un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 19 iulie 2017

19 Jul 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

15 comentarii

NSFW: Julia Lescova.

    15 comentarii

  1. Eu sunt curios de ce nu a fost ambuscada la metrou luni ci a inceput de marti. Au lasat portile deschise sau ceva?

      (Citează)

    • Poate n-a mers ceva bine, poate n-a știut lumea să bage cartela șamd.

      Eu cred că luni mai mulți au evitat stația și de asta n-a fost nimic.

      Din păcate, la noii turnicheți durează la fel de multe secunde, ba chiar parcă una în plus, să treci prin ei.

        (Citează)

    • Initial se anuntase ca luni va fi inchisa asa ca multi nu au folosit metroul de la statia pipera luni. Marti a fost prima zi de trafic normal. Momentab sistemul merge greu pentru ca:
      1. Se baga cartela invers (ne vom obisnui sau le vor schimba)
      2. Se asteapta cam mult dupa ce se inchida poarta si abia apoi se baga cartela. La cele vechi stiai deja cam cand sa introduci cartela dupa ce trecea cel din fata. Acum se asteapta mai mult ca nu stim limita minima cand poti sa o bagi fara sa dea eroare sau sa iti consume degeaba – se invata si asta
      3. Desi portile noi sunt programabile pentru intrare/iesire angajatii metrorex inca nu fac asta (teoretic ar putea sa o faca in timp real, vezi ca e aglomerat mai pui 4 porti pe intrare si lasi mai putine pe iesire in special ca nu vine nici un tren sau nu e trafic pe iesire).

      Insa suparator e faptul ca nu au anticipat toate problemele astea, toate exista inca de la prima statie care a schimbat portile si ai fi crezut ca la urmatoarele pun la intrare afise, video, audio, ceva, orice prin care sa informeze de schimbare, in special la o statie cu e pipera dimineata si mai ales seara.

        (Citează)

  2. Noile porti de acces de la metrou vor fi de ajutor doar când cartelele se vor schimba cu unele “NFC”, ca la RATB. Pana atunci mai mult incurca, cartela trebuind introdusă contraintuitiv, cu săgeata spre tine.

      (Citează)

    • Sau se vor tipări noi cartele, cu săgeata bine pusă, după ce schimbă peste tot porțile.

        (Citează)

    • Ar fi păcat sa rămână tot la cartelele actuale, durează mai mult citirea lor de catre aparat și se îndoaie ușor. Ar merge mai rapid imbarcarea cu unele ca la ratb.

        (Citează)

  3. Eu sunt convins ca vina este a angajatilor Metrorex care se uitau la gloata de oameni, in loc sa reconfigureze turnichetii, adica sa lase 1-2 maxim pe iesire si restul doar pe intrare. Ca d’aia sunt turnicheti noi!

      (Citează)

  4. Legat de turnicheti, durata scanarii cartelei de metrou s-a dublat. Si caile de acces in subteran se activeaza ceva mai incet prin comparatie cu barierele vechi care erau accesate mecanic de catre calatori. Acum, dupa recuperarea cartelei, trebuie sa astepti putin pana se dechide usa aia de sticla.

      (Citează)

  5. Devii mai hater decat Zoso cu posturile astea gen: Schimbarea turnicheților la stația Pipera doar a format cozi mai mari.
    Pana mea, se obisnuieste lumea si o sa fie ok, pe cine ajuta daca ne invrajbim pentru primele zile de confuzie?

      (Citează)

    • Păi nu știu ce-a cauzat cozile. Nu poate fi doar obișnuința cu cartelele, zic eu. E de fapt un semn că metroul este la capacitate completă, nu mai zic a faptului că stațiile Pipera și Aurel Vlaicu, cele mai aglomerate, au o singură ieșire la suprafață.

        (Citează)

  6. Nu Carrefour a cumparat Bringo: “Al treilea fondator al Bringo a fost firma Allib Rom, administrată de Jean-Baptiste Dernoncourt, General Manager al Carrefour România, cu 30% din titluri. Allib a decis însă recent, conform informațiilor Profit.ro, să cumpere întreaga participație a Beta Software și a ajuns să dețină 51% din Bringo, alături de Ascend (cu 49%). Acum putem sa facem niste scenarii de ce la nivel de top management nu este nimeni interesat sa dezvolte C-Online.

      (Citează)

  7. foarte tare, faza cu Google Glass.

      (Citează)

  8. Ai uitat să specifici că fotomodelul din Letonia a pozat nud, asta ca să fie cu adevărat NSFW.

      (Citează)

  9. Sa promovam si fete din Romania & Basarabia:
    https://www.instagram.com/xeniadeli/

    :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus