un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

PC Garage continuă tradiția: îți dă înapoi diferența dacă produsele sunt mai ieftine de Black Friday

1 Nov 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

22 comentarii

PC Garage are deja o tradiție pentru luna noiembrie: cumperi acum și, dacă de Black Friday produsul respectiv apare mai ieftin în oferta lor, primești înapoi diferența. De exemplu dacă iei acum o placă video de 1300 de lei și de Black Friday aceeași placă va costa 800 de lei la PC Garage, ți se va da automat înapoi un voucher de 500 de lei.

Știu ce veți spune: probabil că produsele vândute acum nu vor fi în oferta de Black Friday. Nu-i adevărat, unele vor fi, în fiecare an PC Garage a dat înapoi vouchere în valoare de zeci de mii de euro. Este mult mai important pentru magazin ca vânzarea să curgă în continuare și până pe 18 noiembrie, nu toți să aștepte acea zi pentru a vedea dacă găsesc sau nu la reducere produsul căutat.

(Black Friday la PC Garage = 18 noiembrie, începând cu ora 0:00 și până la 23:59)

Chestia asta se numește price protection sau price matching și-mi pare rău să văd că, la trei ani după ce PC Garage a făcut-o prima oară, nu este preluată de mai multe magazine. Știu din diverse discuții cu cei din această industrie că ritmul vânzărilor scade până la Black Friday pentru că, acolo unde nu-i vreo urgență, oamenii amână achiziția pentru Black Friday. Iar dacă de BF nu găsesc redus acel produs, îl comandă la prețul său standard și, practic, îl au în mână la minim 3 săptămâni mai târziu decât l-ar fi putut avea, plus haosul obișnuit legat de curieri și timp de livrare.

Pe scurt, campania funcționează în modul următor:

  • cumperi de la PC Garage orice produs (cele din pagina promoției sunt orientative, dar campania se aplică oricărei vânzări).
  • dacă de BF este mai ieftin, primești înapoi diferența sub forma unui voucher valoric.
  • voucher-ul poate fi folosit la PC Garage până la 31 ianuarie 2017, fără nici o limitare privind categoriile.

Regulamentul este disponibil aici pentru consultare atentă, deși nu-i nevoie.

Nu pot să nu observ că tehnologia a evoluat în așa fel încât poți cumpăra acum un Geforce 1050 doar un pic mai scump decât am dat eu anul trecut de Black Friday pe un Geforce 960!

    22 comentarii

  1. In final tot la ei ajung banii. Adica daca dau 1300 ron acum pe placa video si dupa o reduce la 800, ma obliga sa cumpar tot de la ei prin voucher-ul ala.
    Asa mai bine astept pana de black friday sa se ieftineasca si dupa imi raman 500 ron cu care pot sa ma duc la alt magazin sa im cumpar ce vreau :)

      (Citează)

    • bine zis

        (Citează)

    • Mihai: Asa mai bine astept pana de black friday sa se ieftineasca si dupa imi raman 500 ron cu care pot sa ma duc la alt magazin sa im cumpar ce vreau :)

      Normal. Promoția se adresează celor care au de cumpărat de la PC Garage și asta le permite să o facă fără să mai aștepte 3 săptămâni.

        (Citează)

  2. și-mi pare rău să văd că, la trei ani după ce PC Garage a făcut-o prima oară, nu este preluată de mai multe magazine.

    E cam greu să preiei treaba asta atunci când ai black friday din două în trei zile, tot anul…

      (Citează)

  3. Sunt singurii constienti ca reducerile vor fi foarte mici sau chiar egale cu 0. :))

      (Citează)

    • Anul trecut au avut reduceri foarte bune. Mi-e lene să caut articolul de atunci, dar am luat un SSD de 480 GB la un preț foarte bun. Vedem pe 18 noiembrie.

        (Citează)

  4. 1050 e cu putin mai prost sau egal in performanta cu 960, care e evolutia ? pretul ceva mai mare ? :)

      (Citează)

  5. Extras din regulament: “La campanie participa toate produsele existente in magazin”
    Întrebare: – definiția cuvântului “magazin” de ce nu apare ? sau de ce a specificat doar magazin și nu și magazin on-line ?
    Sa înțeleg ca produsele care se supun acestei campanii sunt doar cele aflate pe stoc ?

      (Citează)

    • Acea propoziție spune că nu există vreo restricție legată de categorii sau altceva, ci se aplică oricărui produs cumpărat de la ei.

      Cât despre online sau neonline, există doar magazine, online-ul este un canal de vânzare. În plus, scrie mare în regulament că se aplică produselor identificate după cod în site-ul pcgarage.ro, deci e foarte clar totul.

        (Citează)

  6. 1. trebuie să cumperi tot de la ei….
    Dacă ai cumpăra de BF banii i-ai putea folosi pentru orice alte intenții

    2. poate de BF apare o promoție foarte bună la un produs similar, nu exact la produsul cumpărat.

      (Citează)

    • Puncyul 2 mi se pare cel mai important! Daca eu iau un msi, dar la bf e un Asus?

        (Citează)

    • Păi sunt cazuri și cazuri, nu te forțează nimeni să cumperi acum și nu de BF.

      Dacă vrei orice placă video dintr-o anumită clasă, sigur că aștepți Black Friday. La fel și dacă vrei un SSD și nu contează exact producătorul.

      Dacă însă vrei un anumit produs, să zicem un Noctua D14 sau un Logitech C920 sau un anumit procesor, le poți lua de acum și, dacă sunt reduse de BF, cu atât mai bine, primești înapoi un voucher, dacă nu sunt, asta e, oricum pe acelea voiai să le iei.

      Eu, de exemplu, vreau niște căști Bose QC20 de Android. Nu o să iau altele dacă acestea nu apar la BF, că m-am decis la acest model.

      Ideea din spatele price protection este să cumperi azi fără teama că mâine ar putea apărea o campanie de reduceri. Dacă apare, primești înapoi diferența. Eu am pățit să iau un televizor și a doua zi să înceapă Stock Busters, cu o reducere de încă 100 de lei. Unghia în gât.

        (Citează)

  7. Eu unul am profitat de chestia asta acum 2 ani si a fost ok – oricum gasesti de toate la ei si la preturi decente asa ca nu e un inconvenient.

      (Citează)

  8. Gama 1050 de la nvidia inlocuieste vechea generatie 950.
    Gtx 960 este pozitionat imediat deasupra 950 dpdv performanta.
    Nu inteleg de ce esti mirat ca un produs din generatia noua are persormante mai bune comparativ cu produsul inlocuit.
    Nu asta e scopul evolutiei? Nu te asteptai sa ajunga macar la nivelul 960?

      (Citează)

    • Le înlocuiește ca poziționare în generația respectivă, nu ca performanță. Ce-ai zis tu sună de parcă un 1050 este un 950 cu alte culori. Ce-am zis eu este că tehnologia a evoluat atât de rapid încât o placă poziționată inferior în generație este mai performantă și mai ieftină decât una poziționată mai bine în generația anterioară.

        (Citează)

  9. Astia isi bateau ieri p*la de un client pentru ca – vezi dom’le – si-a tras o configuratie de 16000 de lei pe care nu merg jocuri: http://tinyurl.com/gvsd5ak

    Meseriasi, sa tot cumperi de la ei.

      (Citează)

    • Mda..Sa-i iau pe ruda.
      Vroiam si eu un kkt de configuratie pentru procesare foto/video cu 12.000 lei buget.
      Nu-s eu chiar asa de tehnic asa ca le-am scris ce vreau, cerand si cateva sugestii. Raspunsul lor? “va rugam adaugati in cosul de cumparaturi produsele pe care le doriti”.
      Ghici ce? Am cumparat de la ei?

        (Citează)

    • urat din partea lor.
      PS: sistemul nu e pentru jocuri ci pentru encodare video … blu-ray rip & 4K ripping pentru cunoscatori procesorul, ssd incapator si sursa sunt de baza! Filelist return!

        (Citează)

    • Sabotor, ce inseamna mai exact “isi bateau …”? Pare ca este luat clientul la misto? Sau configuratia achizitionata?

      Urmareste mai atent rubrica Computer Pr0n, necesita o doza de inteligenta si pricepere in domeniu hardware.

        (Citează)

    • pcg n-a zis NIMIC la adresa clientului, erau doar o gramada de comentarii de la habarnisti care isi bateau pula de cel care a facut configuratia ca, vezi-doamne, are vga de 2mil si ca ei ar fi luat x si y in banii lor. repet, pcg n-a zis nimic.

      mofo:
      Sabotor, ce inseamna mai exact “isi bateau …”? Pare ca este luat clientul la misto? Sau configuratia achizitionata?

      Urmareste mai atent rubrica Computer Pr0n, necesita o doza de inteligenta si pricepere in domeniu hardware.

      exact

        (Citează)

    • “Costa 16.000 RON si NU merg jocurile noi pe el :). Comanda este reala.”
      Chestia asta nu-ti pare tabloido-senzationalista? Are toate ingredientele – baga un “nu” cu caps, sa sara in ochi faptul ca un calculator de 16000 nu e pentru gaming, dar pentru ca asa ceva o fi greu de crezut pentru gigeii de la PcGarage, mai baga si un “comanda e reala” la capat.

      Cat despre pricepere in domeniul hardware, cu postul asta si-au dat in cap. PC-ul ala are un i7 cu 10 nuclee. Pentru gaming cu DX12, mai mult de 6 nuclee sunt inutile pentru ca nu aduc vreun spor de performanta. Dar putine jocuri folosesc DX12, majoritatea folosesc inca DX11, pentru care mai mult de 2 nuclee sunt la fel de utile ca igrasia. La fel, 64G de RAM. Nu prea sunt jocuri care sa ocupe pe disk 64G de RAM, deci pentru un PC de gaming 64 de G e inutil de mult, chiar daca ai considera prin absurd ca absolut tot continutul unui joc trebuie sa fie incarcat in RAM. E clar ca PC-ul asta nu e de gaming. Ori in conditiile astea PcGarage posteaza o chestie gen “n-o sa-ti vina sa crezi! vezi cat costa PC-ul care nu poate rula jocuri”.

      Eu as putea sa bag mana in foc ca clientul ala a pus acolo o placa video doar pentru ca procesorul ales nu are GPU video integrat.

      In rest, si fanii Vacantei Mari se bateau cu caraminda-n piept ca glumele lor “necesita o doza de inteligenta” sa le intelegi daca cumva altii aveau tupeul sa spuna ca glumele sunt doar vulgare si puerile. Si pe bune ca n-as vrea sa fac vreo analogie cu categoria Computer Pr0n de la PcGarage, da’ uite ce posturi din categoria aia “necesita o doza de inteligenta si pricepere in domeniu hardware”:
      http://tinyurl.com/h548dmm
      http://tinyurl.com/zhttalv
      http://tinyurl.com/z53j383
      http://tinyurl.com/h8j6oqn

      Pe scurt, reclama la produse si oameni care se lauda cu PC-ul lor. Si – ocazional – PcGarage batandu-si p*la de comenzile clientilor.

        (Citează)

  10. nwradu:
    Anul trecut au avut reduceri foarte bune. Mi-e lene să caut articolul de atunci, dar am luat un SSD de 480 GB la un preț foarte bun. Vedem pe 18 noiembrie.

    Sunt din ce in ce mai sceptic in privinta reducerilor de Black Friday. Eu abia astept ziua respectiva sa fac o scurta analiza… Cu siguranta sunt si produse la care preturile sunt reduse cu adevarat, insa sunt foarte putine.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus