un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Am încheiat o asigurare RCA la jumătate din prețul de anul trecut

22 Aug 2017  ·

AUTO  ·

24 comentarii

Ce înseamnă reglementările introduse în sistemul de asigurări RCA: am încheiat recent o poliță RCA și tarifele propuse de eMAG Asigurări au fost cele de mai jos (pe 9 august).

Generali 392 lei, acum un an oferta lor era de 914 lei. Groupama 380 lei, acum un an era 950 de lei. Uniqa 533 lei, anul trecut cerea 1193 lei pe aceeași asigurare. Ca idee, în 2015 plăteam 794 lei pe o poliță Groupama.

Observați că tarifele unor asiguratori considerați serioși și de încredere au ajuns la același nivel cu al asiguratorilor cu întârzieri mari la plată și veșnice probleme financiare, precum Asirom și City Insurance și Euroins, care ocupă primele trei locuri într-un astfel de top al rușinii. Astra și Carpatica au dispărut din piață.

Practic, dacă acum oamenii ar cumpăra asigurări de la companii ce nu întâmpină probleme, în 1-2 ani s-ar mai curăța piața de probleme. Fără o reformă a sistemului RCA, însă, totul va reveni la situația de acum câțiva ani.

Iată situația din 2016, apropo, pentru comparație:

Este al cincilea an când închei asigurarea RCA prin eMAG Asigurări, îmi arată o căutare prin emailurile trecute. În caz că vă întrebați de ce, motivele sunt următoarele:

  • primesc asigurarea imediat prin email, așa că pot circula imediat cu mașina. Polița tradițională pe hârtie vine în ziua următoare, printr-un curier special ce livrează doar asigurări.
  • compar direct prețurile mai multor asiguratori, iar ofertele sunt bune.
  • site-ul reține datele mașinii, ceea ce face achiziția foarte simplă, ba chiar mă și avertizează cu câteva zile înainte de expirarea poliței prin email (oricum aveam data expirării în calendarul meu, dar probabil că foarte puțini folosesc și un calendar personal).

Pare metoda modernă, high-tech, de a cumpăra astfel de lucruri. Poate în curând introduc și ceva gen livrare în două ore pentru asigurări.

    24 comentarii

  1. Eu fac tot prin emag, insa au problema cu livrarea uneori.

    Comanda data cu 5 zile inainte de expirare. Mi-a venit asigurarea dupa 8 zile. Nu m-a gasit acasa si nici ca ma suna. Apoi m-au invitat la sediul curierului sa iau plicul.
    Si in cazul meu este la 50% anul asta pretul.

    Am vazut aberatii mai mari, fen 700ron pe 6 luni, si 700 pe 12 luni la un asigurator.

      (Citează)

  2. Inca 2 motive pentru asigurarea incheiata pe eMag: 1) “prietenul” care ti-a recomandat sa faci la ei primeste un voucher de 15 lei (de ex. Matilda), si 2) la 2 achizitii de RCA in ultimele 13 luni de pe eMag primesti card de reducere de la benzinariile MOL – 15 bani la litru.

      (Citează)

  3. NCand facea pint treaba asta emag abia invata sa isi stearga mucii de la nas… Dar na, daca luam bani si avem profitshare de la emag, ii prezentam p-astia de parca ei au inventat roata…

      (Citează)

    • Când PInt făcea asta sub numele rca-ieftin.ro, eMAG era deja cel mai mare magazin online. Pentru că ulterior s-au extins și pe alte domenii nu-i ceva rău.

      Și da, am cumpărat câțiva ani de la ei pentru că pot pune linkuri de afiliere, nu pentru că aveau oferte bune. Face sens!

      Am luat și de la RCA-ieftin vreo 2 ani. Apoi a venit eMAG cu oferte mai bune și interfață mai bună. Așa merge piața asta.

        (Citează)

  4. Intrebarea e, vorba li arhi, de ce mi as face asigurare la unii vazuti bine in piata si nu la cei mai ieftini ? Adica oricum nu mie imi repara masina rca ul. Personal , mergand pe principiul ce tie nu iti place altuia nu in face nu mi am facut asigurari niciodata la carpatica, euroins etc etc etc

      (Citează)

    • Știu, asta e problema sistemului RCA. Pe tine nu te ajută cu nimic, așa că nu ai nici un interes să iei altceva decât cea mai ieftină asigurare.

      Eu am preferat să fac mereu la unii mai de încredere, chiar dacă am dat bani în plus pe asta, pentru că nu vreau să încurajez companiile care dau țepe. Nu o să le dau banii mei, nici nu vreau ca, dacă lovesc pe unul, să-l țin cu lunile în service.

      Așa că am avut Omniasig, Groupama, Groupama și Generali în ultimii ani. Am vreo 4-5 articole pe blog despre cum sistemul RCA trebuie reformat; ar fi fost culmea să cumpăr Carpatica în acest timp.

        (Citează)

    • Pentru ca daca ma lovesti o sa refuz amiabila. Prefer sa merg la politie si sa rezolv asa daca pe tine te-a interesat doar sa platesti cat mai putin.

        (Citează)

  5. Da, s-a ieftinit fata de anul trecut dar probabil e mai scumpa decat era acum 3-4 ani.

      (Citează)

    • Nu, în 2014 am dat 840 de lei, în 2015 am dat 794 lei, în 2013 nu mai am emailul, dar am altă ofertă de la alții, prețurile variau între 577 la Euroins și 2069 lei la Groupama. Mi se pare că în acel an am ales Asirom.

        (Citează)

    • Cum trece timpul… inseamna ca au trecut mai multi ani cand era 200-300 lei pe an. :)

        (Citează)

  6. nwradu:
    Când PInt făcea asta sub numele rca-ieftin.ro, eMAG era deja cel mai mare magazin online. Pentru că ulterior s-au extins și pe alte domenii nu-i ceva rău.

    Și da, am cumpărat câțiva ani de la ei pentru că pot pune linkuri de afiliere, nu pentru că aveau oferte bune. Face sens!

    Am luat și de la RCA-ieftin vreo 2 ani. Apoi a venit eMAG cu oferte mai bune și interfață mai bună. Așa merge piața asta.

    Nu au nicio oferta mai buna, sunt la acelasi pret, dar tu continua cu dezinformarea. Nici macar in privinta interfetei nu ai dreptate.
    Nu vad legatura intre emag care vindea epilatoare si era “cel mai mare magazin online” si rcaieftin/pint care vand asigurari de cand exista. Trebuia sa vanda si ei niste telefoane de pe piata gri via quickmobile, asa cum o face emag sau ce?

      (Citează)

    • Am verificat si eu preturile la asigurare pe mai multe site-uri si toate mi-au dat aceleasi preturi, nici o diferenta. Emag nu are oferte mai bune, le are ca toti ceilalti.

        (Citează)

  7. bonus b7, anul trecut in toamna am dat 700 RON, cea mai ieftina de pe emag, acum cea mai ieftina e 440 RON la Omniasig, golf 1.9, 2008.

      (Citează)

  8. Dar ce mașină ai tu man, la mine situația e cam dublă

      (Citează)

  9. etk:
    Pentru ca daca ma lovesti o sa refuz amiabila. Prefer sa merg la politie si sa rezolv asa daca pe tine te-a interesat doar sa platesti cat mai putin.

    Am fost lovit de curând de o tipă cu asigurare la Euroins, nu știu cum poți refuza amiabila și care e procesul de recuperare al banilor/ reparația mașinii, poți să dai mai multe detalii?
    Am fost înclinat să refuz amiabila pe moment când am auzit că are Euroins

    Mulțumesc,

      (Citează)

    • Cred ca singura diferenta este ca daca te duci la politie soferul vinovat o sa fie amendat si/sau ramane fara permis (depinde de fapta).

      Nu stiu sigur, am avut un singur accident, cel care era de vina avea asigurare la Carpatica dar omul avea CASCO la Omniasig.

      Am primit mai putin de 50% din valoarea pieselor originale(far, bara si o grila), iar cel de la service m-a intrebat daca vreau sa dau in judecata asiguratorul sa imi plateasca costul intreg. Nu am facut asta pentru ca deja aveau deschise vreo 400 de dosare atunci cand am avut accidentul si la o luna dupa au declarat falimentul.

      Dupa acest eveniment la fel am zis si eu, ca nu voi mai face amiabila cu cei cu asigurari dubioase.

        (Citează)

  10. nwradu:
    De aia e bine că vine și pe email întâi. Am văzut și eu aberații din acelea, probabil e semn că nu le pasă de asigurările pe 6 luni.

    Vine pe email, dar nu cred ca poti prezenta documentul printat fara probleme.

      (Citează)

  11. etk:
    Pentru ca daca ma lovesti o sa refuz amiabila. Prefer sa merg la politie si sa rezolv asa daca pe tine te-a interesat doar sa platesti cat mai putin.

      (Citează)

    • Ce rezolvi daca refuzi amiabila si mergi la Politie? Doar pierdere de timp pt ca sistemul de rezolvare este acelasi ca la amiabila. A, ca poate primeste amenda cel ce te-a lovit, dar in final cu ce te incalzeste acest lucru? Tot pe rca-ul lui faci reparatia ca si in cazul in care faceai amiabila.

        (Citează)

    • Ai zis chiar tu, ia și amendă :P

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus