un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Diseară încep Sherlock sezonul 4 și Elementary sezonul 5 pe AXN

27 Mar 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

10 comentarii

În mod normal, lunea era ziua când mă uitam la Masterchef, dar din sezonul actual am văzut doar două emisiuni și ambele m-au plictisit, așa că după ce i-au schimbat și ora de difuzare eu am abandonat complet acea emisiune.

Din fericire, ziua de luni redevine una a serialelor de calitate deoarece pe AXN debutează astăzi sezoane noi din nu unul, ci din două seriale preferate de-ale mele: Sherlock, la ora 21, cu Benedict Cumberbatch și Martin Freeman, și Elementary, de la ora 23, cu Jonny Lee Miller și Lucy Liu.

Sherlock este la al patrulea său sezon, deși a fost lansat în 2010. Diversele roluri pe care Cumberbatch și Freeman le-au avut în filme de lung metraj (Star Trek, Dr Strange, The Imitation Game și respectiv trilogia Hobbitul) a făcut dificilă filmarea serialului Sherlock, o producție BBC, așa că atunci când apar cele trei episoade ce alcătuiesc un sezon tipic este ca o zi de sărbătoare. AXN le va difuza în premieră în România.

Trei episoade, dar ce-i drept fiecare are câte 90 de minute, așa că e ca și cum am avea trei filme cu Sherlock Holmes, mai ales dacă nu vor avea legătură între ele. Cele trei episoade se numesc The Six Thatchers, The Lying Detective și The Final Problem și vor fi difuzate în următoarele trei zile de luni, de la ora 21.

Elementary este însă serialul meu preferat dintre cele două, deși poate că mulți ar spune opusul. Mie îmi place Elementary pentru că ambele personaje principale sunt puternice, sunt parteneri adevărați în investigațiile pe care le desfășoară. În Sherlock, Watson parcă este prietenul neajutorat al lui Holmes; pare mereu în afara cazului, nu i se explică nimic, ba chiar de multe ori este păcălit de Holmes. În Elementary, personajul jucat de Lucy Liu este un Watson deștept, implicat în fiecare aspect al cazului și descurcăreț. Detectiv partener, nu atârnache. Plus că, na… Lucy Liu. M-am uitat pe IMDb, are 49 de ani și arată extraordinar pentru ei.

Și îmi place mult și de Jonny Lee Miller. Cumberbatch este un actor foarte bun, dar și Miller joacă foarte bine rolul Sherlock Holmes, e agitat, vorbește rapid și la obiect, ba chiar este și englez la origine (a jucat și-n Trainspotting, acum mulți ani), așa că se potrivește foarte bine pe rol.

Culmea, Miller și Cumberbatch se cunosc și în viața reală, au jucat împreună cu alte ocazii. Mă întreb dacă, atunci când se întâlnesc, schimbă impresii despre cum e mai bine să-l interpretezi pe celebrul detectiv.

    10 comentarii

  1. Fanii Sherlock care nu au văzut deja sezonul 4 să ridice mâna…. Cum, chiar nimeni?

      (Citează)

  2. Asa imi mai aduc aminte sa mai vad seriale care imi plac, de cand cu Netflix nu le mai vanez cand apar pe net.

      (Citează)

  3. Giani Mucea: center

    Piratul din mine iti da dreptate..

    Netflixul sa-l folsim pentru stand-up comedy ..traiasc’ !!

    Da’ amandoua dau dependenta..macar pe una nu strici banii..

      (Citează)

  4. Asta e cea mai buna metoda sa combati pirateria, sa oferi un produs superior la bani decenti spre putini.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus