un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole bune de citit astăzi – 18 decembrie 2016

18 Dec 2016  ·

GÂNDURI  ·

8 comentarii

Alex Gâlmeanu despre povestea nunții identificate după 40 de ani. A cumpărat un aparat foto vechi și avea un film înăuntru. Fotografiile erau de la o nuntă englezească, iar până la urmă a găsit persoanele. Povestea a făcut înconjurul lumii.

Angajatorii români plătesc 200 de milioane de euro salarii în fiecare zi. Dacă v-ați întrebat vreodată, salariile totale anuale sunt de peste 50 de miliarde de euro. În Germania, masa salarială este de 30 de ori mai mare; ce-i drept, sunt și mult mai mulți.

Bărbații cu pisici sunt noua modă. Articolul îi numește un fel de trend împotriva masculinității extreme, toxice. Mie mi se pare că, din contră, un bărbat pare mai masculin alături de o pisică pentru că aceasta este în general un simbol feminin, practic a cucerit o “felină”, în timp ce alături de vreun câine mare sau violent poate părea doar că vrea să compenseze pentru vreo lipsă.

Cum este să vizitezi Burj Khalifa. Scump, dar cea mai înaltă clădire din lume pare a oferi un spectacol în orice moment al zilei. Chiar nu știu dacă aș intra acolo în cazul în care aș vizita Dubaiul: adică sigur e un loc unic în lume și ai ce vedea de sus, dar 136 de dolari biletul?

La restaurantul Trump Grill. Reporterii de la un ziar se duc să verifice dacă localul are mâncare atât de proastă precum a scris un alt ziar că are. Concluzia rămâne neschimbată.

Car sharingul a fost inventat în 1989. Un american a teoretizat sistemul pe atunci și a scris un articol pe tema asta. Acum a găsit acel articol pe o dischetă veche și l-a făcut public. Faptul că avea discheta, că i-a mers și că are și un PC cu dischetă mi se pare și mai uimitor.

Cum a pierdut Hillary Clinton alegerile în Michigan. Povestea unui eșec care a tras după el multe altele. După cum se vede, câteva decizii greșite pot schimba soarta unei țări.

Ubisoft oferă gratuit mai multe jocuri bune. Azi e ultima zi când le puteți descărca.

Chinezii au furat o dronă submarină americană. Dar furt ca la carte, au venit în zonă, au lansat o barcă, au pescuit drona de sub ochii vasului american ce-o coordona și au plecat cu ea.

Un copil a murit în brățele lui Moș Crăciun. O poveste emoționantă, dar observați și poziția ziarului respectiv față de ea și încercările de a îi verifica veridicitatea. Vorbim de o publicația locală din orașul Knoxville; de-ar fi și ziarele noastre la fel…

Fotografii din Coreea de Nord, comentate de diverși refugiați de acolo. Este interesant uneori contrastul dintre ce cred turiștii că au fotografiat și ce se întâmplă de fapt sau motivarea din spatele unor scene inedite.

Cel mai citit articol de pe blog în această săptămână: cum să-ți pierzi telefonul într-un avion.

    8 comentarii

  1. Aia cu copilul care a murit în brațele moșului e fake, și ziarul original a și retras-o.

      (Citează)

    • Dacă întri în link, cred că vei vedea chiar că primele lor cuvinte se referă la asta și nu au ajuns la nici o concluzie pentru că nu pot obține numele pacienților.

        (Citează)

  2. Am fost in octombrie, iar cu voucherul groupon a fost super accesibil la Burj Khalifa :)
    https://www.groupon.ae/deals/at-the-top-burj-khalifa-6

      (Citează)

  3. faza cu jocurile nu e reala. Mi-am făcut doua conturi pana acum, doar, doar. An zis ca eroare, server încărcat, nu ma place etc. Cucu. Nimic. Îmi sune ca nu recunoaște parola….. dacă face cineva rost de Prince of Persia va avea sărbători fericite! Doar facerea de bine…. :)

      (Citează)

    • Mai incearca. Ieri am facut contul, si mi-a dat tot bundle-ul de 7 jocuri. Am instalat si aplicatia pe pc, imi apar jocurile.

        (Citează)

  4. Ar fi fost un news feed util…dacă aș fi locuit în US

      (Citează)

  5. sunt mai multe platforme care se pot vizita in turn, cel din articol a fost in aia scumpa. pretul normal e undeva pe la 40 Eur, parca, trebuie sa verific.
    o sa merg acolo fix in 4 zile :)

      (Citează)

  6. horean:
    Mai incearca. Ieri am facut contul, si mi-a dat tot bundle-ul de 7 jocuri. Am instalat si aplicatia pe pc, imi apar jocurile.

    Nope, nu functioneaza. Am resetat parola acum 1 minut. Pur si simplu nu o recunoaste. Spune ca parola este invalida.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus