un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole interesante de citit astăzi – 20 august 2017

20 Aug 2017  ·

GÂNDURI  ·

13 comentarii

Un interviu cu directorul interimar TAROM. Observați tonul arțăgos, deranjat că este întrebat ce va face cu o companie națională ce are pierderi de 10 ani pe linie, plus halucinanta explicație că TAROM nu are pierderi, ci doar lipsă de venituri. Mai lipsea să dea vina pe Soroș.

De ce Facebook luptă contra clickbait și nu împotriva fake news.

O galerie de lucrări fotorealiste. Este un stil de pictură ce reproduce din pensulă o fotografie, cu atâta migală încât nu-ți vine să crezi că nu e fotografie. Am văzut astfel de lucrări în muzee, arată uimitor.

Meniurile restaurantelor chinezești din SUA. Au și un meniu secret pentru mâncare chinezească.

Drogurile combinate cu fentanil provoacă mii de supradoze mortale.

DO’s and DONT’s în web design.

Dubai și Arabia Saudită se luptă pe cine va construi cea mai înaltă clădire. Va câștiga Jeddah, cu un turn de 1008 metri înălțime.

Cum se face design-ul pentru Facebook News Feed. Multe încercări, multe teste…

Este uleiul de cocos sănătos? Așa și așa. Tot cel de măsline rămâne mai bun.

O istorie coperților cu Donald Trump.

Cum arăta femeia ideală în 1930. Cam fără fund.

Ce semnifică micile triunghiuri pe care le puteți vedea pe pereții interiori ai avioanelor. Eu credeam că indică posibile locuri de ancorare sau de îmbinare pentru cazuri de urgență.

De ce să utilizați o tigaie de fontă chiar și pe un grătar cu cărbuni.

La ora 21 Halep joacă finala de la Cincinnati cu Muguruza. DigiSport 2.

Trailerul pentru componenta de space combat a viitorului Battlefront II arată bine:

    13 comentarii

  1. Triunghiurile din cabina mai au un rol, pe lângă a indica fereastra potrivită pentru inspecția vizuala a suprafețelor de control.

    În cazul în care zborul are foarte puțini pasageri, personalul de cabina ii reaseaza deasupra aripilor, deasupra centrului de greutate.

      (Citează)

  2. Uleiul de măsline NU e cel mai bun, îmi pare rău să o citesc și aici. E mai sănătos de cat cel de cocos dar departe de a fi cel mai sănătos.uitat-te la raportul acizilor grași omega 3/omega 6 și îți dai seama.
    De departe cel mai sănătos e cel de semințe de in, e oribil la gust dar asta e o alta poveste.
    http://canolaeatwell.com/wp-content/uploads/2012/01/Dietary-Fat-Chart.jpg

      (Citează)

    • Bunicul nu știa ce e ăla cocos și a trăit 90 de ani.

        (Citează)

    • liber.la.fake

      20/08/2017 la 4:11 PM

      Pe bune?
      Eu unul nu am gasit nicaieri compozitia la uleiul imbuteliat (E-uri. fosfați, sau ce alti aditivi mai pun industriasii pentru a nu rancezi uleiul ani de zile).

        (Citează)

    • @george: și stătea 10 ore cu curul pe scaun la un calculator? Apoi încă 1-2 ore pe zi în mașină?

        (Citează)

    • Terminati cu prostiile cu uleiurile sanatoase… nu exista asa ceva, sunteti naivi daca va asteptati sa traiti mai mult consumand ulei de masline sau mai stiu eu ce. Pur si simplu nu se poate – ce ati citit voi, gogosile cu aia care traiesc 100 de ani, se intampla la pop[ulatii restranse din Italia, Grecia… din aia izolati, fara poluare, fara stres, care mananca toata viata chestii simple.

        (Citează)

    • george:
      Bunicul nu știa ce e ăla cocos și a trăit 90 de ani.

      Și în medie generația lui cât a trăit?

        (Citează)

  3. Despre modelul de femeie ideala:
    E chiar extraordinara tinand cont ca e 100% naturala si fara sala (poate doar ceva miscare la nivel de ora de educatie fizica).
    In ceea ce priveste fundul, cred ca materialul supraelastic al costumului de baie aplatizeaza un pic.
    Initial am utilizat Internet Explorer si imaginea era “turtita”. In Google Chrome e ok.

      (Citează)

  4. Directorul de la TAROM este un politruc care a fost deja anchetat de DNA de vreo 2 ori – ceea ce si il recomanda pentru guvernul PSD.
    Interviul cu el e SF – dincolo de tonul agresiv, omul da vina pe forte oculte, forte din jurul tarii, pe aeroporturile straine, etc..
    Cand toate liniile aeriene cresc si au profit, petrolul e la un minim pe X ani el abereaza cu ‘lipsa venituri’…

    P.S. Desigur nu s-a putut abtine sa se laude cu cele doua avioane care de fapt sunt preluate de la o alta linie, low-cost. Respectivele avioane nu au business class, nici ‘bucatarie’ fiindca asa au fost comandate. Sau fiindca reptilieni dupa cum ar spune “dom’ director”.

      (Citează)

  5. Cat de sanatos este uleiul depinde de cum a fost obtinut si prelucrat. Daca a fost presat la rece si filtrat fizic e mai bun decat daca a fost curatat chimic.

    Cel mai bun ulei este cel de cocos care se solidifica la temperaturi sub 24 de grade, este cel mai curat. E cam greu de folosit in salata, legumele trebuie sa fie la temperatura camerei altfel se solidifica pe ele.

    Tovarasul de la TAROM nu este chiar idiot si face bine ca nu se lasa facut pres. Dar uita strategic sa zica de firmele care capuseaza si TAROM-ul si aeroportul.

      (Citează)

    • Uită strategic să răspundă politicos. Nu e ca și cum îi reproșa lui cineva situația din ultimii 10 ani, ci doar îi cerea să spună ce planuri are, că e deja acolo de atâtea luni.

        (Citează)

  6. Oare pentru a cata oara sunt socat de calitatea oamenilor angajati la stat in functii de conducere ( si nu numai, dar asta-i alta poveste). Ma refer la Tarom ; pentru mine tot institutie a statului este. Individul ala nu numai ca nu are nicio treaba cu o functie de manager in domeniu ( adica ei o duc binisor, capuseala s-a mai redus un pic, doar ca au ghinionul ca avioanele trebuie intretinute) dar mai este si prost (care va sa zica din numarul pilotilor care au plecat s-au intors de cateva ori mai multi. A vrut saracu sa spuna altceva dar greu cu exprimarea cand ai 10 diplome fara sa stii cum arata o banca intr-un amfiteatru)
    Nu e de ras, e de plans fratilor. De cate ori am spus ca nu ma mai enervez cand vad asa ceva dar nu reusesc sa ma tin de cuvant niciodata.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus