un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole interesante de citit astăzi – 9 iulie 2017

9 Jul 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

14 comentarii

O profesoară de la ASE este și voluntar pe ambulanțele SMURD. După ce la Colectiv i-au murit 7 studenți sau foști studenți, s-a hotărât că trebuie să facă mai mult.

Spitalul privat deschis de familia Oprescu a dat faliment. Ca să vezi, 80% dintre acțiuni erau ale unei firme din Cipru. Și se pare că din spatele gratiilor este foarte dificil să mai faci manevre.

Despre fazele zborului, ce face echipajul avionului șamd. 

Fotografii din Raqqa, oraș în care sirienii se luptă de ani de zile.

Cum să alegi culorile potrivite pentru design. Bun articolul, bine explicat; arată de ce se potrivesc bine nuanțele aceleiași culori sau culorile complementare. Asta poate funcționa de la alegerea culorilor pentru un website și până la cele ale hainelor.

Cum a trecut un copil printr-o crimă în familie. Tatăl i-a omorât mama, iar familia a fost în atenția presei o bucată de vreme.

Vânzările de motociclete sunt în declin. Mă mir, mi se pare că pe măsură ce marile metropole devine tot mai aglomerate, motocicletele devin tot mai populare, pe lângă biciclete și scutere.

Violurile sunt cea mai frecventă infracțiune la bordul vapoarelor de croazieră. Într-un fel, nu mă mir. Nu-i vorba doar de violatori căutând o victimă, ci și de “neînțelegeri” între oameni în vacanță.

Porțile anti-furt din magazine sau detectoarele de metale din aeroport le fac rău persoanelor cu implant cerebral sau stimulatoare de ritm cardiac. Ceea ce este destul de rău, că nu poți intra într-un magazin decât prin acele porți.

Venus Williams nu este vinovată de un accident rutier în care un bărbat a murit.

Zvonuri că Ferrari lucrează la un SUV. Nu m-ar mira. Trebuie să concureze cumva cu Lamborghini și Maserati, mai ales când SUV-urile sport au succes mare pe piață.

Astăzi are loc cursa de Formula 1 din Austria, iar în Turul Franței este o etapă foarte dificilă de munte.

    14 comentarii

  1. Link-ul la vanzarile de motociclete nu este corect.

      (Citează)

  2. Motocicletele sunt overkill in orase, mai ales in cele aglomerate. Prea mari si prea puternice. Si consuma aproape cat o masina.

      (Citează)

  3. ” Și se pare că din spatele gratiilor este foarte dificil să mai facă șmenuri” – asta ai vrut să scrii, nu?

      (Citează)

  4. Nu pricep cum de a intrat Venus legal in intersectie, daca a trecut pe rosu, iar celalalt pe verde.

      (Citează)

    • Venus avea prioritate “de Venus” oricum, + prioritatea de marca + ai văzut vreun bogat băgat la bulău din cauza vinovatiei lui intr-un accident de circulație? + “mortu’ e de vina” chiar dacă e pasager + “de ce vreți sa dați vina pe negri când mor albi?”, nu știți de discriminare rasiala?

        (Citează)

    • Mda se pare că nimeni nu a citit articolul. Conform poliției Venus a intrat pe verde in intersecție, o mașină de pe sens opus i-a tăiat calea făcând stânga și a făcut-o să oprească și între timp s-a făcut roșu. Și din ce vad mașina cu victima a intrat în aripa dreapta a lui Venus.

        (Citează)

    • Mormaila:
      Venus avea prioritate “de Venus” oricum, + prioritatea de marca + ai văzut vreun bogat băgat la bulău din cauza vinovatiei lui intr-un accident de circulație? + “mortu’ e de vina” chiar dacă e pasager + “de ce vreți sa dați vina pe negri când mor albi?”, nu știți de discriminare rasiala?

      E din cartea ta SF sau care e legătura cu situația de aici?

        (Citează)

  5. Intr-adevar detectoarele de metale din aeroport si alte locuri de siguranta marita interfereaza cu diferite implanturi, dar cele de la magazine nu. Cel putin nu cu defibrilatorul cardiac pe care-l am montat de un an. L-am intrebat pe cardiologul meu si m-a asigurat ca totul e in regula atat timp cat nu “dorm” intre portile respective si doar unde sunt detectoare de metale (aeroporturi, muzee si alte zone cu siguranta sporita) sa anunt faptul ca am implant si sa mi se faca control manual.

      (Citează)

  6. Oprescu nu e în spatele gratiilor. Profesează bine mersi la Municipal unde e șef de secție.

      (Citează)

    • Așa știam și eu că e in arest la domiciliu și și-a câștigat în instanță dreptul de a profesa ca doctor. Sunt curios dacă mai încasează banii că lector la facultate.

        (Citează)

  7. Insolventa nu inseamna faliment. Realitatea e de multi ani in insolventa si emite bine-mersi.

      (Citează)

  8. Foarte bun articolul cu Raqqa.

      (Citează)

  9. nwradu: E din cartea ta SF sau care e legătura cu situația de aici?

    Sunt doar clisee românești despre astfel de accidente. Chestiile astea le discuta unii “la o samantza”

      (Citează)

  10. Claudiu:
    Mda se pare că nimeni nu a citit articolul. Conform poliției Venus a intrat pe verde in intersecție, o mașină de pe sens opus i-a tăiat calea făcând stânga și a făcut-o să oprească și între timp s-a făcut roșu. Și din ce vad mașina cu victima a intrat în aripa dreapta a lui Venus.

    E din acelasi articol si se vede si in raportul politiei. Se vede si cum arata intersectia. Venus aproape ca a ajuns in partea celalta, desi se vede in film ca nu merge repede.
    Din raportul politiei, acelais articol:
    About the same time, the vehicle driven west by Ms. Barson approached a red traffic signal, the police said. After the signal had turned green, the police said, Ms. Barson entered the intersection.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus