un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Noi produse Asus pentru gaming și office

21 Feb 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Am văzut o multitudine de produse Asus nou-nouțe, majoritatea prezentate în ianuarie la CES și acum sosite și în România.

Monitorul ROG Swift PG256Q

Gândit pentru gaming, are o rată maximă de refresh de 240 Hz. Are și tehnologie G-Sync la bord, așa că împerecheat cu o placă nVidia cu aceeași tehnologie își va regla singur refresh-ul în funcție de frame rate-ul fiecărui moment al jocului, eliminând complet fenomene de tearing și alte artefacte vizuale nedorite.

Monitorul are 24,5 inchi diagonală, rezoluție Full HD, timp de răspuns 1 ms, nVidia Ultra Low Motion Blur, compatibilitate cu 3D Vision 2, porturi USB 3.0. Piciorul standului include acea lumină roșie proiectată pe birou, cum au mai avut și alte monitoare Asus în trecut, noutatea fiind că aici primești în pachet un kit cu care să-ți configurezi propriul logo proiectat pe birou, ceea ce va fi cool pentru echipele profesioniste.

Monitorul include și câteva funcții ce vin în ajutorul gamerilor, precum afișarea unui crosshair peste imagine, în caz că jocul nu are așa ceva. Tot din monitor poate fi afișat și un cronometru peste imagine, singurul motiv identificat de mine pentru așa ceva fiind dacă ai pus mâncarea la cuptor și nu vrei să o arzi în timp ce joci Unreal Tournament-ul nou (care-i gratuit, apropo, și foarte mișto). Specificații complete.

Desktop-ul compact ROG GR8 II

Se citește “great” și este un PC de gaming de dimensiuni reduse, cântărind 4 kilograme și având o carcasă destul de futuristă și arătoasă cu dimensiuni sub 30 x 30 cm.

Iată configurația hardware, ca să vedeți ce puternic este:

  • procesoare de generația a 6-a sau a 7-a Intel, modele de desktop, nu de laptop
  • placă video nVidia GTX 1060
  • memorie RAM tip DDR4, max 32 GB
  • stocare pe SSD tip M.2 și pe un SSD/HDD de 2,5 inchi
  • Wi-fi, Ethernet, 6 porturi USB, ieșire HDMI și DisplayPort cu G-Sync

Sistemul folosește o placă de bază specială, foarte mică, dar restul componentelor sunt gândite pentru a putea fi upgradate ușor. Eu am fost impresionat de acest model, dimensiunea sa foarte rezonabilă se potrivește mult mai bine în casa cuiva care nu dorește un laptop, ci un desktop performant și totuși compact. Desigur, plătești pentru asta, prețurile încep de la 5400 lei la PC Garage.

Monitorul Designo Curve MX34VQ

Acesta este genul acela de monitor foarte arătos, cu un design bine gândit pentru a sta la loc de cinste pe birouri din camere sau sedii îngrijit decorate. E un monitor curbat, cu ramă foarte îngustă, cu o carcasă argintie și un stand rotund, făcut aproape integral din sticlă. Standul este un încărcător wireless compatibil Qi, iar sticla respectivă este iluminată ușor în albastru atunci când încarcă un telefon sau altceva compatibil pus acolo.

Ca specificații hardware, panelul de tip VA oferă rezoluția maximă 3440 x 1440 pixeli pe o diagonală de 34 de inchi, raport de aspect 21:9, luminozitate 300 cd/mp, 95% sRGB, unghi mare de vizualizare și contrast 3000:1. Monitorul include și filtrarea luminii albastre, plus o certificare TUV Rheinland pentru că-i grozav de mișto (sau ceva așa).

De remarcat este perechea de difuzoare dezvoltate împreună cu Harman Kardon și integrate în monitor. N-au bass, ceea ce nu-i de mirare, dar oferă un sunet puternic și clar. Le poți folosi cu bine în aproape orice situație, ceea ce contează pentru că vorbeam de birouri frumos amenajate, unde o pereche de boxe n-ar arăta tocmai bine. Așteptați-vă la un preț de peste 2.000 de lei.

Căștile ROG Centurion 7.1

Știu că vă întrebați cum de niște căști pot oferi sunet 7.1, dar iată cum arată demontate: au 5 difuzoare în fiecare “ureche”, asigurând astfel canalele respective de sunet, chit că ajung în două urechi. Difuzoarele individuale au 20, 30 sau 40 de milimetri.

Și odată ce ajung în urechi, creierul sesizează că sunetul vine din direcții precum stânga-spate sau stânga-față, așa că își fac treaba. Pachetul include o unitate de control ce se conectează la PC prin USB (practic, o placă de sunet) și cu care poți controla fiecare canal în parte, plus diverse alte setări, și un suport (un fel de cuier) pe care să le așezi când nu le folosești. Suportul e un plastic simplu, cred că putea fi creat ceva mai elegant pentru cât de mult costă căștile, undeva la 1200 de lei.

O chestie cool: stația audio include un microfon cu care se face anularea sunetului ambiental.

Thinker Board

Răspunsul Asus la Raspberry Pi, această placă de dimensiuni mici este și foarte rapidă. Chipset-ul include un quad-core la 1,8 GHz cu suport pentru accelerare video, 2 GB memorie RAM, slot de card microSD, ieșire HDMI, conectivitate Ethernet 1 Gbps, wifi, bluetooth, patru porturi USB 2.0 și un conector pentru alte dezvoltări.

ROG Claymore

O tastatură mecanică ce are iluminare sub taste, în diverse culori, plus bloc numeric detașabil. Blocul numeric se poate atașa în ambele părți, de fapt, un bonus pentru contabilii stângaci ce doresc o tastatură mecanică pentru momentele de după program când se joacă la nivel înalt.

Contabili-șef, de fapt. Tastatură costă 800 de lei fără blocul numeric și 1250 de lei cu ea, la PC Garage.

    7 comentarii

  1. m-ai speriat, UT e inca in pre-alpha..
    merge asa de test, dar se simte ca e de lucru la el.

      (Citează)

  2. Designo Curve MX34VQ e £750, disponibil de la sf. lui martie in UK.

      (Citează)

  3. interesant thinker board-ul, cand apare si pret, ai detalii?

      (Citează)

  4. Matroska@gmail.com

    22/02/2017 la 8:32 AM

    cum sa faci 1200 de lei usor ? pui la o tastatura cateva leduri si your done !

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus