un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

FIFA 18 aduce oficial naționala României în joc

15 Sep 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

14 comentarii

Am fost ieri la o conferință despre jocul FIFA 18, care se va lansa oficial pe 29 septembrie pentru PC, X1, X360, PS3, PS4 și Switch. Jocul a fost dezvoltat în România și Canada, jumate-jumate. Îl puteți precomanda de la eMAG și PC Garage.

Vestea bună a fost că Electronic Arts și Federația Română de Fotbal au încheiat în sfârșit un parteneriat pentru a include naționala României în FIFA 18 cu numele jucătorilor, fețele lor, echipamentul oficial, sigle, bannere realiste în tribune șamd.

Bănuiala mea este că FRF-ul a vrut parteneriatul. Singura șansă a României de a învinge pe cineva la fotbal este în jocuri video, că în realitate rămâne cum am stabilit.

Vestea proastă este că n-au apucat să mapeze fețele jucătorilor, cu excepția lui Vlad Chiricheș și Costel Pantilimon. Hoinaru, care chiar se pricepe la fotbal, zice că cel mai probabil i-au mapat odată cu echipele lor de club, pe când ceilalți români n-au fost așa ușor de găsit de către macaraua de mapare. În caz că vă întrebați, maparea asta nu se face după o fotografie trimisă de jucător, ci este un studiou foto complex cu multe camere, iar prin România încă n-a ajuns. În curând le vor face cu camera frontală de pe iPhone X :P


Parteneriatul cu FRF e semnat pe mai mulți ani, așa că va ajunge și aici, iar chipurile lor pot fi împinse ulterior prin update-uri la joc.

Pentru alți jucători, apropo, se folosește captură de mișcări, cu costum cu senzori purtat nu de un om oarecare, ci chiar de acea vedetă. Ronaldo și-a înregistrat singur mișcările. Pentru alții, EA a studiat felul în care se mișcă sau se bucură, așa că astfel de animații vor fi foarte realiste pentru marile vedete.

FIFA 18 include un mod Journey mai complex, în care Hunter va fi transferat și prin străinătate. Eu unul n-am jucat niciodată Journey, ci am băgat din prima meciuri cu computerul. Transferurile în modul Career au fost refăcute, cu mai multe opțiuni. Un alt mod introdus în joc va fi Ultimate Team Icons, unde jucători precum Maradona, Henry, Ronaldo (ăla de-i acum gras) și mergând în urmă chiar până la Pele vor fi pe teren. Fiecare va fi modelat în trei etape ale carierei, adică vei putea juca cu Ronaldo și când avea tunsoarea aia ciudată cu un ciuf în frunte, dar și înainte de asta.

Am jucat demo-ul acolo, pe PS4 și cu un televizor mare. Mi s-a părut distractiv, mai ales că am câștigat.

    14 comentarii

  1. Asta cu fetele imi aduce aminte de un Fifa vechi de tot (cred ca 2000) in care Bogdan Lobont era negru. :)

      (Citează)

    • Da, era realist si atunci, dar maparea se facea pe baza de echipa de club, iar pentru jucatorii rrapidului era simplu.

        (Citează)

    • Bine ca au fost mapati corect banel, ilie dumitrecu, lacatus si restul arienilor…

        (Citează)

    • Eu am prins vremurile in care trageai de la mijlocul terenului, iar mingea se transforma intr-o minge de foc.

      A, stai, am gresit articolul.

        (Citează)

  2. Partea cu legende era deja inclusa pentru varianta de XBOX doar ca nu aveai acea optiune de a juca cu jucatorul in diferite etape ale carierei lui. Acum s-a bagat si pe PS4.

    Am jucat si eu demoul, tinand cont ca e acelasi engine grafic ca la fifa 17 mari schimbari de grafica nu sunt, in schimb la nivel de gameplay au adus ceva modificari, centrarile acum sunt parca prea bune, fata de fifa 17 cand erau incredibil de proaste, si apararea a devenit putin mai dificila decat in fifa 17. O ultima chestie pe care am observat-o in demo este ca portarii parca sunt mai slabi decat anu trecut.

      (Citează)

  3. Mai joaca Adrian Murgu?

      (Citează)

  4. Pe Xbox One e gameplay mai mișto față de 17, mai greu sa te aperi, mai ușor sa ataci, penalty mai ușor de executat, portari mai slabi.

      (Citează)

  5. Let the jokes begin…

      (Citează)

  6. Boris:
    Da, era realist si atunci, dar maparea se facea pe baza de echipa de club, iar pentru jucatorii rrapidului era simplu.

    Hai ca ai zis-o p-asta Banele, buna, buna de tot. P-aia cu “ciorile striga ciorile, taranii se cred ultras, ne plictisiti”, o stii?

      (Citează)

    • Mie toată discuția asta mi se pare o dovadă că românii nu știu să se distreze și sunt mai interesați de capra vecinului decât de starea lor.

      Străinii zic “wha, un nou joc, cum ne putem distra mai bine, merită banii, să chem prietenii”. Românii be like “bănel, ciori, **** dinamo”. De aia sunt pierzători în orice domeniu al vieții și societății.

        (Citează)

  7. nwradu:
    Mie toată discuția asta mi se pare o dovadă că românii nu știu să se distreze și sunt mai interesați de capra vecinului decât de starea lor.

    Străinii zic “wha, un nou joc, cum ne putem distra mai bine, merită banii, să chem prietenii”. Românii be like “bănel, ciori, **** dinamo”. De aia sunt pierzători în orice domeniu al vieții și societății.

    Perfect spus.

      (Citează)

  8. Dacă alegi echipa României are opțiune de temporizare a jocului sau setările la game play se schimba automat de la super fast la “adversarii și-au dorit mai mult victoria? 1

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus