un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 22 decembrie 2016

22 Dec 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

10 comentarii

NSFW: Jessa Hinton.

    10 comentarii

  1. Legat de Uber, s-ar putea ca in timp aplicatia sa iti lanseze automat comanda de masina. Glumesc, dar intr-un scenariu s-ar putea detecta niste parametri si sa iti spuna pe ecran “Vrei sa comanzi o masina Uber peste 5 minute la locatia Y”?

    Nu inteleg de ce aplicatia are nevoie de acces permanent la locatie si nu se multumeste doar cu “La utilizare”. Ma rog, putin cate putin, cam asta e strategia pe care o vad.

      (Citează)

  2. Google are ca motto “Don’t be evil.”, nu “Do no evil.”.
    Desi par acelasi lucru, de fapt nu sunt, si daca faci ceva rau ca sa ai un rezultat bun e acceptabil.

      (Citează)

  3. Dacă lumea ar citi informațiile oferite atunci când se face update la aplicație, nu s-ar mai plânge atât. Scria destul de clar că:
    ”you’ll be asked to allow location information collection from the time you request a ride through up to five minutes after it ends.”

      (Citează)

    • Daca lumea ar citi despre ce e vorba, nu ar mai aparea comentarii fara rost.

      Deci:

      Johnny Noble @johnnynoble
      @gruber Just saw an iOS pop-up telling me that Uber has been using my location. Haven’t opened it in over a week.

      O SAPTAMANA

        (Citează)

  4. pai e sistem antifrauda …sa nu faci intelegere cu soferul sa mearga fara “sistemul de taxare”

      (Citează)

  5. Legat de Uber, e cat se poate de adevarat. Intr-o zi m-am trezit din senin pe ecran cu o notificare de la iOS care imi spunea ca Uber vrea sa imi stie locatia, cu posibilitatea de a opri serviciul asta. Well, la iPhone fiecare aplicatie poate fi setata sa foloseasca GPS-ul intr-unul din urmatoarele 3 scenarii: When used, Always, Never. Uber a scos din ecuatie partea cu “When used”, asa ca nu poti alege decat intre Always si Never.

      (Citează)

  6. Taxes = Good ? Acu’ americanii au fost implicati in o tona de razboaie in ultimii 20 de ani platiti din … suspans… taxe. Va dati seama cati caprari talibani mai bombardau cu banii extra de la google? Valoare fratzicule. Nu conteaza ce fac aia cu banii, tu plateste. Oare de ce injuram PSD-ul, ca si ei cheltuie banii ca orice guvernare. De vreme ce partea de “good” au facut-o platitorii deja, unde e problema?

      (Citează)

  7. http://arstechnica.com/cars/2016/12/california-dmv-revokes-ubers-self-driving-car-registrations-uber-cancels-pilot/

    Eu cred ca Uber ar trebui inainte sa-si rezolve problemele de citire si intelegere a textului. Nu au respectat legislatia, s-au dat cu fundul de pamant ca ei sunt mai speciali si ca legea nu se aplica lor si surpriza! se aplica si ei acuma au masinile autonome KO in California.

    Dar nu te poti astepta ca o companie care ignora legislatii clare sa le pese in vreun fel de alte legislatii clare ce tin de privacy si tracking.

      (Citează)

  8. De Google nu ne plângem că știe unde ne bem cafeaua în fiecare dimineață?
    Mi se pare fix același lucru.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus