un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Vodafone România renunță de acum la suprataxarea roamingului în țările Uniunii Europene (plus alte trei)

3 Apr 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

35 comentarii

Dar e un mic schepsis la mijloc.

Anunțul este următorul:

Vodafone Romania, liderul serviciilor de roaming 4G, ofera in premiera clientilor persoane fizice, utilizatori de abonamente si cartele preplatite, posibilitatea de a folosi, fara costuri suplimentare, beneficiile nationale de minute si de date si in tarile din Spatiul Economic European, alcatuit din toate tarile din Uniunea Europeana plus Islanda, Lichtenstein si Norvegia. Oferta face parte din campania prin care operatorul aniverseaza 20 de ani in Romania.

Adică vei putea utiliza în roaming minutele și traficul de date ca și cum ai fi în România, în funcție de ce ai la abonament, fără nici un cost suplimentar. Asta înseamnă că dispare nevoia de a activa “Roaming pe zi”, care costă vreo 2,5 euro și oricum era limitat la 500 MB în roaming, cel puțin pentru cei cu abonamente RED (eu am RED 10).

Acum schepsisul de care spuneam și cui i se adresează oferta:

Oferta este valabilă pentru clienții noi și pentru cei care își reînnoiesc abonamentele începând de la 10 euro, precum și pentru cei care își activează extra-opțiuni la cartele preplătite începând de la 8 euro.

Este nevoie, deci, de o reînnoire a abonamentului pentru a se activa această ofertă. Atenție, este pentru persoane fizice! Pentru PFA sau persoane juridice, renunțarea la suprataxarea în roaming s-a făcut de vreo lună de zile sau mai mult. Dacă nu știați și vă interesează acest, întrebați la Vodafone.

Eu, de exemplu, nu știam. Am abonamentul pe PFA și plătesc lunar 37 de lei pentru RED 10. În luna martie, am mai plătit alți 141 de lei cheltuieli cu roamingul, sumă care bănuiesc că înseamnă taxa roaming pe zi pentru 8 zile, plus ceva depășiri pentru că am făcut 800 MB trafic de date, adică peste cei 500 lunari pe care-i suportă Rpz la abonamentele RED. Dacă mă mișca

Cu oferta actuală, n-aș mai fi plătit deloc cei 141 lei.

Eliminarea de acum a suprataxării în roaming vine pe fondul unei decizii luate de Uniunea Europeană prin care astfel de suprataxe dispar de la 15 iunie 2017 la orice operator și în orice țară membră. Dacă nu aveți chef să reînnoiți abonamentul de acum, puteți aștepta 15 iunie și aia e.

    35 comentarii

  1. Eu plec peste o saptamana pentru 10 zile prin UE si in acest sens mi-am luat o cartela vodafone – optiunea de 8 euro – cu 2500 ce vrei tu (adica si trafic net mobil) valabil in roaming.
    Mi s-a parut cea mai avantajoasa varianta in momentul asta.

      (Citează)

  2. Vodafone tot trage de mine, sa iau abonament mai mare, dar eu nu si nu.

      (Citează)

  3. Adică sunt primii care ne dau ce sunt obligați să ne dea? Amazing.

      (Citează)

  4. hmmm, oare pentru cei cu rezidenta in EU e valabila oferta?

      (Citează)

  5. “Roaming charges will no longer apply, as long as you are using your phone abroad temporarily. Providers can still charge you for using your SIM card in another country permanently.”

    Cred ca poti negocia cu ei folosirea permanenta in roaming. Trebuie insa clar discutat de la inceput.

      (Citează)

  6. Eli:
    Adică sunt primii care ne dau ce sunt obligați să ne dea? Amazing.

    Da, corect, dar doar in anumite conditii.

      (Citează)

  7. incearca si ei niste reinnoiri si abonamente noi pana in iunie. poate paote.

      (Citează)

  8. De unde ti-ai luat informatiile de mai sus? Pe site-ul lor nu am gasit nimic , iar pe facebook mi-au cerut link-ul de unde am copiat informatiile ( http://prntscr.com/erx1u8 ) . Primul link a fost al tau, apoi le-am dat dat si alte link-uri cu aceleasi informatii gasite pe alte site-uri..

      (Citează)

  9. Pai și Orange are asa ceva pentru persoane juridice. Momentan am minute nelimitate în roaming plus 3.5G de net. Totul la vreo 11€… Nasol e ca sms-urile tot 3ç sunt.
    Apropo, nu tot Vodafone sunt cei care au anulat, acum vreun an, abonamentele cu minute incluse in roaming fără nici un motiv? Defapt erau abonamentele făcute pe vremea când se aștepta la renuntarea la roaming prin 2015/2016. Înainte au zis sa prindă fraierii pe 2 ani cu 25€/luna și sa-i tina și după retragerea roaming-ului. Când au văzut ca s-a amânat pentru 2017 și si-au luat teapa le-au anulat. Acum cauta alte gâște sa își facă abonament nou.
    Deci tu pe ăștia ii lauzi?! Nu ca alții sunt mai buni…

      (Citează)

    • Nu țin minte nimic de anularea unor abonamente, poate doar limitarea traficului sau ceva.

      Depinde ce scrie și în contractul fiecăruia și ce-i poate modifica operatorul fără acordul său. În rest, ANPC veghează pentru tine.

        (Citează)

  10. nwradu:
    Adică dacă te muți permanent în altă țară și păstrezi pachetul de aici?

    nu, daca am deja resedinta in alta tara.

      (Citează)

    • Nu știu dacă merge, trebuie să întrebi la Vodafone asta.

      Reglementările UE nu consideră asta roaming, care are un caracter temporar (scrie în linkul spre europa.eu pe la final). Teoretic nici operatorii n-ar trebui să-ți ofere această functie, dar depinde dacă și controlează cât timp stă fiecare în roaming.

        (Citează)

  11. Semi offtopic si probabil e afectat un numar foarte mic de persoane:
    – au lasat Lichtenstein in lista (Non-UE), care are operatori in principal elvetieni si nu mai e Elvetia, unde au marit tarifele de aprox. 12x . Era 6 centi apelul primit in roaming acu e undeva la 80 de centi .
    Sunt curios cum pot explica aceasta politca mizerabila de stors orice cent.

      (Citează)

  12. Oare chestia asta e valabila si-n UK?

      (Citează)

  13. Eu am optiunea de 8 euro la cartela si m-am dat pe net de cei 2 gb in italia, spania si croatia fara probleme in ultima luna.
    4G+, sper totusi sa mai adauge vreo 2 gb in viitor

      (Citează)

  14. Tot ramane cel mai scump operator de pe piata. Iar utilizatorii vechi au beneficii zero absolut.

      (Citează)

    • Nu înțeleg exact de ce, ca utilizator vechi, trebuie să primești ceva în plus dincolo de ce-ai semnat în contract.

      Funcționează treaba asta și în alt domeniu?

      Mie mi se pare că toți operatorii au aceleași preturi, pentru 10-11 euro primești aproximativ același lucru la VDF și Orange.

        (Citează)

  15. Am cumpărat o cartela de Vodafone acum 2 zile cu opțiuni foarte bune ,dar nu merge in Uk .. Va rog ma
    Puteți ajuta ..am crezut ca încarci cartela si vorbești si Europa ca si cum ai vorbi in Romania ..se pare ca nu e asa :-(

      (Citează)

    • N-ar de ce să nu meargă. Poate n-ai activat vreo opțiune de roaming.

        (Citează)

    • Jimi:
      Am cumpărat o cartela de Vodafone acum 2 zile cu opțiuni foarte bune ,dar nu merge in Uk .. Va rog ma
      Puteți ajuta ..am crezut ca încarci cartela si vorbești si Europa ca si cum ai vorbi in Romania ..se pare ca nu e asa :-(

      Mesajul meu este normal

        (Citează)

  16. Internetul merge pt ca scriu in momentul asta de pe telefon ..dar nu merge sa sun familia ,prietenii ..Trebuie sa activez vreo opțiune din telefon sau trebuie sa iau o cartele mai mult de 6£ ???

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus