un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Un utilitar ce arată dispozitivele conectate la USB

29 Nov 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

12 comentarii

Un program util în anumite situații este USBdeview, care interoghează Windows-ul și-ți dă o listă cu toate dispozitivele USB conectate acum sau vreodată la calculator. Le poți șterge de acolo pe cele vechi, dacă te deranjează, plus că ai diverse opțiuni de activare și dezactivare.

Se ia de pe nirsoft.net, linkurile sunt la finalul paginii. Atenție să luați versiunea x64 pentru Windows-urile pe 64 de biți.

Arată cam așa:

usbdeview

Dacă intrați aici și salvați acea pagină de net cu numele usb.ids și puneți fișierul usb.ids în același folder cu USBdeview, vă vor fi afișate și numele producătorilor, că fiecare are câte un cod alocat. Atenție că numele fișierului trebuie să fie chiar “usb.ids”, adică nume usb și extensia ids, nu usb.ids.txt

Treaba asta vă ajută suplimentar să vă dați seama ce dispozitiv este fiecare, că uneori e greu de dibuit.

usbdeview_1

Multe prostii se mai strâng acolo, de-a lungul timpului. Am Windows din iulie și deja sunt 50 de înregistrări în listă.

    12 comentarii

  1. Nirsoft e firmă veche, au foarte, foarte multe utilitare din astea. USBdeview e doar unul din ele. Le foloseam acum mulți ani, pe vremea XP-ului. Mă mir că mai există site-ul.

      (Citează)

    • :)) discuta liber; tin minte forumul de acum 10 ani. nu stiam ca mai exista domeniul.
      mai aveti arhivele? ar fi un cadou frumos pentru sotie

        (Citează)

  2. Offtopic:

    sper ca macar dupa alegeri sa pui inapoi aprecierile. Ca sunt fun si o forma de socializare.

      (Citează)

    • Problema e următoarea: tabela din baza de date ce ține acele ratinguri are 793.898 de rânduri. Dacă ți-o imaginezi ca un fișier Excel, atâtea rânduri are. Mai mult decât toate celelalte la un loc, că cea de comentarii are 119.000 și cea de posturi are 75.000.

      Dacă nu găsesc o metodă să o curăț periodic, nu o mai activez, că merge greu tot blogul pentru că la fiecare comentariu în parte trebuie interogat în baza de date câte like-uri și dislike-uri are. Aș prefera ca lumea să-și arate aprecierea printr-un comentariu în care să spună “bine zis” sau ceva.

        (Citează)

    • nwradu:
      Problema e următoarea: tabela din baza de date ce ține acele ratinguri are 793.898 de rânduri. Dacă ți-o imaginezi ca un fișier Excel, atâtea rânduri are. Mai mult decât toate celelalte la un loc, că cea de comentarii are 119.000 și cea de posturi are 75.000.

      Dacă nu găsesc o metodă să o curăț periodic, nu o mai activez, că merge greu tot blogul pentru că la fiecare comentariu în parte trebuie interogat în baza de date câte like-uri și dislike-uri are. Aș prefera ca lumea să-și arate aprecierea printr-un comentariu în care să spună “bine zis” sau ceva.

      Daca tabela are indexul/indexii bine configurati, nu ar trebui deloc sa se miste greu, in mare indiferent de cate randuri ai. E destul de simplu de verificat/facut asta, daca vezi ce query-uri face pluginul respectiv.

      Mai e optiunea sa se incarce async dupa load, cu o singura interogare catre baza de date.

        (Citează)

    • E un plugin de doi lei, nu-i așa bine făcut. O să încerc cu încărcarea async, dar mai încolo, că-i greu de bibilit totul. Anumite încărcări async strică alte pluginuri.

        (Citează)

  3. Ehe, l-am folosit acum câțiva ani când mă chinuiam să fac update la o tabletă Nexus dar nu reușeam să pornesc adb-ul Android, o soluție era să ștergi id-ul usb-ului la care era conectata tableta si ca windowsul să-și reinstalez driverele.

      (Citează)

  4. de acord. Dar ai putea incerca macar sa o lasi la articolele din ultimele 7 zile?

      (Citează)

    • anywho, e stupid facut. Numarul de like si dislike ar tb cumva embeduit in comentariu, si atunci nu ar mai tb baza de date.

        (Citează)

    • Nu merge așa, e nevoie de o tabelă separată pentru că e un plugin separat, trebuie să poți renunța la el.

      Doi la mână, pluginul caută pentru fiecare comentariu câte like-uri, câte dislike-uri și dacă tu, vizitatorul, ai votat sau nu pentru fiecare comentariu în parte, ca să nu te mai lase să votezi sau nu. În funcție de asta, afișează totul în diverse culori.

      Nu mai zic că, având în vedere că ajung cititori din Google pe diverse articole din toate timpurile, face asta de o grămadă de ori și inutil.

      Tabela aia are 39 MB. E depășită doar de cea de posturi și cea de comentarii.

      Aia cu 7 zile ar necesita modificarea pluginului și nu mă pricep.

        (Citează)

  5. Performanta anului este adjudecata detasat de Apple. In momentul de fata, daca iti iei un iPhone 7 de 1000 de dolari si un MacBook Pro de 3000 de dolari, nu le poti conecta direct.

      (Citează)

    • Nu mi se pare așa o problemă mare. Eu n-am telefon și PC de la aceeași firmă și totuși nu le-am mai conectat direct de vreo 3 ani. Fac totul prin cloud.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus