un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Filme: Wonder Woman / Femeia Fantastică este foarte bun

8 Jun 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

18 comentarii

Noul film Femeia Fantastică este foarte bun, folosind ca referință scara filmele cu supereroi, desigur. Mi-a plăcut de la cap la coadă, fiind bine făcut în aproape toate aspectele sale.

În primul rând, Gal Gadot, actrița principală, joacă foarte bine, reușind să transmită imaginea de femeie puternică inclusiv în momentele când rolul o face să pară vulnerabilă, ca atunci când pleacă din insula ei misterioasă și descoperă lumea reală din afara ei. Mă așteptam la momente comice pornite din descoperirea noutăților, făcând-o să pară neajutorată într-o lume mare și modernă; momentele comice există, dar Femeia Fantastică nu pare deloc neajutorată în lumea primului război mondial.

Apoi, are o “chimie” foarte bună cu Chris Pine, văzut anterior drept căpitanul Kirk din noile Star Trek. De fapt, aș spune că-l domină în majoritatea filmului, acesta având un caracter ceva mai timid, nu de “James Bond”, deși joacă rolul unui spion britanic. Momentele cu cei doi mi se pare că sunt foarte bune, iar dialogurile plăcute.

Nu în ultimul rând, filmul nu plictisește. Înainte să intru am auzit de la prieteni că începe lent, dar nu-i adevărat, are un ritm bun pe întreg parcursul său. Întâi vezi cum crește Diana pe insula ascunsă, cu tot cu ceva lupte și intrigi de palat, apoi apar nemții și se luptă pe plajă, apoi sunt momente bune în drumul spre Londra și pe acolo, apoi și mai multe lupte cu nemții spre punctul culminant al filmului.

A avut și o surpriză, o întorsătură de situație la care nu mă așteptam, deși de obicei nu am parte de astfel de momente. Pe total, mă declar foarte mulțumit de film, money well spent, cum ar zice englezii.

Mi-a plăcut și o oarecare schimbare față de serialul vechi Wonder Woman. Nu știu dacă-l țineți minte, că a fost difuzat de Tele7abc la începuturile televiziunii în România, după Revoluție, împreună cu KITT, Omul Bionic și altele. Acolo Femeia Fantastică avea un avion invizibil în sensul că era transparent, iar costumul ei era practic steagul american. Filmul de astăzi nici măcar nu cred că pronunță cuvântul SUA, centrându-se pe Marea Britanie și Germania.

Trăgând linie, este cel mai bun film cu supereroi pe care l-am văzut anul acesta. Mi-a plăcut chiar și finalul, deși (mic spoiler care nu prea contează) soluția banală ar fi să prăbușească într-un mod sau altul avionul în mare. Filmul nu-i perfect, partea cu zeii este un pic forțată, dar într-un film cu supereroi astfel de lucruri pot fi ușor trecute cu vederea, ba chiar sunt normale. Il voi revedea cu plăcere când ajunge pe streaming.

    18 comentarii

  1. Da…e foarte buna…

      (Citează)

  2. Cu exceptia evidentului accent de femeie evreica si a dintilor fantastic de strambi, da, este un film foarte foarte bun.
    Cum naiba sa faci film despre Wonder Woman, femeia perfecta, si sa iti lasi actrita cu dinti strambi si incalecati?!

    A cam fost telegrafiat cine era ala rau de fapt, dar destul de subtil.

    Iar mesajul final trebuia sa fie clar pentru oricine: oamenii trebuie sa isi rezolve singuri problemele. De asta solutia este cea care este in film.

      (Citează)

  3. Eu ma asteptam la mult mai mult dupa asa reviews. Nu am reprosuri multe (in afara de actul 3 cu bataia obisnuita din final), dar nu am gasit nici ceva deosebit, fie la scenariu, joc, efecte sau personaje. Nu-l poti compara cu ultimul Captain America sau Avengers, dar e cam de nivelul ultimului X-Men (tot dezamagitor si cu final prost)

      (Citează)

  4. Eu tot filmul am vazut-o pe Andreea Marin pe ecran. In rest, ca actiune, putin peste mediocru.

      (Citează)

  5. Degeaba zici ca treaba cu zeii e trasa de par. In comic-uri, Daiana este de fapt fica lu Ares si a regininei (?) amazoanelor. La un moment dat se si duleaza cu Ares si atunci afla adevarul.
    Ma bucur ca nu au lasat acest detaliu pe dinafara

      (Citează)

    • Și mie mi s-a părut bun acel aspect. Era nevoie și de ceva elemente supernaturale în film, că nu te poți lupta doar cu nemți cu puști antice.

        (Citează)

    • In film e fiica lui Zeus, nu a lui Ares.
      Batalia finala pe mine nu m-a convins, in primul rand nu m-a convins Ares care arata ca un profesor de fizica.

        (Citează)

    • Păi asta era și ideea, Că era ascuns printre oameni. Dacă arăta plin de mușchi și cu barbă ca-n vechime, îmbrăcat în togă, părea un clișeu.

      Era un zeu bătrân, se adaptase vremurilor, dar până la urmă a scos o sabie și o armură.

        (Citează)

  6. Daca va plac astea cu zei, va recomand noul serial “American Gods”, e foarte interesant.

      (Citează)

    • ….si daca va apucati de el, va recomand si eu sa il vedeti in felul urmator : ep 5, apoi 1 . 2 . 3 . 4

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus