un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Dubla măsură ajunge la putere

21 Dec 2016  ·

GÂNDURI  ·

33 comentarii

Nu știu dacă Sevil Shhaideh va fi prim ministru pentru că, în mod normal, președintele Iohannis trebuie să facă propunerea. Cei din PSD-ALDE doar i-au transmis pe cine ar vrea ei să vadă în acel post, deci încă nu-i gata procedura.

Considerând că doamna Shhaideh va fi pusă în respectiva poziție, se pot face afirmații pe două direcții.

Politic vorbind, probabil că va fi omul lui Dragnea, de care este foarte apropiată. De exemplu, la căsătoria doamnei Shhaideh (de origine turcă) cu un cetățean sirian, martori i-au fost Liviu Dragnea și Nicușor Constantinescu (ăla de era mereu pe moarte când îl căutau autoritățile pentru corupție în județul Constanța). Cum zice Dragnea, “a lucrat cu mine ani de zile”.

Sevil Shhaideh va fi un prim ministru interimar, până când noul Parlament modifică legea ce-i interzice lui Dragnea să devină premier, apoi se face o rocadă la putere. Dacă nu se întâmplă asta, nu contează, doamna Shhaideh este limitată de etnie și poziția actuală din politică pentru a ajunge prea sus în PSD, așa că nu va fi un pericol pentru Dragnea, oricât de capabilă ar fi. Omul și-a pus, cum ar veni, secretara să conducă guvernul, urmând să-i spună peste umăr tot ce trebuie să facă și să zică.

Social vorbind, observați demagogia celor din PSD. Au făcut ditamai campania despre cum România trebuie să fie a românilor, condamnându-l pe Cioloș pentru că prenumele său este Julien. Poate vă mai amintiți niște declarații ale lui Ponta în care râdea de mama lui Cioloș pentru că i-a pus acest nume, plus o întreagă tiradă despre cum acesta este aservit străinilor.

Acum, pesediștii pun premier tot o persoană cu nume străin. Cioloș e ardelean, doar numele îi este străin. Shhaideh chiar este de etnie turcă. Amândoi sunt cetățeni români și oricum etnia sau numele nu contează pentru mine, dar aparent pentru cei din PSD contează când nu-i vorba de omul lor și nu contează atunci când e vorba de membrii partidului.

Să nu uităm de preoții care cereau ca oamenii să nu voteze cu Iohannis, că nu-i ortodox, ci catolic. Acum probabil că nici ei nu mai au o problemă, că dubla măsură a fost, practic, inventată de Biserică.

    33 comentarii

  1. Primul lucru care mi-a venit in minte cand am vazut ca propunerea este venita din Constanta a fost: “Bai, esti nebun, astia umbla sa preia portul!”. Faptul ca doamna a avut ca nas pe Constantinescu, imi intareste si mai mult afirmatia. Ramane de vazut ce se va intampla in continuare.

      (Citează)

  2. O persoana care sa nu fie marioneta lui Dragnea si cu legaturi stranse cu baronii e greu de crezut ca ar ajunge prim ministru. In cazul asta, numirea unei femei, musulmance este cea mai buna alegere pentru astia mai normali la cap. Nu puteam spera la acest trollaj impotriva electoratului PSD.

      (Citează)

    • Dar esti sigur ca nu e proasta doamna Shhaideh? De unde stii ca e cea mai buna alegere?

      In definitiv aproape nimeni nu stie nimic despre ea, deci nu verificam si noi ce note a luat la BAC?
      Sau la ea nu conteaza ce note a luat la BAC pentru ca nu are poze cu tzatze pe facebook?

        (Citează)

    • Cam greu sa afli notele de la bac de acum 30+ ani. Înainte să scrii ceva pe aici, gândește cu capul, nu cu curul.

        (Citează)

  3. E bine ca e femeie, e bine ca e musulmana si e bine ca nu e Gabi Firea. Sigur, faptul ca e pesedista anuleaza aceste mici avantaje, dar eu sper ca atunci cand romanii vor vedea ca si minoritarii guverneaza la fel de ineficient si sunt la fel de corupti ca si majoritarii pe care i-am avut pana acum (barbati, ortodocsi, cu nume regulamemtare), vor intelege in sfarsit ca minoritarii “e si ei oameni”, sunt exact la fel ca majoritarii :-))

    Ma mir totusi ca pe aceasta doamna inca au inceput sa o atace vajnicii caini de paza ai democratiei care au facut-o terci deunazi pe tzatzoasa aia mica de la PSD. Ia sa vedem noi, oare cat o fi luat la BAC doamna Shhaideh? Suntem siguri ca nu e proasta?

    Nimeni? Eu mai astept…

      (Citează)

    • explica-mi si mie boss de ce “e bine ca e musulmana”.

      Credeam ca statul laic inseamna “e indiferent ce religie are”, nu “tinem partea unei religii in dauna celorlalte”.

        (Citează)

  4. Cetatean sirian = terorist ISIS. Deci nu putem acceptam prim ministru cu religia gresita si astfel de relatii periculoase pentru securitatea tarii.

      (Citează)

  5. deci, inteleg ca, Johannis daca are tupeu il propune pe Ciolos si vedem ce iese. Corect?

      (Citează)

    • Sunteti amuzanti voi cu Iohannis. El in treaba asta are strict functie de notar, semneaza o foaie. Premierul il da majoritatea parlamentara el avand dreptu doar sa refuze o singura data. Ciolos….=))))))).

        (Citează)

  6. In campanie, psd a avut un mesaj anti-străini. Lumea cauta ce înseamnă ciolos in limba romana….
    Acum ce propunere de premier face?! O cunosc personal, este o femeie extrem de inteligenta, dar la mdrap (cat a fost ministru) nici măcar fisele de post nu le semna daca nu ii zicea dragnea.

      (Citează)

  7. Iohannis nu e catolic, ci luteran.

      (Citează)

  8. In momentul in care a anuntat Dragnea pe cine propune as fi vrut sa am un ecran impartit in 4×4 sau 5×5 macar cu niste fete ale unor preoti ortodocsi care s-au dat peste cap sa faca prin biserici campanie PSDului.
    Sigur ca banii vor curge in continuare si catre BOR , dar mu1e publica mai mare ca asta nu si-au luat in toata istoria lor.
    Sa vad ce o sa le zica astfel de preoti propagandisti enoriasilor romani ortodocsi verzi acum.

      (Citează)

  9. rivi:
    deci, inteleg ca, Johannis daca are tupeu il propune pe Ciolos si vedem ce iese. Corect?

    raboi ?

      (Citează)

  10. Nivelul de impocrizie de la PSD a atins un nou maxim.
    Dupa ce Firea sa dadea de ceasul mortii ca Iohannis nu e ortodox si nu are copii, dupa ce Ciolos a fost facut fiul lui Soros si cum Julien e atat de ne-romanesc iar Nicusor Dan/USR omul lui Soros, PSD propune pe “Sevil Shhaideh”, mana dreapta a baronilor condamnati din Constanta, fina lui Dragnea si sotie de sirian (unde detine doar vreo 3 apartamente in Damasc) si
    “primul ministru post-decembrist care a depus juramantul cu mana pe Coran.”

    Mi se pare cadoul perfect pentru votantii ortodoxi nationalisti, plin de spirit patriotic!

      (Citează)

  11. Robo:
    E bine ca e femeie, e bine ca e musulmana si e bine ca nu e Gabi Firea. Sigur, faptul ca e pesedista anuleaza aceste mici avantaje, dar eu sper ca atunci cand romanii vor vedea ca si minoritarii guverneaza la fel de ineficient si sunt la fel de corupti ca si majoritarii pe care i-am avut pana acum (barbati, ortodocsi, cu nume regulamemtare), vor intelege in sfarsit ca minoritarii “e si ei oameni”, sunt exact la fel ca majoritarii :-))

    Ma mir totusi ca pe aceasta doamna inca au inceput sa o atace vajnicii caini de paza ai democratiei care au facut-o terci deunazi pe tzatzoasa aia mica de la PSD. Ia sa vedem noi, oare cat o fi luat la BAC doamna Shhaideh? Suntem siguri ca nu e proasta?

    Nimeni? Eu mai astept…

    Robo, esti frustrat tare.. sincer!! Ai ramas cu sechele din postarea mai veche?

      (Citează)

    • tu nici macar nu stii care e sensul cuvantului frustrat, dupa cum il folosesti.
      da, uneori sunt frustrat de anumite lucruri si alteori ma simt frustrat de anumite lucruri.
      la fel ca toata lumea.

      aici era vorba sa va pun pe voi fata in fata cu propria ipocrizie.

      deci cat a luat la BAC doamna Shhadeih? Ai verificat?

        (Citează)

    • gabi: Robo, esti frustrat tare.. sincer!! Ai ramas cu sechele din postarea mai veche?

      Nu e vorba de sechele. Pana acum am identificat urmatoarele:

      1. Desi nu intelege lumea in care traieste, vorbeste cu un aer doct.
      2. Nu stie sa faca diferenta intre femei de varste diferite. O fi din cauza ca e din Vaslui?
      3. Complexul lui Oedip.
      4.Are un intelect blocat in anul 1920, dar se crede progresist.
      5. Mă-sa mananca banane.

        (Citează)

  12. Citind titlul am ceezut ca e cineva din binom propunerea de prim ministru ca la ei functioneaza impecabil dubla masura. Insa ce sa vezi o necunoscuta cu un nume strain.

      (Citează)

  13. Deci ma astept asa:
    – o moschee megalitia sa intreaca Catedrala Mantuirii..
    – alcoolul interzis total.
    – permisiunea de a avea sapte neveste… (legea asta vine din partea lui Motocicleanu) la pachet cu sapte soacre.
    – porcul pe lista alimentelor interzise.
    Plus ce-or mai fi printre ele..

      (Citează)

    • Da, pentru ca se stie ca toti musulmanii sunt Isis, vor sa converteasca pe toata lumea la Islam, cu forta. Clar primul lucru o sa faca o moschee in locul Catedralei Neamului.

      Vad ca la tine pe blog, Radule, cand tac misoginii incep sa vorbeasca rasistii. Numai lume subtire pe aici, cred ca o sa-mi iau o pauza de la citit.

        (Citează)

    • Dragnea, tu esti ma?

        (Citează)

    • Auzi Robo, nu toti musulmanii sunt ISIS in schimb toti ISIS sunt musulmani. Arata-mi un musulman care sa nu vrea sa ii converteasca pe altii la religia lor. Eu nu am zis in locul Catedralei, doar am zis mai mare ca ea. Cu siguranta ar face-o. Peste tot pe unde ar putea, pe unde au putut au si facut. Stii si tu prea bine de ce este aceasta doamna propusa pentru functia de prim ministru, pentru ca e singura ascultatoare si nu iese din cuvantul lui Dragnea. Nu pentru a duce pe mari cai de dezvoltare Romania, ca si in perioada cand a fost ministrul dezvoltarii. In plus, in tot psd-ul nu au gasit pe nimeni sa nu fie in contradictie cu legea integritatii. Oricum e pusa provizoriu, pana se anuleaza legea care il impiedica pe Dragnea sa fie prim ministru in acest moment. Din acest motiv mi-am permis sa glumesc in primul post. Tu ma vezi rasist? Ma faci sa rad… dar a avea un prim ministru cu puternice legaturi in Siria ne face clar mai atractivi pentru imigrantii sirieni. Nu vad de ce nu ar umple parcurile, la vara, pt un picknik pana le ies actele inainte de a alerga spre tari cu un ajutor de somaj mai baban. Jesus, cat de pesedist sa fii ca sa accepti ca Dragnea sa luat de Julien ca-l cheama asa dar ca pune pe una Devil/Sevil (whatever) sa iti para o mana cereasca… una cica cu rezultate remarcabile in ministerul dezvoltarii. Clar, e dezvoltata Romania de plang saracii japonezi ca sau trezit in urma noastra cu sute de ani. In schimb rezultatele doamnei viitor prim ministru sunt mai putin vizibile si le cunosc doar cei strict interesati. Poti sa iei o pauza lunga de la citit pe aici, desi nici tu nu crezi asta. Partidul nu te lasa…

        (Citează)

  14. 2. Nu stie sa faca diferenta intre femei de varste diferite. O fi din cauza ca e din Vaslui?

    lol, asta e al doilea caz in care misoginul se desconspira singur daca e lasat sa spuna ce are in tartacuta.

    deci cum ar veni, ce spui tu e ca pe doamna proaspat nominalizata nu o mai judecam dupa felul in care arata si alte criterii superficiale cum sunt notele de la bac, pentru ca e batrana.

    batrana fiind, ea nu mai este futabila si deci practic vorbind nu mai este femeie, pentru ca pentru babuinul de grota roman o femeie este femeie doar atat timp cat ai motiv sa-ti introduci penisul in ea.

    daca nu mai ai motiv, ea practic e la fel ca un barbat si ii aplicam criteriile care se aplica barbatilor.

    foarte misto, felicitari, da-i ‘nainte.

      (Citează)

    • Nici între 16 și 20 nu faci diferența?

      Nu zic de 26 vs 50, ca ți se ard circuitele

        (Citează)

    • eu nu reduc femeia la p i z d a, cum faci tu.

      altfel, fac multe diferente, in functie de context.
      in contextul de fata (adica cat de potrivita e o persoana pentru o functie publica), diferente cum sunt sexul, varsta, felul in care arata, etnia, religia si altele asemenea sunt irelevante.
      ma ingrozesc de tara in care traiesc cand ma vad nevoit sa explic asemenea lucruri, ca sunt chestii elementare in orice tara cat de cat civilizata.
      nu mai zic ca scrie si in Constitutie, ca la noi doar prostul are respect pentru ea.

        (Citează)

  15. Robo: nu mai zic ca scrie si in Constitutie, ca la noi doar prostul are respect pentru ea.

    Ne dai și un număr de articol sau doar îți place să aberezi după care sa zici că ai fost “ironic”?

      (Citează)

    • ba da tu chiar esti idiot.

      ARTICOLUL 4
      (1) Statul are ca fundament unitatea poporului român şi solidaritatea cetăţenilor săi.
      (2) România este patria comună şi indivizibilă a tuturor cetăţenilor săi, fără deosebire de rasă, de naţionalitate, de origine etnică, de limbă, de religie, de sex, de opinie, de apartenenţă politică, de avere sau de origine socială

      Articolul 16
      (1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
      (2) Nimeni nu este mai presus de lege.
      (3) Funcţiile şi demnităţile publice, civile sau militare, pot fi ocupate, în condiţiile legii, de persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară. Statul român garantează egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi pentru ocuparea acestor funcţii şi demnităţi.
      (4) În condiţiile aderării României la Uniunea Europeană, cetăţenii Uniunii care îndeplinesc cerinţele legii organice au dreptul de a alege şi de a fi aleşi în autorităţile administraţiei publice locale.

      Articolul 30, alineatul 7
      (7) Sunt interzise de lege defăimarea ţării şi a naţiunii, îndemnul la război de agresiune, la ură naţională, rasială, de clasă sau religioasă, incitarea la discriminare, la separatism teritorial sau la violenţă publică, precum şi manifestările obscene, contrare bunelor moravuri.

        (Citează)

    • Ah, mergi pe “aberație” și “sunt ironic”. După care aberezi iar. Ești dejtept

        (Citează)

    • te-ai cam pripit, ai articolele mai sus.

      hai pa si la revedere, cercopitecilor, m-am plictisit.
      va urez ca iubitele si fiicele voastre sa aiba parte de la barbatii pe care ii intalnesc de exact atitudinea pe care o aveti voi fata de femei.

        (Citează)

    • Adio!

        (Citează)

  16. Coco Moll:
    Auzi Robo, nu toti musulmanii sunt ISIS in schimb toti ISIS sunt musulmani.

    Uite alte citate la fel de pline de truism ca al tău:
    Nu toți oamenii sunt musulmani in schimb toți musulmanii sunt oameni.
    Nu toți oamenii sunt prosti, in schimb toți prostii sunt oameni.
    Nu toți oamenii sunt rasiști in schimb toți rasiștii sunt oameni.
    Nu toți oamenii sunt xenofobi in schimb toți xenofobii sunt oameni.
    Nu toți oamenii sunt femei, in schimb toate femeile sunt oameni.
    Si putem continua așa pana la final.
    Trebuie sa înțelegi ca astfel de afirmații fac inutila concluzia care urmează după ele pentru ca sunt niște truisme si nu duc la o concluzie specifica.
    Altfel vei continua sa tragi concluzii greșite si generalizări acolo unde nu este cazul.
    Logica nu garantează adevarul unei concluzii. Este doar o condiție necesară. Trebuie ca si ipoteza sa fie adevarata si sa fie o cauza a efectului pe care vrei sa îl demonstrezi.
    De asemenea corelația nu este cauzalitate.
    Uite exemple: toți oamenii care au murit pana acum au băut apa. (Corelație)
    Asta nu înseamnă ca apa este factorul/cauza pentru care mor oamenii. (Cauzalitate falsa)

      (Citează)

    • Ai perfecta dreptate! Stiu ca am facut niste afirmatii mai aiurea (idioate chiar). A fost doar un raspuns aiurea la o afirmatie referitoare la ISIS, de care eu nu pomenisem. Iti multumesc pentru interventie. Nu am eu nimic cu musulmanii sau cu altii. Ma deranjeaza doar faptul ca psd-ul ne ia de prosti dar poate asa si suntem si meritam asta. Respecte tuturor.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus