un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Weekend cu heliu și tort

23 Feb 2017  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

1 comentariu

Sun Plaza împlinește 7 ani de la deschidere, ceea ce mi se pare foarte mult, având în vedere că țin minte acea deschidere, pe 25 februarie 2010, de parcă ar fi fost ieri. Lucram de vreo 2 luni în zona Piața Sudului și ofertele de mâncare pentru pauza de prânz erau slabe (rău), dar centrul comercial a schimbat toate acestea, plus că, șapte ani mai târziu, este în continuare singurul centru comercial cu de toate pentru partea de sud a orașului.

Practic, următorii ani i-am petrecut acolo în fiecare zi lucrătoare, la ora prânzului. Probabil că eu singur am consumat câteva zeci de kilograme de pui și tot atâtea kilograme de cartofi prăjiți. De pizza nici nu mai zic, iar Cora a devenit locul de pelerinaj pentru luat câte ceva de ronțăit sau băut la birou. Și magazinele și cinematograful au fost binevenite, că ziceam șefului că plec pe șantier și câteva ore nu mă deranja nimeni (mai ales dacă închideam telefonul).

Ați inhalat vreodată heliu? Eu da. E o poveste scurtă: am primit cândva un balon umplut cu heliu și am vrut să vedem dacă vorbești pițigăiat, cum arată diverse filme. Și da, chiar se întâmplă asta. Partea și mai amuzantă este că uneori cel care vorbește pițigăiat nu-și dă seama de asta și nu înțelege de ce râd toți cei din jurul său. Lui i se pare că are aceeași voce.

Acum uitați secretul întregii operațiuni: tragi heliu în gât, nu în plămâni. Gazul nu-i toxic pentru organism, ba chiar e un gaz inert, adică nu interacționează cu alte substanțe chimice, dar modificarea vocii apare în prezența heliului în gât. Gazul are o densitate mult mai mică decât a aerului normal, așa că undele sonore generate de corzile vocale din gât călătoresc mult mai rapid prin heliu, ceea ce le crește frecvența. Creșterea frecvenței = sunet mai pițigăiat.

De asta secretul vorbitului ca Donald Duck este trasul gazului în gât, nu în plămâni.

Care-i legătura între centrul comercial și heliu? Sun Plaza pregătește pentru clienți o cabină cu heliu în care puteți intra pentru a transmite, cu voce modificată, un mesaj de la mulți ani. Totul se întâmplă între 24 și 26 februarie, între orele 14-20 ale fiecărei zile.

Dincolo de a vă auzi vocea modificată de heliu, ceea ce sunt sigur că nu mulți ați avut ocazia să faceți, cei care trec pe la cabina audio vor participa și la o tombolă cu diverse premii. Sâmbătă centrul comercial va împărți și o mie de mini deserturi la pahar, în loc de felii de tort, și tot sâmbătă cei de la trupa Jazzappella vor fi acolo pentru a cânta la mulți ani din când în când.

Jazzappella sunt cei care cântă precum mai jos:

Dacă vă nimeriți în Sun Plaza sâmbătă între 14 și 15, prindeți heliu, tort și muzică, zice site-ul oficial.

  1 comentariu

 1. Că tot e vorba de baloane…văd eu greșit ori fata aia din poză are niște mega baloane (fără heliu).

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus