un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

GoPro retrage temporar de pe piață toate dronele Karma vândute

10 Nov 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

6 comentarii

Motivul este că unele dintre ele pierd alimentarea în mijlocul zborului și deci cad ca pietrele din cer, situație ce ar putea fi foarte, foarte periculoasă.

Să nu fii acum în locul celor de la GoPro: compania este în scădere de multă vreme, iar Hero 5 și drona Karma ar trebui să fie produsele care să le crească valoarea acțiunilor. Trimestrul trei al anului l-au încheiat la 23% sub ceea ce estimaseră anterior, estimări care oricum nu erau foarte optimiste, dar se speră revenirea la profit în trimestrul 4, că-i perioada sărbătorilor și noile produse intră pe piață.

Acum GoPro a rechemat toate cele 2500 de drone vândute de la lansarea din 23 octombrie și până acum (cifră ce mi se pare foarte mică, apropo – în jur de 150 pe zi). Și nu vor doar drona, ci și camera Hero 5 cumpărată împreună cu ea și toate accesoriile Grip, dacă le-ați luat la pachet, iar cumpărătorii vor primii banii înapoi.

Nu se oferă pe loc o altă dronă. GoPro speră să readucă drona în magazine imediat ce rezolvă problemele, semn că de fapt nu știu unde este problema sau au probleme de fabricație/înlocuire. Tare mi-e teamă că între timp mulți se vor orienta spre produsul concurent DJI Mavic Pro, iar GoPro ne va anunța în viitor de un trimestru 4 nu tocmai fericit.

go_pro_karma

surse: site-ul companiei și Engadget.

    6 comentarii

  1. Si-au dat seama probabil ca au iesit cu un produs mult mai slab decat Mavic Pro si poate-o trag pe dreapta definitiv

      (Citează)

  2. bine ca nu explodeaza, asta inseamna sa te grabesti ca sa aduci repede produsele pe piata ca sa multumesti actionarii, sa iti imbunatatesti indicatorii financiari in goana nebuna dupa profit.

      (Citează)

  3. oricum DJI rupe piata de mult timp…cei mai tari youtuberi cam numai de astea folosesc, Casey Neistat a zis recent ca Mavic e cea mai tare drona ever…

      (Citează)

  4. bad Karma

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus