un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Jurnal de criză #2: știri, minciuni și stand-up

9 Feb 2017  ·

GÂNDURI  ·

6 comentarii

Iată niște articole de citit:

Diverse declarații mincinoase sau tâmpite:

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu despre Iohannis: “Nu ne reprezintă, nu e preşedintele nostru. Să stea cu cine l-a ales. Deci, nu e preşedintele meu. Ne-a dezbinat de mult, acest preşedinte ne-a dezbinat. Noi suntem aleşii poporului nostru, nu poporului lui. Dacă azi venea cu un mesaj de pace, frumos, ca să stăm să discutăm la masă, aşa cum a spus domnul Tăriceanu, era OK, dar dânsul a venit cu un alt mesaj. Dânsul a venit din Germania, ca să ştiţi de unde.”

Știrea a continuat ironic: “Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a fost condamnat în 2016 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, pentru corupție”. Asta lăsând la o parte că mesajul președintelui a fost “guvernați și legiferați, dar pentru cetățean”, nicidecum unul de dezbinare.

Corina Băcanu are mai multe screenshoturi în care respectivul deputat a început să înjure oameni prin mesaje private. Pixelul albastru!

PSD a declarat că nu a mobilizat angajați ai statului pentru prezența la Cotroceni. Și totuși, angajați ai unor regii din Craiova au plecat spre București. Zoso are și un film. Alte zvonuri spun că au venit oameni și de la o firmă a Consiliului Local Sector 5, dar primarul n-a putut fi contactat pentru a ne lămuri.

Președintele Comisiei de Control a SRI (!) a declarat, după audieri, că protestele sunt manipulate și că 85% dintre protestatari nu au citit ordonanța 13. Așa, și? Dacă au citit doar un rezumat al acesteia, pe un site de știri, au fost cumva mințiți? De fapt ordonanța 13 prevede câini cu covrigi în coadă pentru toți, nu dezincriminarea abuzului?

Carmen Dan, ministru de interne, declarase anterior că n-a fost informată personal de SRI și că un secretar de stat a primit un SMS obscur despre posibile violențe. Astăzi și-a schimbat declarația, la audieri, unde a declarat că a primit trei SMS-uri.

Șerban Nicolae, senator PSD, crede că aprinderea telefonului ca lanternă consumă minute din abonamentul de telefon. N-am cuvinte aici. Om simplu, minte simplă.

    6 comentarii

  1. e foarte misto initiativa asta cu jurnalul de criza, e buna de pastrat pana la sfarsit si pentru posteritate :)

      (Citează)

  2. “Președintele Comisiei de Control a SRI (!) a declarat, după audieri, că protestele sunt manipulate și că 85% dintre protestatari nu au citit ordonanța 13. Așa, și? Dacă au citit doar un rezumat al acesteia, pe un site de știri, au fost cumva mințiți? De fapt ordonanța 13 prevede câini cu covrigi în coadă pentru toți, nu dezincriminarea abuzului?”

    Excluzi din start posibilitatea de a fi fost mintit de site-ul tau de stiri, nu? Care e mai bun decit al lor… Uite, asta e marea problema, ca nu judecati cu aceeasi masura, faceti doar politica si atit.

      (Citează)

    • Teoria ta care este, că i-a inventat news.ro cuvintele și de fapt n-a spus asta?

        (Citează)

    • Teoria mea e ca 85 la suta din protestatari au citit doar interpretarea ordonantei de pe un site de stiri preferat, eventual prin aplicatia de stiri “adevarate” si de incredere a lui Guran. Apropo, mai exista aplicatia aia?

        (Citează)

    • Teoria mea nu este asta, pentru că am citit și ordonanța și interpretarea de pe site-urile de știri și corespund foarte bine.

      Ai văzut tu ceva ce nu corespunde? Te rog, arată-ne unde se înșală 85% dintre oameni și site-urile de știri.

      Biziday s-a dovedit o aplicație foarte bună, da, semnalează știri chiar bune. Eram zilele trecute într-un local, a venit o notificare, vreo 5 din jurul meu foloseau aplicația, am auzit de la toți sunetul notificării. De asta e lumea în stradă, s-au dus vremurile când cetățenii nu aveau acces ușor la legi, la ordine, la declarații de avere șamd.

        (Citează)

  3. Cum dracu atât de mulți tineri buni, talentați au job.uri de cacat, iar porcii ăștia repetenți de școală generală ajung să conducă și să poată câca idei în ” folosul țării” ?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus