un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole bune de citit astăzi – 8 ianuarie 2017

8 Jan 2017  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Scrisoarea lui Obama către americani la finalul mandatului. Reducerea la jumătate a șomajului, economie de la -8% la +3%, dependența de petrol străin a scăzut la jumătate, de două ori mai multă energie verde și multe altele. Omul se retrage ca unul dintre cei mai populari președinți. Aștept vremea când un lider din România va punea spune astfel de lucruri.

Apropo de Obama, uitați-vă în ce casă se va muta, undeva tot în zona Washington. Tare sunt curios cât costă chiria acolo.

Insule exotice ce sunt parte a Uniunii Europene. Poate vreți să călătoriți unde-i ieftin roamingul. Despre Azore citiți mai pe larg chiar aici pe blog.

Povestea lui Mohammed Shohayet. Avea doar 16 luni când a murit înecat pe o plajă din Myanmar, una dintre victimele unei minorități din acel stat, minoritate persecutată din autorități. Și prin persecutată înțeleg case incendiate și oamenii împușcați cu mitraliera din elicopter.

20 de fotografii frumoase făcute din drone. Toate imaginile sunt frumoase, dar între ele veți regăsi și două de la români, una a lui Călin Stan și alta a lui Szabi Ignacz.

Povestea unei femei violate, al cărei agresor n-a putut fi închis.

Cărți SF-fantasy ce apar în ianuarie. Nu-i o lună remarcabilă, dar dacă citiți cu atenție descrierile acelor cărți veți găsi câteva ce sună interesant și poate veți descoperi autori de urmărit. De exemplu seriile lui Tad Williams le-am notat pentru viitor.

Cele mai bine vândute mașini în SUA în 2016. Pe lângă faptul că arată toate la fel, este incredibil cât de multe camionete se vând acolo.

Regulile din SUA privind transportul armelor în bagaje. Criminalul din Florida avea arma transportată legal în bagajul de cală, de unde a scos-o la banda de bagaje și a început să tragă.

  12 comentarii

 1. Din cele mai vândute mașini din America, Ford Fusion mi se pare cea mai frumoasă mașină. Și da, ei întâi își iau camionete și apoi mașini personale. Oricum, un american în general are undeva la 2-3 mașini… Cel puțin la țară, în Maine, așa erau. Nu era unul să nu aibă cel puțin 2 mașini.

    (Citează)

 2. Chiria e la 22.000 $/luna si casa costa vreo 6 milioane, de pe nytimes si zillow.
  Benzina ieftina in SUA, 3.78 litri la 2$ , doar la jumatate fata de europa, asa ca au crescut vanzarile de truck-uri. Majoritatea americanilor petrec vacantele in state ca au o gramada de vizitat, apoi prefera sa isi traga rulota, barca, casa dupa ei unde au chef.

    (Citează)

 3. pacat ca articolele despre rohingya nu pomenesc nimic despre faptul ca ei au pus primii mana pe arme si au omorat toti concetateni budisti, in numele lui Allah.

  si ca din 1940 sunt in stare de razboi cu statul pentru independenta. ei ii zic jihad.

    (Citează)

 4. dw:
  Chiria e la 22.000 $/luna si casa costa vreo 6 milioane, de pe nytimes si zillow.
  Benzina ieftina in SUA, 3.78 litri la 2$ , doar la jumatate fata de europa, asa ca au crescut vanzarile de truck-uri. Majoritatea americanilor petrec vacantele in state ca au o gramada de vizitat, apoi prefera sa isi traga rulota, barca, casa dupa ei unde au chef.

  ^Exact!

    (Citează)

 5. Am văzut recent pe Discovery o emisiune despre cum poti sa ajungi pilot profesionist de drone, in SUA sunt concursuri de pilotat.
  Interesanta mi s-a părut o drona care ajungea la viteza de 80km/h.

    (Citează)

 6. Pe langa chestia cu camionetele mi se pare cel putin la fel de interesant faptul ca nu este niciun producator european in top 20.

    (Citează)

 7. Și insula St. Barths din Caraibe aparține Uniunii Europene :)

    (Citează)

 8. Da, bine… da’ unde e gagica?!

    (Citează)

 9. te rog fara citate de la cnn, parca e antenna 3 pc

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus