un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Încă o imagine caracteristică vremurilor noastre

20 Dec 2016  ·

GÂNDURI  ·

17 comentarii

Fotografia de mai jos, de la Associated Press, se va regăsi de acum în acele colecții precum o sută de fotografii celebre ale secolului.

rusia_turcia_ambasador_1

Îl înfățișează pe Mevlüt Mert Altıntaş, un ofițer de poliție din Ankara, la scurt timp după ce l-a asasinat pe ambasadorul Rusiei în Turcia, Andrei Karlov, strigând în fața camerelor video că Allah e mare și că rușii vor plăti pentru ce-au făcut în Siria.

Avem din nou în imagini terorismul ca spectacol mass-media. Fotografia este perfect focalizată; nu-i singura, fotograful a tras un set întreg, ca un profesionist. Camerele video au mers în continuare, clipul cu ambasadorul căzând la pământ și criminalul său ținând un discurs fiind deja prezente pe la toate televiziunile din lume. Lumea modernă! Imaginile puternice au schimbat întotdeauna lumea, au schimbat percepția despre războaie sau fenomene sociale; poate că și aceasta va atrage mai multă atenție asupra terorismului, dar și situației din Siria.

rusia_turcia_ambasador_2

Din fericire, nu-i un nou Sarajevo și ambasadorul Rusiei nu este un nou Franz Ferdinand. Rușii și turcii s-au împrietenit la loc în ultimul an, iar rușii deja au condamnat deja teroriștii din spatele acestei crime, nedând în nici un fel vina pe turci. Nu înțeleg cum de ambasadorul era nepăzit și cum teroristul a mai trăit atâta vreme după această crimă, deși Ankara a fost ținta multor atentate teroriste în ultimul an, așa că mă așteptam ca toți diplomații de acolo să fie însoțiți de pază serioasă.

Ziua de ieri a fost urâtă peste tot: un camion a intrat în mulțime, în piața de Crăciun din Berlin, zona Kaiser Wilhelm, mai mulți oameni pierzându-și viața. Dacă se dovedește a fi legat de musulmani și terorism, Angela Merkel se poate retrage direct din politică, nu mai are șanse să câștige un nou mandat. În Zurich, Elveția, au fost împușcături lângă un centru musulman.

 

    17 comentarii

  1. De ce era ambasadorul nepazit? Pai criminalul e politist…

      (Citează)

  2. Chiar mai crezi într-o relație de prietenie Rusia-Turcia, dacă tocmai cel pus să-l păzească pe ambasador, îl ucide?
    Nici eu nu ma gândesc la război, dar turcii vor plăti scump pentru asta.
    Nimeni nu știe în ce monedă.

      (Citează)

  3. O zi intr-adevar trista. Raul vad ca se dezvolta tot mai mult…din pacate.

      (Citează)

  4. Era cineva pe aici care zicea sa primim refugiati, ca sunt buni. Ei….politia germana posibil sa dea vina pe starea tehnica precara a camionului polonez.

      (Citează)

  5. Radule, o să fim martori la o fumigenă (în cazul atentatului din Germania). Mai întâi au aruncat ştirea că celălalt pasager din cabina tirului era polonez. De parcă asta contează având în vedere că patronul firmei de transport a declarat că a pierdut legătura cu şoferul de 12-24 ore.

    În câteva zile vom afla şi naţionalitatea şoferului. Vor spune că a vrut să fure tirul, că s-a defectat, etc. Că nu-i refugiat, că locuia cu forme legale, etc. etc.

    Orice numai să fie acoperită Merkel!

    Parcă mă trece o scârbă când văd ce manipulare ordinară are loc in Gemania. Te aştepţi la aşa ceva de la ruşi, români, turci dar nu de la nemţi…

      (Citează)

    • Păi nu cred că zicea cineva că Merkel este în cabina TIR-ului, ci doar că politica ei de deschidere către 100.000 de refugiați a făcut să intre și vreo 10 teroriști printre ei.

        (Citează)

  6. Eu am citit ca soferul camionului din Berlin e pakistanez…
    Sigur – nu afgan sau sirian, dar nici suedez ….

      (Citează)

    • Hai ca au recunoscut ca e “posibil” sa fie afgan totusi. A intrat in Germania in februarie. Oricum banuiesc ca o sa zica ca a fost obligat de polonezul (mort).

        (Citează)

  7. Germanii in prezent lucreaza la un program anti “hate speech” care ar trebui sa impuna censura in mediul online. Le-au cerut celor de la Facebook sa-si faca un sediu in Germania pentru a implementa programul, altfel vor primi amenzi pentru cazurile in care publica informatii ne conforme. In Germania nu mai exista lbertate de exprimare, poti fi oricand sanctionat, chiar daca comunici intr-un mediu restrans, grup privat:
    http://www.theverge.com/2016/7/13/12170590/facebook-hate-speech-germany-police-raid
    Nu fac decat sa puna capacul peste o oala care fierbe, iar cand o exploda or sa fie mirati ca un partid de extrema dreapta a castigat la vot.

    Nu mai devreme de saptamana trecuta un copil de 12 ani a incercat de doua ori sa detoneze un dispozitiv exploziv la un targ de craciun:
    http://www.dw.com/en/report-12-year-old-planned-two-bomb-attacks-in-german-city-of-ludwigshafen/a-36791667
    Este o nebunie ce se intampla, iar cei ce conduc tara preting ca nu este nimic de discutat. Ma stept ca saptamana asta sa inceapa sa apara in prese articole care sa-i victimizeze pe musulmanii care sunt priviti cu resentimente in vest. Atunci am sa revin aici cu titlurile.

      (Citează)

  8. nwradu:
    Păi nu cred că zicea cineva că Merkel este în cabina TIR-ului, ci doar că politica ei de deschidere către 100.000 de refugiați a făcut să intre și vreo 10 teroriști printre ei.

    De fapt sunt intre 1.000.000 – 1.500.000 refugiati, ca dovada a haosului nimeni nu stie cifra exacta. Spune-mi in ce fel beneficiaza un cetateanul platitor de taxe de pe urma influxului de refugiati ?

      (Citează)

    • Mda, hai sa ii lasam sa moara. Ca acum cateva zeci de ani nu existau refugiati europeni fugind din cauza razboiului. Futui in gura de refugiati cum isi permit ei sa ne distruga confortul…

        (Citează)

  9. claudius:
    Mda, hai sa ii lasam sa moara. Ca acum cateva zeci de ani nu existau refugiati europeni fugind din cauza razboiului. Futui in gura de refugiati cum isi permit ei sa ne distruga confortul…

    Am sa-ti spun ceva nou: nu totate culturile sunt la fel, nu toti oamenii sunt la fel.
    Iti amintesti de cazul copilullui inecat in timp ce treceau in Grecia. Toata familia a murit, dar tatal a supravietuit. I judeci prin perspectiva valorilor europene pe unii care sunt mult inapoiati.
    Cum se face ca majoritatea refugiatilor sunt barbati? crezi ca ei sunt cei mai vulnerabili?

    PS:
    Mai am un comentariu in moderare, care probabil nu va fi validat. Printre altele spuneam ca astept reactii din presa in care musulmanii vor fi prezentati ca victime pentru ca vor fi priviti cu suspiciune etc. Deja pe CNN au aparut astfel de reactii.

      (Citează)

  10. Am citit ca asasinarea ambasadorului a fost fake. Erau tot felul de indicii pe un site.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus