un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Cele mai vândute jocuri pe PlayStation în 2016

13 Jan 2017  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

Sony a făcut public topul vânzărilor de jocuri prin Playstation Store, adică jocurile cumpărate direct din consolă, nu din magazin. Sunt două clasamente, SUA și Europa, pentru întreg anul 2016.

Surpriza a fost că, în ambele continente, Rocket League este pe primul loc al vânzărilor, deși vorbim de un joc apărut în 2015. Nu zic, și eu l-am cumpărat chiar din Playstation Store și ne jucăm împreună pe consolă; jocul are o curbă frumoasă de învățare și devine tot mai frumos pe măsură ce înveți diverse sărituri și manevre spectaculoase. Este un joc de fotbal jucat cu o minge uriașă pe care o direcționezi lovind-o cu mașini (sună ciudat când o spui așa); se poate juca maxim în 4 vs 4, poți adăuga și boți.

Mă miră clasarea destul de slabă a jocului Uncharted 4: locul 7 în Europa, locul 18 în SUA. Ce-i drept, probabil că s-a vândut mai mult la raftul magazinelor, eu de acolo l-am cumpărat, dar cred că vânzările sunt proporționale cu cele online. Mă întreb ce n-a mers. Eu l-am jucat acum, de sărbători, și este un Uncharted clasic: explorezi ruine, descoperi un mister vechi, escaladezi turnuri și munți, împuști inamici.

Jocul aduce ceva nou pe partea de lupte, adică poți merge înainte “guns blazing” sau mai stealth, eliminând silențios dușmanii unul câte unul. În rest, însă, mi s-a părut destul de plictisitor, cu o poveste nu tocmai interesantă. Cred că Uncharted are nevoie de o schimbare în caz că se face și a cincea parte, poate mai multe puzzle-uri logice, mai puțin cățărat și scene mult mai spectaculoase.

FIFA 2017 a mers bine în Europa, e pe locul doi. Battlefield 1 a mers bine în ambele continente. Goat Simulator apare în top. GTA 5 se ține în continuare foarte tare, deși este lansat de doi ani; cred că deja este jocul cu cele mai mari încasări din istorie.

Poate vă interesează și o listă de jocuri exclusive pentru PS4 și pentru Xbox One în 2017.

    4 comentarii

  1. Cu exceptia unor add-ons, toate jocurile din store mi s-au parut cu mult peste ceea ce gasesti inafara acestuia ca si pret motiv pentru care topul acesta nu prea are sens cu cateva exceptii.

      (Citează)

  2. Am luat fifa 17 pe pc de BF cu 50 de ron

      (Citează)

  3. La fiecare joc dorit si cumparat din store RO am cautat si prin site-urile mari de la noi si de fiecare data pretul a fost mai bun in store. Nici eu nu cumpar jocurile in ziua zero (cu mici exceptii) asa ca astept reduceri, mai sunt reduceri si din subscriptia de PSN pe care oricum o fac anual. Iar cele 4-5 jocuri pe disc (venite cu consola sau luate inainte de store RO) ma enerveaza, cauta discul, baga discul, ai grija sa nu il zgarii.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus