, Copii & Bebe Toate
1% TV, Audio, Foto & Gaming Audio HI-FI & Profesionale
1% Laptop, Tablete & Telefoane Toate
1% TV, Audio, Foto & Gaming Toate
1% PC, Periferice & Software Toate
1% Auto, Moto & RCA Toate – cu exceptia Asigurari
1% Supermarket Toate
0% Carti, Birotica & Cadouri Cadouri – Monede si lingouri de aur
0% Asigurari RCA & Travel
0% Donatii si achizitii de Carduri cadou Toate

Cum ar fi, proporțional cu marja de profit a magazinului. Fashion-ul are cel mai mare ROI, că este o categorie cu adaos mai mare. Pentru electronice și IT vorbim de 1-2%.

Chiar și așa, se dă un bonus, nu se ia. Dacă vă doriți un card de credit sau unul de la care să aveți mai multe beneficii, acesta poate fi o soluție. Pentru Fashion e un avantaj mare – cumperi haine de 1000 de lei și primești înapoi 10%. Fashion e o categorie mare și include multe subcategorii. De exemplu, la un ceas elvețian Election primești înapoi 145 puncte, practic 145 lei reducere la o comandă eMAG viitoare.

Eu mă așteptam însă la mai multe beneficii adaptate comerțului online. De exemplu, transport gratuit la orice comandă, indiferent de valoare, dacă folosești acest card co-branded; sau reducere 50% la extra-garanție dacă o achiți cu acest card. Pentru cei ce au deja carduri de credit, nu știu dacă beneficiile curent îi vor face să renunțe la produsul bancar curent și să-l ceară pe acesta nou, eventual cu tot cu mutat la Raiffeisen.


Cardul include, desigur, și restul funcțiilor uzuale pentru cele Raiffeisen. Este contactless, ai avantaje în sistemul Multishop și la parteneri șamd. Găsiți detalii pe site-ul Raiffeisen, inclusiv comisioanele cardului.

    26 comentarii

  1. Nu se vede corect tabelul pe mobil.

      (Citează)

    • Eu am întors telefonul (landscape) si vad tabelul. Samsung S6.
      Verificat și pe Iphone. Tot lin landscape. E ok tabelul. Ce telefon ai?

        (Citează)

    • N-ai ce-i face. HTML-ul pentru tabele a rămas în urmă, nu știe de design responsive. Singura chestie posibilă este repaginarea rândurilor sub forma unei coloane.

        (Citează)

  2. Eu am un card de cumpărături Raiffeisen Vodafone, care la fel ca și cel de la eMag acumulezi puncte de loialitate în contul de abonat. În rest are toate facilitățile unui card de cumpărături (este contactless, are perioada de grație de 56 de zile, sistemul Multishop și este Mastercard). La început era o, strângeai ceva puncte de loialitate, dar în ultima perioadă punctele se strâng tot mai greu, iar acum din punctul meu de vedere nu mai este nici un avantaj.
    Pentru cei care cumpără des de la eMag poate fi o soluție de fidelizare a clienților.

      (Citează)

    • Asta pentru ca Vodafone a injumatatit numaru’ de puncte acordate la fiecare 10 lei cheltuiti pe cardul Raiffeisen. Asta e motivul pentru care o sa-l inchid curand si o sa caut alta oferta avantajoasa.

        (Citează)

    • De cand au injumatatit punctele vodafone ?

        (Citează)

    • Eu mi-am luat atat Samsung Galaxy S4 cat si S6 de la Vodafone shop, fix in saptamana in care s-au lansat, doar cu punctele stranse pe cardul Raiffeisen Vodafone. La unul din ele am avut super bulan si am prins o promotie de 50% reducere daca-l luai pe puncte. Anyway, totally worth it.

        (Citează)

  3. Nu imi place Raiffeisen ca banca, se misca incet si greu. Le ia ani ca sa ofere ce am deja de la ING de am si uitat de cand.

      (Citează)

    • Gaelex:
      Nu imi place Raiffeisen ca banca, se misca incet si greu. Le ia ani ca sa ofere ce am deja de la ING de am si uitat de cand.

      Stai linistit ca si ING-u se duce tot in jos. Eu am gasit deja alt card care ofera ratele pe care nu le mai da ING pe cardul de credit. Si o sa inchid si cardul de la ING :D

        (Citează)

  4. motanes:
    Eu am întors telefonul (landscape) si vad tabelul. Samsung S6.
    Verificat și pe Iphone. Tot lin landscape. E ok tabelul. Ce telefon ai?

    Folosesc safari pe un iphone 6s plus. In modul landscape, apar bookmark-urile și tot asa se prezintă pagina. Nu cred ca sunt multi utilizatori de iphone care sa folosească alte browsere în loc de Safari. Am folosit și dolphin și opera și Chrome, dar Safari se mișcă cel mai fluent.

      (Citează)

  5. Am de zis atat: Raiffeissen bleah! Pacat ca i-au ales tocmai pe astia.

      (Citează)

  6. Radu, explica-mi te rog asta:
    https://i.imgur.com/tRkdTkd.jpg

      (Citează)

    • Ce treabă are cetelem cu cardul emag?

        (Citează)

    • Sunt 24 de rate fără dobândă dacă plătești cu un card de credit de la o bancă parteneră. Ce ai ales tu acolo este eCREDIT, adică faci contractul la eMAG cu BRD sau Cetelem, rate pentru care da, se percepe dobândă.

        (Citează)

    • Nu are legatura cu cardul emag, dar are legatura cu emag care imi trimite email ca pot cumpara in 24 de rate fara dobanda, imi arata pe site ca pot cumpara in 24 de rate fara dobanda dar cand dau sa comand produsul, stupoare, platesc 60% + alte taxe!!

      Apoi vezi cate falsuri au inceput sa se vanda in emag marketplace, pentru ca ghici ce, 20-30% dintr-un fals tot bani sunt!

        (Citează)

    • Ratele pot fi prin diverse mecanisme. Creditul acordat de Cetelem are dobândă. Ratele direct cu cardul de credit nu.

      Mai jos de poza acelui laptop pus de tine scrie într-o casetă albastră:

      In perioada 17 – 31 octombrie 2017 poți achiziționa orice laptop a vendorului eMAG cu pana la 24 rate fara dobanda. Mai multe detalii despre plata în rate găsești în sectiunea “Plata cu cardul in rate fara dobanda”.

      și e un link spre pagina generală de “fără dobândă”, unde sunt trecute modalitățile pentru toate cardurile https://www.emag.ro/info/plata-cu-cardul-in-rate-fara-dobanda

        (Citează)

  7. Sa nu uităm totusi ca e 60 lei taxa de administrare card sau cum i-o zice

      (Citează)

  8. Inca un pretext pt emag de a anula comisioanele afiliatilor , gen ” ne pare rau, clientul a platit cu cardul special”. Raifaizan si emag, tusea si junghiul…

      (Citează)

  9. Si eu am avut pana anul asta card Raiffeisen Vodafone unde era cam 2% inapoi la orice cumparaturi, dar se pare ca au scazut si acum e 2eur la 1000ron (~0.9%).
    Asa ca m-am mutat pe Banc Post care are 1.5% la Visa Gold si 2% la cardul Wizz Air.
    Oricum cred ca cel mai eficient ar fi sa nu mai folosesc card de credit pentru ca sigur as economisi mai mult de 2% daca de exemplu as folosi cash si as gandi cand dau niste bani decat sa dau cu cardul fara sa ma uit nici cat costa la supermarket.

      (Citează)

  10. Gaelex:
    Nu imi place Raiffeisen ca banca, se misca incet si greu. Le ia ani ca sa ofere ce am deja de la ING de am si uitat de cand.

    Ciudat. Eu nu am avut probleme cu ei. S-au miscat repede.

      (Citează)

  11. Sa nu uitam ca DAE e 30% ;)

      (Citează)

  12. Bogdan: Stai linistit ca si ING-u se duce tot in jos. Eu am gasit deja alt card care ofera ratele pe care nu le mai da ING pe cardul de credit. Si o sa inchid si cardul de la ING :D

    Zi-ne si noua!

      (Citează)

  13. am aplicat, am fost sunat si am ramas un pic socat de foarte multe comisioane de “risc” ascunse. Tragand linie, mi se pare ca platesc mai multe comisioane la banca decat voi primi de la eMAG.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus