un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Președintele este pe val, ceilalți au rămas fără inspirație

7 Feb 2017  ·

GÂNDURI  ·

11 comentarii

Președintele Iohannis vine în Parlament și ține cel mai bun discurs al său de până acum (unul normal, dar față de altele din trecut este cel mai bun). Aleșii PSD părăsesc Parlamentul atunci când li se reproșează că prima lor grijă a fost să scape hoții de brațul justiției. Din păcate, nu-l părăsesc de tot.

Ce-a spus președintele? Chestiuni precum, rezum eu, “ați câștigat alegerile, nu contestă nimeni asta, acum guvernați și legiferați, dar în interesul oamenilor, nu al hoților. România are nevoie de un guvern care lucrează transparent, care guvernează predictibil, la lumina zilei, nu noaptea pe furiș. Nu vă bateți joc, nu stricați ce s-a construit până acum, nu dezamăgiți poporul”.

Ce-au înțeles ceilalți din acest discurs:

  • Tăriceanu, președintele partidului penalilor: “M-am așteptat ca în acest moment de tensiune președintele ar fi trebuit să dea dovadă de înțelepciune, să găsească calea de detensionare pentru că e un interes mai presus de interesul partizan. Ce era în capul președintelui când vorbea despre oameni integri în vârful statului?”.
  • Dragnea: “mă așteptam la un mesaj de mediator, de unificator”. Asta după ce acțiunile lui Dragnea au stricat justiția și economia țării, dezbinând societatea mai mult ca niciodată în tabere.
  • Tot Tăriceanu: “Funcția de președintele presupune o anumită pregătire politică, pe care în mod evident președintele nu o are”, spune omul ai cărui parlamentari au părăsit sala, când un minim respect îți cere să aștepți politicos ca președintele țării să termine cuvântarea.

Cum naiba n-a fost acel discurs unul fix de mediator, de detensionare? Cred că Tăriceanu și Dragnea își scriseseră dinainte reacțiile, anticipând că președintele va tuna și va fulgera de la tribuna Parlamentului, solicitând demisii în grup, inclusiv ale lor. Când colo, președintele le-a transmis că ar fi cazul să facă treaba pentru care au fost votați, că nu se pune vorba de alegeri anticipate sau de negarea dreptului lor de a conduce țara. “Lumea v-a votat fiindcă v-a crezut. Ce ați promis, faceți!”

Ideile principale sunt aici, până apar clipurile video. Discursul a fost filmat inclusiv de agenții străine de presă.

Ca să fie totul și mai amuzant, Tăriceanu i-a reproșat președintelui că nu se știe dacă și-a plătit impozitele pe meditații. Practic, o problemă la fel de mare precum dezincriminarea abuzului în serviciu și tentativa de hoție pe față.

În alte știri, citiți și:

    11 comentarii

  1. scrie despre ceva electronice.. aparate.. softuri.. idei ..orice care sa binedispuna

    dar da-i drk pe astia

    noi suntem deja ca si emigrati sufleteste

      (Citează)

    • Da Radu, zi si tu de China, de India, ca ne intereseaza daca aia care fac IPhone au instabilitate in tara…

      Prietene, daca ai emigrat, nu citesti si stiri din tara aia in care ai emigrat, ca sa fii la curent cu ce se intampla?

      Cine mai sta p’aici e inca interesat!

        (Citează)

    • Emigrat sufletește, a zis.

      E interesant și ceva legat de India și China. India a testat recent rachete nucleare cu rază medie sau lungă de acțiune și pot amenința China. Acum, dacă te întrebi de ce China, că ce-au indienii cu chinezii, experții spun că asta le va permite să negocieze mai bine în diverse chestiuni economice de comerț, ca țări egale dpdv populație și armată.

        (Citează)

    • Terminați măi odată cu impresia că e ok sa cereți gazdei să scrie numai despre ce vreți voi. E complet nepoliticos și pe alte bloguri v-ați lua numai înjurături…

      @SYAOnline: Nici eu nu sunt în țară dar citesc cu plăcere (aproape) orice scrie Radu, ce nu îmi place dau skip și gata. Apreciez chiar tonul cu care scrie despre politică, pe alte bloguri simt ori hatereală, ori ceva interese în spate.

        (Citează)

    • Aș scrie cu mare plăcere, aveam o mulțime de idei notate despre electronică, blog, cafea, burgeri, oraș șamd. Dar nu mă lasă Dragnea.

        (Citează)

  2. Cu faza aia tariceanu isi face dusman din 90% din profesorii din romania.

    Mai putin aia de educatie civica si religie.

      (Citează)

  3. un NSFW cu Iliescu si moartea?

      (Citează)

  4. Ar fi trebuit sa zica ceva si pt votantii PSD, altfel a fost primul discurs pe care l-am urmarit cap-coada spre deosebire de altele pe care le-am abandonat dupa 1 minut. Deci bine.

      (Citează)

    • ”Ați cîștigat, acum guvernați, nu vrea nimeni să vă dea jos de la guvernare”. Nu crezi că e suficient? Tu crezi că votantii PSD înțeleg altceva decât huooo mutălăul, trădătorul, și în general, din cauza lui nu merg lucrurile cum vrea psd-ul…?

        (Citează)

    • Nu știu, sper că votanții PSD nu sunt toți la fel, ci unii pot fi convinși să voteze în viitor cu altcineva.

        (Citează)

  5. Firmele de publicitate au inceput sa-si retraga reclamele de la televiziunile dubioase.
    Faceti boicot la produsele care isi fac reclama la RTV, Antena3 etc.
    Trimite-ti-le email-uri: https://docs.google.com/spreadsheets/d/15EF3fhsZ5-6QrRpPPhGAoavA-pbU6HJag2QGRSGcsKk/edit?usp=sharing

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus