un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Concurs: câștigați seturi cadou Gillette

14 Jun 2017  ·

GÂNDURI  ·

77 comentarii

Update: concursul s-a încheiat, câștigătorii sunt Dan G, Gaelex, Pintea Constantin, Tocitu Mihai Stefan, Bassi Alina.

Am un nou concurs pentru voi.

Vă spuneam anterior de pachetele speciale făcute de Gillette pentru Ziua Tatălui, o sărbătoare înființată în România prin legea 319/2009 (din păcate, fără zi liberă) și care pică în a doua duminică a lunii mai.

Vă spuneam tot atunci că probabil tatăl vostru a fost cel care v-a învățat sau ajutat să vă bărbieriți pentru prima oară, iar acum i-ați putea întoarce favoarea oferindu-i cadou un aparat modern Gillette, cu vibrație și multiple lame, la pachet cu un gel de ras de calitate. Cum ar fi, el v-a învățat să vă bărbieriți, acum voi îl învățați avantajele unui aparat modern.

Poate că ați făcut asta, poate că nu. Pe principiul mai bine mai târziu decât niciodată, cei de la Gillette oferă ca premiu la acest concurs un număr de 10 seturi Gillette ce vor fi câștigate de 5 persoane: un set pentru ei, un set pentru tatăl lor.

Pentru a vă înscrie în concurs, povestiți-mi un moment plăcut din relația voastră tată-fiu. Poate că-i prima oară când v-a dat cheile de la mașină pentru o tură, poate că este momentul când v-a învățat și ghidat să faceți focul la un grătar (un skill foarte important în viață) sau să schimbați un cauciuc pe pană. Poate este momentul când a zis “hai să bem împreună o bere aici la noi” sau cel în care v-a rugat să-i arătați cum sunt jocurile astea de le tot jucați voi la calculator. Poate că este un alt moment plăcut în relația tată-fiu.

Sunt sigur că există astfel de momente ce v-au rămas întipărite în minte. Scrieți-le pe scurt mai jos, de pe o adresă de email valabilă, și peste câteva zile anunț câștigătorii.

Eu, de exemplu, îmi aduc aminte prima zi de școală. Aveam 6 ani și aproape 7 luni, eram speriat (acum aș folosi cuvântul stresat), eram probabil și supărat de faptul că viața mea legată de jucării urma să fie deranjată de obligativitatea de a merge zilnic la școală (și încă nu știam de obligativitatea de a face teme și zeci de pagini de bastonașe și matematică). Era 1989, apropo, când se făcea școală și sâmbăta.

Eh, și țin minte că eram în fața școlii, cu mama de mână, și-mi doream să vină și tatăl meu, care nu era sigur dacă poate pleca de la muncă în mijlocul zilei pentru acea lansare la apă bancă a mea. Și apoi țin minte ce m-am bucurat când l-am văzut în depărtare, venind spre noi, ușor grăbit, îmbrăcat în haine bej și făcându-ne entuziasmat cu mâna.

Apoi momentul doi, câteva minute mai târziu. Am intrat în clasă pentru prima oară. Era chiar prima sală de clasă de la parter, pe stânga, țin minte asta, iar pe învățătoare o chema Preda. Și fiind prima oră a primei zile de școală din primul nostru an de așa ceva, învățătoarea ne zicea niște chestii de bază, iar din când în când câte un părinte băga capul pe ușa, foarte rapid, pentru a-și vedea copilul în bancă, verificând că-i bine, că nu plânge, că n-a leșinat de spaimă sau ce știu eu ce alte motive.

Era ca un adevărat hit-and-run care o cam enerva pe învățătoare, țin minte, și pe bună dreptate de altfel, privind obiectiv lucrurile. Privindu-le subiectiv prin ochii unui copil de nici 7 ani lăsat acolo prima oară de părinți, eu îmi doream doar să bage și cineva de la mine capul pe ușă ca o dovadă că sunt îngrijorați pentru soarta mea.

Și, la un moment dat, chiar s-a întâmplat asta. S-a deschis rapid ușa, iar capul care a apărut, zâmbitor și cu ochi mari, a fost al tatălui meu. Eu am fost foarte încântat, el s-a retras rapid, învățătoarea a fost enervată în continuare.

Amintirea aceasta m-a făcut mereu să mă minunez despre felul în care este organizat creierul și ce reține el. Țin minte astfel de detalii precum ce sală de clasă era, unde stăteam eu, cum se desfășuram lucrurile acum 28 de ani. Nu țin minte numele unor persoane pe care le-am cunoscut ieri.

Rândul vostru să povestiți un moment frumos tată-fiu, dacă vreți să vă înscrieți în concurs.

 

    77 comentarii

  1. Salut, imi amintesc ca tocmai intrasem in clasa a IX-a la liceu si intr-o duminica dimineata, tata m-a ajutat sa imi rad mustata ( puful :) ). Atunci am simtit o legatura speciala cu tata, nu am sa uit asta nicioadata.

      (Citează)

  2. Eu îmi aduc aminte cum m-a luat taică-miu la pescuit, doar pentru că m-am certat cu mama destul de urât cu o seară înainte.
    Nici nu avea chef și nici prea multe scule pregătite, am mers însă la casa “bătrânească” și de acolo pe Siret.
    Am învățat cu ocazia asta să fac focul pentru grătar, să pescuiesc (știam deja bazele) și să îmi fac vargă de alun.
    Țin minte că după am început să merg mai des cu băieții din cartier la pescuit pentru că “deja știam cum se face”.

      (Citează)

  3. Salut, nu prea comentez pe blog, dar fac acum o exceptie, partial pentru cadou, partial pentru share-ul de moment special pentru mine.

    Eram cam de 10-12 ani, tatal meu avea niste sticlute super misto de after shave, daca le stiti pe alea de la Denim, aveau/au o forma patratoasa, cu un banut mare negru cu scris aurit in mijloc. Avea una din aia, plus inca vreo 2 de la alta firma.

    Era la oglinda la un moment dat, isi tundea mustata (si acum are mustata, una frumoasa si stufoasa). Si l-am intrebat daca poate sa imi arate putin o sticluta din aia, sa ma uit la ea. Si-a dat seama de fapt unde bat, si ca imi place sticluta. Tin minte cum a luat-o, a varsat continutul in chiuveta, si mi-a dat mie sticluta, sa ma joc cu ea.

    Pe de o parte eram in culmea fericirii, ca aveam 2 banuti (sticla avea banuti pe ambele parti), pe de alta parte imi parea tare rau, ca stiam ca era printre cele care ii placeau lui, si ca a sacrificat continutul ca sa mi-o dea mie.

      (Citează)

  4. Tin minte o patanie la mare. Sa fi avut vreo 7-8 ani. Balaceala aproape de nisip impreuna cu el. Cand la un moment dat, în val de niciunde m-a tras si m-a departat, as zice un pas doi de el. Nu mai țin minte exact ce s-a întâmplat după momentul ala doar ca dupa ceva secunde eram afara pe umerii lui, eu cu gura pana la urechi, el alb ca varul, parca ar fi vazut o stafie. Amintiri frumoase…

      (Citează)

  5. Salut,
    Tatal meu a decedat astfel incat daca castig ,un set o sa il fac cadou varului meu…
    Momentul care il tin minte cel mai mult a fost la varsta de 9 ani. Fiind o fire mai serioasa ,nu prea se hlizea cu noi-cu mine si cu sora mea- si se purta rece cu noi…
    La televizor se uita doar la filme de actiune, si nu prea l-am vazut zambind.
    Totusi,intr-o seara de decembrie ii zic daca nu vrea sa ne uitam la un film de comedie:Singur acasa.
    O fost printre singurele dati cand l-am vazut razand cu pofta…

      (Citează)

  6. Eu îmi amintesc că într-o zi mi-a spus să mă îmbrac și să mergem la o plimbare, doar că nu a fost chiar o plimbare. Am mers la o terasă din cartier unde aveau și jocuri mecanice (din acelea în care trebuia să introduci monede de 100 de lei) și mi-a spus că pot să încerc să-mi dau seama singur dacă îmi place sau nu. După câteva încercări i-am spus că putem să mergem, deoarece încercându-l nu mi se mai pare interesant. Atunci mi-a spus că acesta era și scopul, după care am mers să bem un suc. Aveam 8-9 ani pe atunci.

      (Citează)

  7. Salut, ii raman dator profund pentru timpul investit in relatia noastra. De la el am invatat sa inot, sa schiez, sa ma dau cu rolele/patinele pe gheata, bicicleta si alte activitati care acum ma ajuta sa elimin stresul cotidian.

      (Citează)

  8. tatal meu alerga aproape in fiecare zi . tin minte ziua in care m-a luat sa alerg cu el pentru prima data si mi-a dat cadou niste adidasi speciali pentru alergare .cand alergam impreuna erau cele mai fericite momente, nu mai simteam nici oboseala , nici caldura, nici ploaia, nici ninsoarea.

      (Citează)

  9. O faza ce se intampla des cand eram mic. Mereu imi place sa il urmaresc pe tatal meu cand se barbierea,mi se parea ceva foarte interesant, doar pentru noi, baietii. Avea un aparat de ras (safety razor) pe care il foloseste si acum. Dupa ce termina, scotea lama din el si venea randul meu. Luam pamatuful, ma spoiam pe fata cu el si ma curatam cu aparatul. La faimoasa sticla de Denim inca nu aveam voie, imi zicea ca sunt prea tanar. Aveam sa inteleg motivul intr-o zi cand am reusit sa ajung sticla de pe raft si am aplicat din abundenta pe fata.

      (Citează)

  10. Tatal meu are o vorba, cand apar nebarbierit: cica, vezi ca te-ai murdarit de par pe fata.

    Intamplarea face ca pe la 24 de ani sa fi fost microbist si mergeam la meciurile Politehnicii Iasi. In ultima etapa din tur avea meci acasa, asa ca mi-am luat viitoarea sotie si masina lui tata si am plecat la stadion.

    La plecare masina a dat rateuri la pornire si am insistat pana am descarcat bateria. Ne-am pus pe impins, vreo 2 ore pana m-a sunat tata si m-a intrebat unde sunt. I-am explicat si a venit intr-o fuga pana la noi sa ne ajute.

    Eu la volan, ei doi impingeau … si facut asta pana am ajuns pe o panta, masina a luat viteza si dus am fost. Sotia si tata au aparut dupa vreo jumatate de ora acasa cu bateria la brat, reprosandu-mi ca am innecat masina :D

      (Citează)

  11. Cea mai tare faza a noastra a fost prima bere bauta impreuna, la mare, cand aveam 14 ani. L-am invitat la o bere la halba si, ca sa nu ma “forteze”, a propus sa bem una amandoi. I-am sugerat foarte hotarat sa luam doua, pentru ca o pot termina eu pe a lui daca nu se simte in stare :)
    Partea nasoala (si care ma poate face neeligibil pentru concurs), e ca a plecat dincolo acum 21 de ani.

      (Citează)

  12. Ionut Veliscu

    14/06/2017 la 1:00 PM

    Imi aduc aminte de prima bere bauta impreuna si faptul ca in ziua in care am implinit 18 ani l-am ajutat sa schimbe cutia de viteze a unui ARO 243. Era un ger cumplit.

      (Citează)

  13. Eu imi amintesc, cu placere, cand m-am barbierit prima oara, pe la 13-14 ani : aveam niste flocisori crescuti pe fata si tata a zis ca e cazul sa ii dau jos. A venit cu aparatul lui (semana cu cel din poza asta http://hex.ro/files/aparat_de_ras/debutante/clean_2_logo.jpg), i-a pus o lama noua Gillette si m-a invatat cum sa ma dau cu spuma (spuma se facea cu sapun normal) cu pamatuful pe fata (asa arata unul, pentru cei mai tineri http://www.barbieritdelux.ro/media/catalog/product/cache/1/image/500×500/9df78eab33525d08d6e5fb8d27136e95/b/r/brivory.jpg ) si cum sa tin aparatul in mana, cum sa trag cu el pe fata, ca sa nu ma tai. Binenteles ca nu mi-a iesit din prima, n-am scapat fara taieturi, dar a venit repede cu un creion hemostatic si a oprit imediat sangerarea. Mama era in spatele nostru, in baie si ne privea in oglinda, cu inima stransa sa nu ma mutilez cumva. De atunci am folosit numai Gillette, fie aparat, lame, spuma de ras, mai putin after-shave. Pentru asta folosesc Old Spice, imi place cel mai mult cum miroase si nici nu irita.

      (Citează)

  14. Povestita de mama :
    Ne uitam cu totii la marele meci al Stelei din ’86 …iar tu erai un ghindoc de copil care statea intr-un patut si dormeai ..
    Cum taica-tu era mare fan Steaua (nota redactiei : asa cum sunt si eu) a tipat o data la un gol astfel incat tu ai cazut din patut si ai inceput sa mergi desi pana atunci mergeai doar in patru labe.
    Partea proasta este ca tatal meu nu mai este , dar as dona unul din seturi tatalui unui prieten ..

      (Citează)

  15. O poveste despre valorile traditionale de familie.

    Ai mei parinti/bunici nu m-au batut vreodata.

    Tata a fost fumator inrait din scoala generala, 2-3 pachete de carpati pe zi, in balcon unde fuma (nu in casa) puteai afuma slanina. S-a lasat amu 9 ani.

    In clasa a 8a eram cu un coleg pe balcon si hai sa ma invete sa fumez. Dupa cateva pufaieli, a ajuns tata acasa de la care am primit o palma (cum am zis singura corectie fizica in toata viata). Mi-a zis ca daca am chef sa fumez pot sa o fac cand o sa plec de acasa.

    O gramada de ani mai tarziu inca nu am ajuns sa fumez. De fiecare data cand am incercat ca factor cool (liceu facultate munca), il vedeam in fata. Si ma mutasem cu un coleg de la 20 de ani din casa parintilot.

      (Citează)

  16. Eu imi aduc aminte cum pe la 5-6 ani tatal meu ma invata sa inot. Nu pricepeam deloc, nu reuseam sa inot, dar el tot incerca, cum lua mana de pe mine ma scufundam. Dupa ceva timp, in acelasi an, am mers cu verii mei la plaja in grup mai mare. Grupul celor cu varsta mai mare au vrut sa mearga la dig sa sara in apa, apoi urma sa mergem la plaja. Cand stateam eu pe o piatra uitandu-ma la ei, unul din ei m-a aruncat in apa. Am inotat cei 2 metri pana la mal foarte usor, iar de-atunci am putut inota lejer, fara probleme. Bazele le-a format taica-miu, prietenii varului meu mi-au dat imboldul sa inot fara sa vreau sa ma intereseze daca pot atinge fundul apei.

      (Citează)

  17. Salut,

    Mi-aduc aminte cum tatal meu, sofer de tir fiind m-a luat cu el intr-o cursa Romania – Olanda la varsta de 10 ani, desi traseul era aproape numai pe autostrazi m-am bucurat de timpul indelungat petrecut cu el, nu cred ca am sa uit nicidoata, mi-aduc aminte aproape fiecare detaliu desi au trecut aproape 20 de ani. Sa fii sofer pe tir implica sa fii destul de mult absent din viata familei si mai ales din relatia tata-fiu asa ca asta a fost ocazie unica si importanta pentru noi si relatia mea cu el, fiind la varsta unde ai nevoie foarte mare ca tatal sa fie in preajma, insa stiu ca efortul lui de sta pe drumuri a pornit doar din iubirea lui fata de noi, fiind gata sa sacrifice mult pentru binele nostru.

    Cu drag,
    Marius.

      (Citează)

  18. Harabagiu Ciprian

    14/06/2017 la 2:00 PM

    Hello

    Nu am avut o legatura asa apropiata, cu amintiri tata-fiu de genul povestita de tine, dar iti povestesc un moment recent. Avem un istoric lung, el e nemultumit de viata lui (relatii proaste cu fratii, plecat de acasa de la 10 ani etc), nemultumire care se vede in toata viata lui. Inginer cu 3 facultati, construieste tot cu mana lui, el e cel mia destept, dar “a trait degeaba” ca ai sai copii au plecat.

    De curand am facut o achizitie si ne-am mutat intr-un apartament in Bucuresti. Am inceput renovarile si spre sfarsit, mai aveam de montat o usa culisanta pe un gol lasat de meseriasi. Insa problema, golul era mai mare decat usa, meseriasii plecasera de ceva timp. Asa ca m-am gandit sa apelez la ajutorul lui tata, cu ocazia asta sa vada si aprtamentul renovat si sa ma ajute sa mesterim la a pune o usa culisanta pe un perete de BCA fara sustinere. Surprinderea e ca a fost destul de incantat sa vina sa ne ajute. Interesant este ca a fost un moment care include multe premiere: tata m-a sunat sa ma intrebe ce scule trebuie sa aduca (tata nu ma suna nicodata, asteapta sa fie sunat), apoi a venit cu trenul in Bucuresti (nu a mai mers cu trenul de ani de zile) si a concluzionat cu a ramane la noi 3 zile, desi venise pentru o zi(a chemat-o si pe mama in weekend, sa stam ca in familie). Desi am avut multe certuri legat de faptul ca el isi dorea sa ramanem langa ei la Ploiesti, acum s-a vazut bucuria in ochii lui ca totusi ne-am asezat si suntem fericiti unde suntem, si mai mult de atat, el e fericit cu ce am ales. Partea cea mai frumoasa e ca la intoarcere au plecat impreuna spre casa cu trenul si mama mi-a povestit ca tot drumul tata o tot intreba “oare le-a placut ce am facut acolo, ca am reparat, oare sunt multumiti, etc” si “ce apartament frumos au luat, ce algere buna”. Dupa cum e normal, e prea orgolios si prea “inginer” sa recunoasca ca am avut amandoi idei bune de constructie si ca i-a facut placere sa stea pe la noi, dar e un big improvement dupa 20 de ani de relatie destul de rece.

      (Citează)

  19. 1. In tipul verii, dupa ce m-a inscris la scoala tata a fost sa o cunoasca pe viitoarea invatatoare, care printre altele i-a spus ca ar avea nevoie de un om priceput care sa schimbe cateva neoane in sala de clasa si sa scurteze picioarele de la bancile elevilor. Tata s-a oferit si m-a luat cu el, am facut cunostinta cu viitoarea invatatoare si a scurtat picioarele la toate bancile din clasa special pentru marimea mea :D in timp ce eu analizam sala. La inceput de an eram singurul care deja ma simteam ca acasa in clasa.

    2. La admiterea in liceu nu am mai avut rabdare si am fost noaptea pe la 23 cu tata sa vedem daca s-au afisat rezultatele. Am luat 10 si am fost prima data sa bem o bere impreuna. Avea un gust amar si am baut repede ca sa nu il simt, terminasem si ma agatam de sticla ca sa se prelungeasca momentul.

      (Citează)

  20. nu avem prea multe intamplari impreuna pentru ca modul lui de a-si arata afectiunea/dragostea a fost (nu, nu sa ma duca in padure si sa mi largeasca gaura) sa-mi dea cat mai multa libertatea inca de cand am intrat la liceu.
    a fost plecat mai tot timpul in delagatii, dat fiind natura muncii si de cunoscut cu adevarat l-am cunoscut prin clasa a2a cand a stat 1 an cu mine acasa. fiind un tip destul de priceput si tehnic, m-a invatat sa folosesc majoritatea uneltelor si sculelor. acest lucru a fost regretat amarnic deoarece si-a gasit chitara cu un ciocan infipt in ea, aparatele de redat muzica – magnetofon, casetofon, pick-up – demontate, ceasul de mana cu muzicute demontat, din acel moment a renuntat in a mai purta ceasuri. regretat a fost si momentul cand m-a invatat sa utilizez o bricheta, dandu-i foc la parul de pe piept.
    acum ca am scris randurile astea, cred ca in sfarsit am inteles de ce mi-a dat atata libertate si nu a mai dorit sa petreaca timpul cu mine ulterior… :))

      (Citează)

  21. Prima bere cu tata (eu mai bausem inainte). Imi aduc aminte prin clasa a 11-a cand am fost cu taica-meu la bere. Mama era plecata in vacanta si tata m-a invitat in oras, sa mancam o pizza si sa bem o bere ca baietii. Zis si facut! Am plecat in oras, am baut o bere, am mancat o pizza, am mai baut o bere, inca una si inca una. Mie abia mi se deschisesera supapele si tata era ametit binisor. A ramas putin uimit ca “baiatul lui cel cuminte” dupa 4 beri mai voia inca un rand, dar a fost un moment amuzant. M-am simtit ca si cum eu l-am scos la prima bere pe tata. :))

      (Citează)

  22. Cele mai frumoase momente alaturi de tatal meu sunt cele in care il “trageam” usor de urechi (si el cand a fost copil facea la fel cu tatal lui) fiind un fel de comunicare intre noi ca il iubesc si tin mult la el. Dupa aceste gesturi obtineam orice de la el (in limita posibilitatilor lui) simtind in acest fel o iubire imensa din partea lui, el neexprimandu-se niciodata in cuvinte mieroase. Din pacate l-am pierdut in 2008 asa ca chiar daca nu ma calific in cazul castigarii unui premiu l-as da varului meu care mi-a fost cel mai aproape in cele mai grele momente ale vietii.

      (Citează)

  23. Amintiri cu tatal meu nu am, din pacate, dar am cateva cu bunicul meu. Fiind mecanic, am crescut printre motociclete (Carpati, Mobra, IJ, Zundapp, Moto Guzzi…), pe la 7 ani stiam deja ce este o saiba Grower, o masina de alezat cilindri si care este diferenta intre un motor in 2 timpi si unul in 4.
    Locuiam langa un parc unde era o baza sportiva care avea si o scoala de karting. M-a inscris ca sa invat meserie, spunea el. Mi-au placut kart-urile foarte mult, pentru ca nu doar ne plimbam cu ele, dar le demontam, faceam mici reparatii, invatam sa mesterim la ele. Problema era ca la vreo 14-15 baieti, erau doar 4 kart-uri si cu greu ne venea randul sa ne plimbam. Ma plangeam mereu de asta acasa, pana intr-o zi cand m-a luat in parc si mi-a aratat un kart nou si mi-a spus ca este al meu, doar al meu. Il construise special pentru mine… era rosu si avea motor de Mobra 50. Cred ca a fost cea mai tare zi din toata copilaria mea!
    Din pacate a plecat spre o alta lume dupa doar cateva luni, comunistii ne-au demolat apoi casa si nu am apucat sa ma mai bucur de kart-ul meu. Dar amintirea asta ramane.

      (Citează)

  24. Eu imi aduc aminte cum ma scotea iarna cu sania eu avand 5-6 ani si ne plimbam prin cartier el avand si o statie de emisie – receptie cu care transmitea nivelul stratului de zapada din zona catre colegii lui de la serviciu.Nu , nu lucra la directia a 5-a era….. hidro-meterolog la Apele Romane.Eram fascinat de “magaoaia” respectiva un precursor al statiilor de astazi destul de eficienta pentru vremea respectiva.

      (Citează)

  25. Salut,
    Tata a lucrat o viață la stadionul “23”. Este un om ce iubește sportul. A pus umărul la constructia fostului stadion. Îmi amintesc ca la un antrenament al unei echipe m-a dus pe terenul mare. Am traversat pista de atletism si am intrat pe gazon. Acolo am avut bucuria sa schimb cateva mingi cu fotbaliștii, cu el si colegii lui. Probabil el nu-si amintește acest moment, dar pt mine a fost memorabil. Tata îmi amintește cu fiecare ocazie când plec la drum lung sa conduc preventiv. Probabil nu voi putea sa ii multumesc pe deplin niciodată pt cate a facut/ face pt mine. Dar sunt curios cum se descurca cu un aparat nou de ras. El este un clasic la acest capitol. Succes,Radu. Te citesc, chiar daca comentez f rar

      (Citează)

  26. Marius Nechifor

    14/06/2017 la 5:56 PM

    Imi aduc aminte cu placere de unele întâmplări petrecute cu tatăl meu. De fiecare data cand venea vacanta de vară, tatăl meu ma lua pe mine si fratele meu la pescuit. Era cred ca imediat dupa revoluție, prin anii ’90. Nu era ca acum, ca aproape toată lumea sa aiba autoturisme. Atunci mergem la pescuit cu trenul, aproximativ 40 km si mai apoi pe jos aproape 4-5 km. Imi aduc aminte ca atunci când coboram in gara (Racaciuni, Bacău), parca eram la maraton. O grămadă de oameni se grăbeau care mai de care sa ajungă la locul de pescuit si sa prinda locurile cele mai râvnite. Parca eram la concurs. In fine… de cele mai multe ori, ajungeam printre primi la locurile dorite. Imediat umflam barca pneumatica și intram pe dinți. Asa se numeau acele construcții din beton ce aveau rolul sa oprească din furia apei cand se deversa barajul. Imi aduc aminte ca ne era foarte frica sa mergem cu barca si sa stationam pe acei dinți aproape o zi întreaga, neștiind sa inotam. Apa era foarte mare in zona barajului si uneori mai deversa si barajul si trebuia sa ieșim imediat pe mal. Dar toată baza era in taică-meu. Stiam ca el înoată foarte bine și in caz de ceva, ne salvează el, daca pot spune asa. De-asemenea, eram foarte fascinați cum manuia vâslele la barca si asta ne dadea o siguranță ca stie ce face. In fine, ani au trecut… cred ca vreo 25 si singurul lucru pe care il regret este ca nici in ziua de azi nu am învățat sa înot si asta din vina mea. De-asemenea si tatăl meu a îmbătrânit si din păcate a devenit nevăzător și nu se mai poate descurca cum se descurca odata si nu mai este nazdravan cum era odată. Așa il vedeam noi, ca cel mai nazdravan si mai priceput tată din toți tatii si trebuie sa recunosc că toată “instrucția” de care am avut parte si condițiile dificile prin care am trecut, m-au antrenat si m-au fortificat pe mai târziu.

      (Citează)

  27. Amintire cu tata tocmai referitor la bărbierit…
    El m-a invatat prima data sa ma barbieresc. Înainte de asta mă tot uitam la el cum se babiereste, cum isi umfla obrazul ca sa se rada mai bine…

      (Citează)

  28. Aparaschivei Andrei

    14/06/2017 la 7:04 PM

    Una dintre cele mai frumoase amintiri petrecute alături de tatăl meu s-a petrecut acum aproximativ 15 ani, pe cand aveam vreo 5 ani. Datorita situatiei financiare de atunci, părinții mei nu isi permiteau sa ma trimita la grădiniță cu program prelungit sau sa angajeze pe cineva sa aiba grija de mine, iar singura soluție era sa stau singur in casa. Bineînțeles, primele zile au fost de groază, mi-au povestit ca am slabit cateva kilograme din cauza faptului ca plângeam. Tatăl meu fiind mecanic auto a găsit repede soluția, imi aducea aproape zilnic cate o piesa, imi dadea o șurubelniță si mă punea sa o dezmembrez, ce mult ma mai fascina lucrul asta. Acum, legat de barba, inca ii folosesc aparatele lui de ras si spuma, fiind blond si “semi spân” nu prea imi creste barba, iar ei nici nu cred ca stiu inca ca am barbă.

      (Citează)

  29. Am petrecut clipe plăcute alături de tatăl meu în aer liber. La bunici, la mare, la picnic, prin excursii. Țin minte cum ne învăța, pe mine și fratele meu, ce e comestibil într-o pădure și ce nu. Cum găsești fragi, mure, dude, ciuperci comestibile.

    Am copilărit în vacanțe într-o mare măsură la bunici, în zonă de munte, și am amintiri frumoase de acolo.

      (Citează)

  30. Tata deja si-a luat un Gillette ultimul racnet, i l-am comandat din Anglia de pe Amazon. Foarte rar vin la mine cu cate o cerere si ma bucur tare mult cand pot sa il ajut.

    Cand eram mic ma ducea el la film pe mine, acum il scot eu pe el din casa la 3D-uri si 4Dx. Bine, 4Dx a fost o experienta unica pentru ca nu il tine spatele la atata zdruncinat.

      (Citează)

  31. Îmi aduc aminte de excursiile cu cortul pe munte. Drumurile prin pădurile de brad care atunci, pe la 7, 8 ani mi se păreau atât de întunecate și înfricoșătoare, nopțile petrecute în fața focului în care țineam câte o bucată de brânză și îmi explica cum să găsesc steaua polară.

      (Citează)

  32. Pintea Constantin

    15/06/2017 la 9:28 AM

    Îmi amintesc cum jucam tenis cu piciorul când mergeam in pădure si ma certam pe puncte cu el.Șutam aiurea si strigam ca e punctul meu sau ca putea sa ajungă la minge.

      (Citează)

  33. Popa Constantin

    15/06/2017 la 10:05 AM

    Tata ne iubea ca pe ochii lui pe toți laolaltă (suntem 4 frați).
    Eu sunt mezinul familiei și toți mă numesc Titi, nume de alint. Întotdeauna am avut de câștigat pentru că învățam multe de la toți începând cu tatăl meu care era maistru instructor de tractoare. Mulți elevi au trecut prin mâna lui!
    O întâmplare care mă leagă cel mai tare de tata este dintr-o iarnă grea înainte de 1989!
    Eu eram de 10 ani, scund și plăpând. Mama m-a trimis pe autobuz (rată i se spunea) la țară la bunicii mei din partea lui tata. La autogară o aglomerație mare că atunci nu erau atâtea mașini ca acum. În plus de asta aveam un sac mare cu sodă pentru săpun, ningea de “rupea” atunci în decembrie.
    Cu greu s-au putut închide ușile și autobuzul a plecat! De abia mergea prin troienile de zăpadă. Cu cât ne depărtam de oraș cu atât era mai mare zăpada…….. Deodată ,noapte fiind șoferul nu a mai putut înainta iar pentru cei rămași în autobuz a fost o perioadă nasoală neexistând soluții că atunci nu existau telefoane mobile sau alte mijloace moderne de comunicare. Am început să plâng că șoferul a vrut să renunțe la cursă, să ne dea jos din autobuz. Dintr-o dată din fața noastră s-au văzut o pereche de faruri care se apropiau încet până au ajuns la noi, chiar am simțit fiori prin șira spinării când am distins prin întuneric silueta unui tractor cu un plug de zăpadă legat după el. Când tata a coborât din el am crezut că văd pe Dumnezeu nu altceva!
    A fost o senzație minunată pe care nu o voi uita toată viața mea. Tata era eroul meu care croia drum prin nămeți și ne conducea către destinație!
    Această povestire mă face să lăcrimez pentru că tata nu mai e acum printre noi dar va rămâne viu întotdeauna în amintirea mea!

      (Citează)

    • Moldovan Ioan

      16/06/2017 la 6:58 PM

      M-a impresionat povestea mai ales că și tata tot la tractoare a lucrat și eram tare mândru când mă lua cu el de la secție (SMT i se spunea) până acasă!
      A fost o perioadă frumoasă , și acum sunt mecanic pe locomotivă datorită tatălui meu care m-a purtat prin școli. Într-o zi , țin minte și acum m-a învățat să mă bărbieresc cu briciu! Am fost foarte mândru atuncia

        (Citează)

  34. îmi aduc aminte cu placere ca dupa ce am luat carnetul de sofer , la jumate de an ,intr-o dupa amiaza de toamna mi-a dat cheile de la masina sa ma duc cu mama în oras la cumparaturi !!!!!!s-a retinut clipa ce a fost acum zeci de ani !!!!!!!

      (Citează)

  35. Ziua in care l-am invatat l-am invatat sa foloseasca calculatorul :) Tin minte ca a fost un adevarat calvar, pentru ca era un lucru complet nou pentru el, dar a avut ambitie si acum la 62 de ani pot spune ca se descurca bine. In acea zi am trecut prin toate starile posibile: de la nervi (pentru ca intelegea greu) la ras (pentru ca in stangacia lui era haios). A fost o zi si o experienta de neuitat!

      (Citează)

  36. Pentru mine una din experientele placute a fost ziua in care mi-a pus undita in mana si m-a invatat sa pescuiesc. Am imbratisat aceasta pasiune, iar acum merg cu drag, ori de cate ori prind ocazia. Ma relaxeaza, ma destreaza, ma linisteste si ma deconecteaza de tot raul ce se intampla in jurul nostru. Multumesc tata!

      (Citează)

  37. Bogzoiu Daniela

    15/06/2017 la 2:58 PM

    Vad ca doar barbatii au scris cate ceva. Dar daca setul este pentru tata o sa scriu si eu caci tare imi este drag sa scriu despre tata . Sa stiti ca si pentru noi fetele relatia cu tatal este una foarte importanta! Tatal meu este sofer de camion, asta a facut toata viata, a mers aproape zilnic in mijlocul padurilor, pe drumuri de munte sa aduca lemn. Eu o copilita slabuta, palida si un pic pretentioasa acasa la mancare, cu rau de masina, ma urcam in zilele de vacanta dimineata la 6 in camion si plecam in mijlocul muntilor, mai varsand din cand in cand cu capul scos pe geam si lihnita, cand ajungeam sa incarcam lemnele in padure, cat tata tragea de cabluri, caci asa incarca lemnul nu aveau macara pe atunci, mancam cu muncitorii slanina cu ceapa si branza, de parca erau cele mai mari delicatese. Si acum parca imi vine in minte aerul acela tare de munte si gustul apei baute din cate un parau. Momente unice!!! Tot respectul pentru parintii nostrii ce au trudit din greu sa ne creasca frumos!

      (Citează)

  38. Daca pana in clasa a 9-a am fost poate mai apropiat de mama, viata a facut ca dupa aceea intre mine si tata sa se creeze o legatura foarte stransa, cu bune si cu rele, insa cu siguranta o adevarata relatie tata-fiu. Practic pe intreaga perioada a liceului am fost doar noi doi. Nu o sa o mai lungesc si am sa trec direct la unul din multele exemple concrete care imi vin in minte. Eram pe la sfarsitul clasei a 10-a cand “dirigu” ne-a prins in pauza mare in spatele liceului cu cate o bere in mana si tigara luata la bucata in coltul gurii. Eram o gasca de vre-o 7 baieti si fete mai “razvratiti”. Da, stiu, in ziua de astazi asta suna penibil, practic face parte din normal, insa pe atunci era ceva foarte grav. Dirigu’ s-a apucat apoi sa sune la fiecare acasa pentru a instiinta parintii de fapta noastra, insa la mine nu a sunat. Am stat cu emotii cateva zile, apoi am rasuflat usurat. In perioada urmatoare insa.. am observat ca tatal meu isi aprindea cate o tigara din cand in cand (el nefiind fumator niciodata, se mai prostea cu cate o pufaiala poate o data pe an la cine stie ce eveniment). Dupa o perioada destul de lunga.. m-a intrebat ce parere am si am rectionat exact cum trebuia.. i-am spus sa se opreasca din acel obicei prost. Abea dupa aia am aflat ca dirigu’ l-a sunat si pe el la servici si in loc sa vina sa-mi faca o morala sa o tin minte toata viata, a incercat in felul lui sa-mi dea o lectie practica. Nu, n-am sa spun ca de atunci nu am mai pus gura pe tigara, din pacate si in ziua de astazi am acest obicei prost si imi e foarte greu sa ma dezvat de el, insa chiar si atunci am apreciat si voi aprecia toata viata felul in care a procedat tatal meu in acea situatie. Poate nu a avut efectul scontat, (cu siguranta nici ceilalti care au luat o paruiala serioasa acasa nu s-au lasat de fumat) insa am tras o lectie importanta ce mi-a fost de ajutor in viata in multe alte domenii

      (Citează)

  39. Ma tot gandesc si nu gasesc momente placute cu tatal meu, momente ce au razbit in timp, sigur au fost dar prea putine si prea umbrite de cele de atunci.
    In copilaria mea pot spune ca tata mi-a fost bunicul, desi a plecat demult dintre noi amintirile placute traiesc si azi.
    Copil fiind el a fost cel ce ma invatat treburile prin gospodarie, la tara, el era cel ce ma lua cu el pretutindeni si desi eram fata imi spunea Marinel baiatu’ lu’ tataie.
    Cand eram mica si eram bolnava, ma tinea in brate deasupra sobei, sau ma lua in spate si ma plimba prin curte, el e cel ce ne spunea povesti seara de seara, povesti ce le inventa pe loc…
    Fara bunici copilaria mea ar fi fost lipsita de culoare, amintirile placute mi le-au dat ei si desi i-am pierdut in sufletul meu ei inca exista.

    Daca as castiga premiul il voi darui sotului meu:)

      (Citează)

  40. Durbacea Marian Mihai

    15/06/2017 la 6:13 PM

    Cel mai frumos moment din viața fiului meu a fost atunci când l am învățat să de bărbierească a fost de voma am ras amândoi ?

      (Citează)

  41. o amintire frumoasa a fost cand am fost prima data pe munte , pe Ceahlău ,,, primele notiuni de ascensiune montana !!!!

      (Citează)

  42. Ciprian Cojocaru

    15/06/2017 la 7:57 PM

    Amintirea tat-fiu a fost cand m-a invatat sa merg pentru prima data pe bicicleta.Eram micut cred ca 4-5 anisori,am luat vreo doua cazaturi,vreo 2 sperieturi dar m-a incurajat si mi-a dat putere de a trece peste si incet am invata din prima zi sa merg pe bicicleta.Multumesc Tata!

      (Citează)

  43. rafay sigismund

    15/06/2017 la 8:51 PM

    Imi aduc aminte cu drag,deoarece el nu mai este printre noi,ma jucam pe calculator la inceput cu un singur jucator apoi mi-a zis ca vrea sa joace si el si am jucat impreuna ,cand am vazut fericirea de pe chipul sau ca a doborat ddusmanul din prima in joc,era precum un copil radea si se bucura ca un copil topaind de bucurie,promitand ca nu se lasa batut iar eu am cedad politicos lasandu-l sa se bucure de castigul sau!

      (Citează)

  44. Eremia Constantin

    15/06/2017 la 9:37 PM

    An ajunul Craciunului dupa ce el a taiat porcul i-a desenat cu cutitul o cruce si dupa ce ia adus mama mea sare si malai,tatal meu mi- a dat primul meu pahar de palinca si am anchinat in cinstea acestei sarbatori.

      (Citează)

  45. Tatal meu nu mai este dar daca voi avea ocazia sa castig il voi oferi socrului meu , imi aduc cu drag aminte de anii copilariei eu m-am nascut si crescut intrun sat de langa snagov , va pot spune ca am avut o relatie foarte stransa cu tatal meu , oriunde si la orice ora se trezea sa plece undeva fie si pe camp eu eram in picioare langa el sa ma ia cu el ,am avut mute amintiri frumoase si unele cu foarte multe peripertii. Toti baietii sunt influentati de tatii lor,
indiferent că recunoastem sau nu. Baietii invata, in primul rand, sa fie barbati de la tatal lor, pentru ca el reprezinta principalul model masculin care sta la baza formarii personalitatii.

      (Citează)

  46. CONSTANTINESCU MIHAIL

    15/06/2017 la 11:15 PM

    i-mi aduc aminte cind am mers cu tatal meu la primul meci de footbal pe un stadion,iar dupa meci am fost la restaurantul din parc,unde am baut prima bere impreuna cu tatal meu

      (Citează)

  47. Tata m-a invatat practic cum sa ma ghidez-orientez in padure,mi a aratat cum gasesc nordul, sa studiez atent copacii-muschii, sa fiu atent la soare in ce zona se vede,sa ascult padurea cu soaptele ei sa stiu daca ma pandeste vreun pericol.Multumesc tata!

      (Citează)

  48. Marica Florian

    16/06/2017 la 8:22 AM

    Offf la mine a fost mai greu…de la 6 ani tata m-a parasit dar imi aduc aminte cu mare bucurie intalnirea noastra la majoratul meu cand am baut impreuna prima doza de bere…a fost o senzatie minunata sa-l stiu pe tata aproape …apoi incet incet am inceput sa ne apropiem si sa facem toate lucrurile impreuna.M-as bucura sa-i fac si eu primul cadou acest set “Gillette”…ms

      (Citează)

  49.   (Citează)

  50. olar gheorghe

    16/06/2017 la 9:41 AM

    imi amintesc de tatal meu cand am luat prima si de fapt ultima bataie din viata mea fiindca am facut baie in postul Craciunului.

      (Citează)

  51. Da imi aduc aminte cu mult drag de tati cind mi-a promis ca are sa-mi iea primul telefon pt mine dar sa iau examenul de bac.Ce facea cind luoam primul ex imi spunea primele 2 nr de telefon,si la al doilea ex alte 2 pina s-au terminat toate examenele s-au terminat si nr de telefon promis si in sfirsit am primit si eu primul telefon din viata mea care il pstrez si acum amintire un nochia printre primele. Acum mi-a venit rindul sa-i fac o surpriza de ziua lui tati pe 31 august ii eau un gilet cu 2 sau 3 sa vada ce bine se poate rade cu lame speciale sa renute definitiv sper sa nu mai ea lame din comert atipice zilei de astazi sa-i intorc surpriza sau de ce nu sa prinda un premiu de nota 10.Sa fie cu noroc pt tati meu cel drag.

      (Citează)

  52. Imi amintesc cu placere prima partida de pescuit.
    Am prins un tipar si m-am speriat de el.
    Ma ajutat si la scos din ac.

      (Citează)

  53. balan niculita

    16/06/2017 la 8:23 PM

    Imi amintesc de tatal meu cand se barbierea,eu fiind un pusti ma uitam la el.Nu spuneam nimic ca sa nu il deranjej si sa se taie….
    Avea un brici pe care il ascutea pe curea, nu erau aparate de ras de diferite modele si de aceea mereu se taia ….
    Nu am folosit niciodata un brici fiindca e periculos, am folosit numai Gillette, fie aparat, lame, spuma de ras……

      (Citează)

  54. Povestea noastra nu e tocmai o poveste si relatie de tata-fiu, este mai exact de tata-fiica sub ”acoperire”. Datorita personalitatii lui calme si iubitoare, am invatat sa apreciez natura asa cum este ea, fara sa o distrug sau sa o modific sub nicio forma. Dat fiind faptul ca tata vroia baietel, insa nu a fost sa fie asa deoarece mama a nascut doua fetite, fiind cea mica, intr-un fel sau altul am ajuns sa devin oarecum baietelul tatalui. De mica, el a fost cel care a initiat sa mergem in excursii cu cortul, desigur cu familia si impreuna cu prietenii de familie, ne-a invatat cum putem fi ”pitici cercetasi” ce pot trece peste orice obstacol.
    In copilarie, majoritatea timpului il petreceam langa tata, el fiind sculer-matriter si intotdeauna repara ceva inclusiv prin casa, vroiam cu orice pret sa aflu cum functioneazam, respectiv cum se dezmembreaza si se repara lucrurile. Mergeam cu el la fabrici unde era necesara repararea echipamentelor industriale folosite la prelucrarea si finisarea lemnului (fiind fabrica de mobilier) si priveam fascinata cum tata avea ”puterea magica” in maini de a ”vraji” utilajele sa poata functiona din nou.
    M-a invatat cum sa prind cosasi, paianjeni, soareci si alte viespi, astfel incat sa nu imi fie frica de ele fiind ca si ele sunt vietuitoare si lor le este mai mare frica de noi ”oameni giganti”. Desigur nici pescuitul nu a putut ramane pe dinafara. Rolul meu era sa prind greieri, mormoloci, iar mai apoi sa prind beldite (el le-a numit snideri) pentru a prinde pesti rapitori (mai ales stiuca, somn pitic si salau). Cand era vara, seara ieseam in spatele blocului cu lanterne sa prindem rame pentru urmatoarea zi de pescuit.
    Sunt bucuroasa deoarece am avut parte de o copilarie aparte, speciala si frumoasa, tatal meu fiind sprijinul meu sufletesc, invatandu-ma faptul ca detaliile marunte conteaza si orice s-ar intampla, pot trece peste orice obstacol al vietii.

      (Citează)

  55. daniel macovei

    17/06/2017 la 12:03 AM

    cred ca toate amintirile ce le am cu tatal meu sunt foarte interesante.dar pe scurt va voi povesti una dintre ele.eram mic vreo 5-6 anisori si tata se barbierea si curios din fire cum eram ma uitam la el .la un moment dat iese cu pensula pllina de spuma si imi da pe la mustati.nu a fost prea placut pentru mine dar ne-am amuzat copios pe seama acestei intamplari cu toata familia.

      (Citează)

  56. Imi aduc aminte ca eram cu tata la pescuit si mia aratat un loc foarte bun de prins peste si el se oftica ca nu prindea mai nimic iar eu prindeam la foc automat a fost o experienta foarte placuta alaturi de tatal meu !!!

      (Citează)

  57. Manaila Ovidiu

    17/06/2017 la 11:51 AM

    Relatia noastra tata fiu !!
    Am avut o relatie stransa atunci cand a decedat bunicul meu . A fost ingrojitoare acea zi. Tata ma luat in brate si imi zicea sa fiu puternic ca toate trec . Imi soptea cuvinte calde , imi spunea ca o sa aiba grija de mine pt tot restul vietii si ca nu mă va lasa vreodata sa sufar . Atunci am vazut cat de mult ma iubeste tatal meu .

      (Citează)

  58. visan alexandru

    17/06/2017 la 5:34 PM

    tata m a invatat sa joc sah . la 7 ani, atunci cand a murit el eram campion pe oras pentru categoria de 9 ani . atat a apucat sa ma invete ….

      (Citează)

  59. Paun Dorin Petru

    17/06/2017 la 6:33 PM

    Eu cu tata mereu am avut o legatura speciala si culmea si seaman leit cu el de zici ca suntem frati ci nu tata si fiu . Amintirea care mi-a ramas profund in suflet si in inima este la majoratul meu . Mi-a facut tata la majorat cadou un ceas de buzunar din aur , vechi de peste 100 ani . Il primise si el cadou la randul lui de la tatal lui pe vremea cand era tanar . Il pastez cu mandrie acest ceas intr-un seif cu cifru si cand va mai creste baiatul meu o sa il fac lui cadou .

      (Citează)

  60. Buna. Inaite sa plec in armata Tata mi-a imprumutat trusa sa de barberit, care era formata cu lame ,pe vremea aceea

      (Citează)

  61. Tocitu Mihai Stefan

    18/06/2017 la 5:37 AM

    Una din amintirile frumoase, magice chiar, pe care o voi purta cu mine toata viata este atunci cand am plecat la cules de bureti negrii alaturi de tatal meu. Tin minte ca ne-am trezit dis-de-dimineață, ne-am luat rucsacii pregatiti atent cu o seara inainte si am plecat la drum. Tin minte ceata ce se ridica din solul inca umed, iarba uda si aerul de toamna incarcat cu miresmele padurii. Pentru mine era o adevarata calatorie in necunoscut, o aventura in salbaticie, un fel de test de barbatie pe care trebuia sa il trec. Trebuia sa supravietuiesc. ( :))) )
    Ce imi placea cel mai mult e ca mereu incerca sa ma invete lucruri noi despre mediul inconjurator si despre cum sa te orientezi in spatiu (lucru deloc usor la varsta de 10-11 ani). Mi se pare foarte tare si in ziua de azi faptul ca el vedea foarte usor buretii pe trunchiul copacilor si eu nu imi dadeam prea bine seama unde sunt nici dupa ce imi indica locul de vreo 2 ori.
    Nu pot uita sosirea in golul alpin, locul unde ne-am pus sa mancam, istoviti fiind dupa urcusul lung. Ne-am oprit undeva intr-o margine, la umbra unui arbore stufos si scorburos ale carui frunze erau strabatute de raze fine de soare care imi ating si acum dupa foarte multi ani inima. E ciudat cum un moment ca asta ramane asa plutind peste timp si spatiu si cand inchid ochii inca vad imaginea aceea…parca inca simt razele de soare cum imi mangaie obrazul…

      (Citează)

  62. Constantin Sorin

    18/06/2017 la 8:49 AM

    Cu mulți ani în urmă absolvisem o școală,mi se plătise anticipat un salariu și niște bani pentru instalare,una peste alta vreo 4000 lei,asta se întîmpla prin 1983…Erau bani buni atunci,salariul mediu era cam 2400-2500 lei/lună.
    Ajung acasă și l-am întrebat pe tata dacă vrea să îl scot la o bere,pînă atunci nu îl mai invitasem.Răspunsul venit de la tata?Memorabil:,,În ziua cînd iau salariul toți au bani să meargă la un restaurant,cu o zi înainte de plata salariului,doar puțini au bani pentru așa ceva,deci primesc invitația,invită-mă cu o zi,două inaite de plata salariului.

      (Citează)

  63. Cristian Manase

    18/06/2017 la 10:27 AM

    Cel mai frumos moment a fost acela cand l-am cunoscut… aveam 14 ani. Asta pentru ca, din cauza neintelegerilor cu mama, atunci cand aveam 6 luni, ei au divortat, iar eu am ramas cu mama. Nu l-am inteles niciodata de ce nu a luptat mai mult sa ma aiba aproape, nu am inteles niciodata de ce nu a facut tot posibilul sa ma vada… Ideea e ca, la 14 ani, mama m-a dus sa ma intalnesc cu el. A fost un moment ciudat, dar a fost momentul in care mi-am dat seama ca in lumea asta, in care tocmai paseam ca si adolescent, mai am un brat pe care sa ma sprijin. Brat pe care ma sprijin si azi…

      (Citează)

  64. Tin minte ca dupa ce am luat permisul auto prima plimbare cu tatal meu cu masina s-a terminat prost…. instalatia electrica a facut un scurt -circuit si a inceput sa iasa fum de la motor .Pe langa faptul ca tatal si pietonii s-au panicat , (pana la urma masina nu a luat foc…!!!!) ….eu nu am mai “pupat” masina ( intre timp saraca a ajuns la dezmembrari) !!!!!

      (Citează)

  65. Mi-a cumpărat țigări și prezervative în anul III de liceu,chit că era profesor,și mi-a spus că decât să mă ascund undeva și să fac cine știe ce minune,mai bine fumez și vin cu prietena acasă.

      (Citează)

  66. Copilaria mi-am petriecut-o la tara, intr-un sat pitoresc de munte,unde traditia ,religia,relatiile de respectul intre generatii diferite era “tabu”in anii de dinainte de `90.Cu drag imi amintesc ziua cand am absolvit liceul si tata m-a invitat la o bere,intr-un loc care era”exclusivist” al seniorilor consateni.Cu toate ca au trecut multi ani,imi staruie in minte satul nostru traditional unde relatiile intre persoane se baza efectiv pe respect,ajutor,prietenie,compatimire sincera.Cred ca raportarea noastra la aceste “norme”in prezent ar creea o satare debin si optimism intr-o lume dezbinata de interese materiale.

      (Citează)

  67. Imi amintesc cu drag de ultima partida de pescuit, cand tot depananad amintiri, am cazut din barca, iar el m-a salvat. A fost amuzant!

      (Citează)

  68. Cea mai plăcută amintire este din copilărie.De fiecare dată când se radea ,tata ma chema să îmi dea cu spuma de ras pe fata.Acum,si eu fac același lucru cu fetita mea,deoarece nu am un băiețel cu care să impar aceste momente,dar nu as schimba nimic,mai ales că zâmbetul ei mă face să apreciez de o mie de ori mai mult aceste momente speciale.

      (Citează)

  69. Purcărea Gică

    18/06/2017 la 8:51 PM

    Mi-aduc aminte de o întâmplare cu mine și tatăl meu. S-a petrecut în anul 1967. Aveam 6 ani și am mers cu tatăl meu să mă înscrie la grădiniță. Afară lucrau 2 oameni ( trăgeau firele pt. montarea unui telefon fix). Au făcut ei ce au făcut, au uitat o cutie sigilată cu un telefon fix în ea. Eu am găsit o bucată de cablu, am legat cutia și am târâit-o după mine până acasă ( cam 1km), neștiind ce conține. Acasă, când am desfăcut cutia, surpriză! Un tf. fix nou-nouț. Atunci tata a spus,, trebuie să-l returnăm celor ce l-au pierdut ;mai bine sărac și cinstit”.( costa o grămadă de bani pe vremea aceea un telefon). S-a dus înapoi la grădiniță și a lăsat adresa unde locuim. A doua zi au venit cei doi lucrători și au luat ce pierduseră. Ne-au mulțumit, iar mie mi-au cumpărat o sacoșă plină cu dulciuri ( bucuria mea!). Acest gest frumos făcut de tatăl meu nu l-am uitat nici în ziua de azi. În continuare aplic și respect vorbele spuse de tatăl meu :,, mai bine sărac și cinstit! “. Cu stimă, Gică Purcărea.

      (Citează)

  70. OK, mulțumesc tuturor pentru înscriere. Am aprobat toate comentariile în moderare (mai puțin unele cu înjurături), am dezactivat ce nu se potrivea cu concursul, iar după tragerea la sorți câștigătorii au fost:

    Dan G
    Gaelex
    Pintea Constantin
    Tocitu Mihai Stefan
    Bassi Alina

    Le trimit eu un email în care le cer adresa unde-i poate găsi un curier. Probabil durează o săptămână sau două până ajung premiile.

      (Citează)

  71. Am primit seturile, sunt foarte misto. Ms. frumos :)

      (Citează)

  72. Si eu am primit. Multumesc mult.

      (Citează)

  73. He asta cu bacul e poveste de stimul cred că tuturor ne-a fost promis ceva dacă luăm bacul din prima!
    Mie spre exemplu mi-a promis un scuter…
    Nu am avut niciodată deși am luat cu brio din prima .

      (Citează)

  74. L-am deschis si eu pe al meu, foarte bine m-am barbierit. Ma asteptam sa ma tai, dar chiar nu s-a intamplat, am ramas surprins si placut impresionat.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus