un blog de Radu Dumitru

Uitați-vă și pe canalul meu de YouTube.

Primul trailer pentru noul serial Star Trek: Discovery

18 May 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

7 comentarii

Star Trek Discovery este un nou serial în universul Star Trek, primul din 2005 încoace, dar se anunță mai degrabă ca un serial făcut fără mare chef: primul sezon nu va rula la televizor, ci pe secțiunea online a canalului CBS. Serialul a fost și amânat de mai multe ori, lansarea inițială urma să aibă loc în ianuarie, apoi în mai, iar acum vorbim de toamna acestui an.

În mod normal, un nou Star Trek m-ar fi entuziasmat ca pe un copil mic dus în parcul de distracții, dar diversele sequel-uri și prequel-uri din ultima vreme m-au învățat să fiu mai circumspect, mai detașat. Vestea bună este că Netflix îl va prelua după 24 de ore, așa că-l vom putea vedea legal acolo. Până atunci, puteți vedea acolo toate Star Trek-urile anterioare.

Personal nu-i dau multe șanse. În lumea de azi, un serial are nevoie de scenariști talentați și personaje bine scrise pentru a avea succes, în condițiile în care modelul “să rezolvăm ceva nou în fiecare episod” nu mai are așa mult succes. Sper să mă înșel și să mă surprindă plăcut, poate și cu un sezon doi.

Până atunci, iată primul trailer al serialului. Michelle Yeoh va juca rolul căpitanului navei Discovery, dar acțiunea se va concentra mult pe secundul acesteia, jucat de Sonequa Martin-Green. Trailerul arată bine, efectele par lucrate cu atenție, iar concentrarea pe explorare și klingonieni ar putea fi un subiect bun. Să vedem dacă și povestea se va ridica la înălțimea așteptată.

Apropo, observați o chestie mișto despre titlu. Când SUA a făcut prima navetă spațială prototip, în 1976, fanii serialului original Star Trek au cerut ca aceasta să fie numită Enterprise, ca nava din serialul deja apărut. Așa că, în loc de Constitution, americanii au botezat prima navetă Enterprise. N-a zburat niciodată în spațiu, fiind un prototip pentru testare atmosferică, dar următoarele navete au fost numite Columbia, Challenger, Discovery, Atlantis și Endeavour. Columbia și Challenger au fost distruse în accidentele din 2003 și respectiv 1986, așa că numele lor n-ar fi putut fi folosit pentru serial fără a trezi amintiri neplăcute, ci s-a trecut la Discovery. A venit rândul ca o navă din ficțiune să primească numele următoarei navete spațiale reale, construită pe Pământ.

Dacă ajungeți în New York, naveta Enterprise poate fi vizitată, fiind expusă pe puntea portavionului Intrepid, tras la mal în Manhattan. Tot acolo puteți vedea și un submarin și un avion Concorde, iar la intrare dau gratuit șervețele pentru cei ce nu-și pot stăpâni orgasmul.

  7 comentarii

 1. „ iar la intrare dau gratuit șervețele pentru cei ce nu-și pot stăpâni orgasmul.” dude, stick to what you do best… not jokes!

    (Citează)

 2. Pe HBO Go sunt disponibile acum cateva filme Star Trek: Wrath of Khan, Unduscovered Country, Beyond, Nemesis si First Contact.

    (Citează)

 3. “dar se anunță mai degrabă ca un serial făcut fără mare chef: primul sezon nu va rula la televizor, ci pe secțiunea online a canalului CBS.”

  Mie mi se pare exact invers: pentru ca vor sa promoveze platforma online a CBS, cred ca trebuie sa faca serialul un succes. Cred ca tinta e aa fie un fel de House of Cards pentru CBS All-Access , motivul pentru care iti cumperi abonament la ei.

    (Citează)

 4. Daca se baga si Netflix va fi un serial peste medie, au resurse si de bani si de creatie.

    (Citează)

 5. Dacă ajungeți în New York, naveta Enterprise poate fi vizitată, fiind expusă pe puntea portavionului Intrepid, tras la mal în Manhattan.

  Apropo de asta, dacă ajungeți prin Washington recomand Smithsonian Air and Space Museum. Dar atenție, nu aripa din downtown, ci cea de lângă aeroportul Dulles, unde pe lângă naveta Discovery mai sunt printre multe altele un SR-71 Blackbird, Enola Gay, un Concorde și un F35

    (Citează)

 6. cred ca o sa ma uit la serialul asta numai pentru ca e cu Michelle Yeoh. :))

  Are 54 de ani dar mi se pare la fel de superba ca in Crouching Tiger Hidden Dragon, cand avea 38 de ani si mi s-a lipit de suflet ca marca de scrisoare.

    (Citează)

  Alătură-te discuției, spune-ți părerea:

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici, și fără mesaje doar de dragul URL-spam-ului. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt binevenite. Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea.

sus