un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Discovery Channel revine în grila RCS-RDS

31 Dec 2016  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

20 comentarii

O veste bună la final de an: RCS-RDS reintroduce Discovery în grila de programe, după o absență de câțiva ani. E bine, Discovery are emisiuni tot mai noi și mai bune.

Pe lângă acest canal, RCS-RDS introduce și TLC, un canal cu emisiuni mai degrabă pentru femei, cu show-uri culinare, de slăbit, de călătorii, case, haine șamd, E!Entertainment HD, canal despre vedete, plus HBO 2 în varianta HD. A fost reconfirmat și parteneriatul cu Eurosport. Canalele noi au apărut astăzi în receiver.

Mă bucur pentru Discovery, care-mi lipsea, mai ales că în ultimii ani au început să producă emisiuni mai interesante, intrând în tot felul de locuri sau nișe sau meserii ciudate pentru “documentarele” lor. Totuși, nu exista și Discovery HD? Știu că banda e limitată și trebuie să încapă 130 de canale, iar unul HD ocupă mult mai mult spațiu, dar frate…

Iată și comunicatul oficial, care face referire la tipul de abonament:

Discovery Channel va fi disponibil în grila TV de cablu analogic şi digital, cât și pe satelit, în pachetul de bază. Discovery Channel este brandul de televiziune din categoria documentare dedicat creării de conținut de cea mai înaltă calitate, având cea mai vastă distribuție la nivel global.

TLC va fi introdus în grila TV de cablu analogic şi digital, cât și pe satelit, în pachetul de bază. TLC este televiziunea de divertisment și programe documentare dedicată femeilor. TLC prezintă povești din viața reală, despre familie, călătorii, renovarea locuinţei, abordări diverse de look personal, subiecte cu care rezonează publicul feminin din întreaga lume.

E!Entertainment HD va fi introdus în grila TV de cablu digital. E! este singura televiziune care difuzează în România, 24 de ore din 24, programe de divertisment dedicate celebrităților și culturii pop.

În cadrul pachetelor opţionale care cuprind canalele HBO, RCS & RDS introduce HBO2 în format HD atât în pachetul HBO, cât şi în pachetul HBO MaxPack. În cadrul pachetului HBO MaxPack va mai fi introdus şi noul canal Cinemax2, care oferă o gamă largă de filme şi seriale produse de marile studiouri internaţionale, din categoria celor premiate sau favorite ale festivalurilor de film.

Abonamentele Digi TV conţin, în funcție de pachetul ales, până la 100 de canale de televiziune, dintre care 30 sunt în format HD.

    20 comentarii

  1. Nu e “limitata banda” la 130 de programe, daca le numeri vezi ca sint deja 138 si in ardeal sint inca niste 20 de canale unguresti in plus. Probabil o sa fie si varianta hd, desi nu prea ai ce vedea nici la discovery…

    La multi ani, un an nou excelent!

      (Citează)

    • Exact, fara HD, fara Discovery Science sau ID, e apa de ploaie.
      Plus ca majoritatea emisiunilor “de top” sunt regizate si “americanizate” la greu.

        (Citează)

    • HD-ul e scump.E scump pentru cablisti. Oricum noi, in Romania, trebuie sa spunem saru-mana cablistilor! La ce preturi platim pentru ce ofera Digi si Telekom suntem niste norocosi !

        (Citează)

    • Probabil nu ai vazut pana acum discovery altfel aveai alta parere

        (Citează)

  2. E una din cele mai bune știri. Noi nu avem decât de câștigat din asta, nu mai umblu cu tot felul de șmecherii. Acum chiar că ceilalți furnizori nu mai au nimic în plus față de RDS.

      (Citează)

    • HBO 2 HD, Cinemax HD, Sundance HD, Shorts HD… mai vrei? Grila UPC este net superioara RCS si calitatea transmisiei mai buna.

        (Citează)

    • LittleBro, daca nu te pricepi macar nu te baga. Cinemax HD este si la Digi. Poate Liga Campionilor, Europa League, NBA, NHL, adica ce are Dolce si nu are Digi. Ca despre UPC…..nimic din astea.

        (Citează)

  3. HD de la Discovery este Showcase: http://www.discovery.ro/program-tv/discovery-showcase/ il am la UPC

    Discovery HD Showcase este unul dintre cele mai mari brand-uri de televiziune care oferă divertisment High Definition. Canalul este disponibil 24 de ore pe zi, iar grila sa de programe reprezintă o combinaţie unică între cele mai bune serii şi producţii din portofoliul Discovery, şi emisiuni realizate special pentru HD Showcase. Canalul emite în format 1080i HD, garantând telespectatorului cea mai bună calitate şi o experienţă de vizionare memorabilă.

      (Citează)

    • Canalele Digi Life, Digi World si Digi Animal World sunt net superioare celor de la Discovery.

        (Citează)

    • Poti sa detaliezi cum este calitatea transmisiei mai buna la UPC fata de RDS? Mai jos am vazut ca ai dat un exemplu “Discovery HD Showcase. Canalul emite în format 1080i HD.” Trecand peste disctutia 1080i vs 1080p pe care cred ca trebuie sa o aprofundezi In continuare sunt a multitudine de factori care iti afecteaza calitatea receptiei tale. Depinde de sursa receptiei canalului in HeadEnd-ul furnizorul de CaTV, depinde de compresia folosita de operator si mai sunt o gramada de factori.
      UPC-ul este cea mai PROST furnizor de comunicatii electronice. Unde nu are concurenta arde abonatii rau de tot la pret.
      Poate multi nu-si amintesc ce preturi erau la abonamentele de internet cand nu era concurenta din partea RDS. Un exemplu mai recent este sa vedeti ofertele operatorilor de telefonie mobila inainte de a intra pe piata telecom RDS-ul. Cand primeai minute pe care le numai pe degete si de trafic internet nu mai vorbesc. Acum toti operatorii de telefonie au scazut DRASTIC pretul abonamentelor si la aprox 15euro ai nelimitat mai in toate retelele. O sa fie carcotasi care sa vina cu prostia RDS nu are acoperire, RDS nu are calitate – toti furnizorii de telefonie folosesc acum aceleasi echipamente – ZTE sau HUAWEI (ericsson nu mai vezi). RDS a instalat in ultima vreme o gramada de site-uri pentru a respecta obligatia asumata prin licenta de utilizare a frecventelor.

        (Citează)

  4. La obiect: e bine cu mai multe canale de documentare in grila, din mai multe puncte de vedere.
    Pe linga: in Bv erau deja 168 de canale – cel putin atitea receptionez eu. Dar da, dintre ele vreo 20 sint de limba aia frumoasa, hogo-trogo-ciango-honved-pista-baci, deci se sterg instant. Apoi e gunoiul uzual: canale cre(s)tinesti, manelizdi, desene animale pentru retarzi, 30 de trompete de sport, latrinele, radiouri vreo 10-15, etc. Dupa curatare, ramin max 45 de posturi – ca doamna mea vrea si ea diverse si chestii, gen kanal D(egeaba), vreo doua de Handi Celeste turcesti si mexicane.
    Si be) loazele de la UPC mi-au vazut cererea de abonare dupa “doar” 4 luni. Ocazie cu care o ceva fatuca de la ei mi-a dat o mumu foarte diplomatica “nu imi pot face abonament de servicii pen’ca n-au infrastructura in zona” si nu pentru ca protocolul prin care si-au impartit tara cu erdeeshii si romtelecom nu-i lasa.

    La multi ani! Nu doar lui Radu, ci si tuturor celorlalti cititori.

      (Citează)

  5. De când au eliminat Discovery am inceput sa descopar alte canale, History Channel (serialul Alone mult peste Supravietuitorul Pro TV) si National Geographic (serialul Mars) care au continut diferit pe HD fata de SD.

      (Citează)

  6. Asa… bun… si de cand le introduce? Sau stau si dau cautare zilnic ?

      (Citează)

  7. Arata STB-urile de la DIGI de parca ar fi facute pe un vaport si apoi transportate cu MH370.

      (Citează)

    • D-le Iulian, ce legatura are aspectul STB-urilor Digi cu stirea in sine ?
      sau faci parte din categoria celor care apreciaza ce este la suprafara si traieste doar ptr aspect ?

        (Citează)

  8. UN singur Discovery si ala de rahat, nu HD. Iar Digi24 papa cacutza buna ca RDS are canale noi. Unde sunt noi, ca le-au mai avut si le-au scos cu de-a sila ca sa isi faca audienta fortat la canalele lor proprii.

      (Citează)

  9. Au băgat Discovery, TLC, E! Entertainment în lista de programe. Am aruncat sumar un ochi și-mi pare rău s-o spun, dar e un import de lături de la americani.

      (Citează)

  10. a fost cateva zile dar acum pare ca l-a scos. si la voi?

      (Citează)

  11. Uhm… Deci, pot sa platesc doar pentru cele maxim 15 canale care ma intereseaza? Chiar nu imi place faptul ca am 150 de canale in lista la care as renunta oricand fara nicio ezitare, iar Viasat, History… sunt blocate. Pe bune? WTF!
    :)
    Am auzit ca UPC ofera posibilitatea de personalizare. M-as muta la ei.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus