un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Doi români de nădejde

25 Nov 2016  ·

GÂNDURI  ·

19 comentarii

Primul, șoferul acestui TIR care a vrut să se strecoare cu ditamai camionul pe ceea ce pare a fi un fel de alee și a rămas proptit acolo, între două case. Aș spune că probabil în el erau jumătate dintre coletele noastre de Black Friday și de asta sunt livrate mai greu, dar nu-i cazul. Totul s-a întâmplat în Anglia, șoferul fiind român, după cum trădează plăcuța de înmatriculare de Dolj.

Șofer cred că-i mult spus, totuși.

tir_case

(Get Reading via Digi24)

Al doilea, o premieră mondială, chiar universală: un român este acuzat că a stricat ceva și pe planeta Marte. Agenția Spațială Italiană spune că sonda Schiaparelli, prăbușită pe Marte acum câteva săptămâni după ce sistemul de parașutare n-a funcționat bine, nu a fost corect testată de firma românească ARCA și asta a dus la respectiva eroare și apoi la respectivul nou crater de pe Marte.

Răspunsul celor de la ARCA l-aș putea cataloga drept tipic românesc, o combinație de amenințări și “noi știm mai bine” și “noi de fapt am salvat Pământul de la un război”:

Agenţia Spaţială Italiană ar trebui să fie atentă pentru că nu are dovezi şi ar putea să plătească pentru asta (declaraţiile făcute, n.r.). Noi suntem liniştiţi. Am făcut tot ce era posibil. Pentru acel test ar fi trebuit să zburăm foarte aproape de baza rusă din Sevastopol. Rusia tocmai ce ocupase Crimeea şi am fi riscat declanşarea unui conflict între Rusia şi NATO.

ARCA sunt cei cu Arcaboard și cu alte promisiuni de-a lungul anilor, nefinalizate însă prin nimic memorabil. Momentul de glorie a fost amplasarea unei machete a unei rachete în centrul orașului București, și apoi lansarea unei rachete până la o altitudine de 40 de kilometri, performanță rămasă nedocumentată, că n-am văzut nimic concret despre acel zbor dincolo de comunicatul de presă. Este un articol pe parsec.ro, nu știu cine l-a scris, dar explică bine și coincide și cu părerea mea.

Nu că ar mai conta, nimeni nu va putea dovedi exact de ce s-a prăbușit sonda Schiaparelli, dar situația și acuzația sunt dezamăgitoare.

Apropo, uitați cum arată o lansare în spațiu la 120 de kilometri. Cei de la UP au filmat-o cu camere GoPro:

    19 comentarii

  1. Explicatiile ARCA sunt puerile. Si se pare ca nu au facut chiar totul. O concluzie trasa chiar din explicatiile date…Atata timp cat nu s-a reusit testarea corecta a echipamentului, cum de s-a tras concluzia ca s-a facut totul?

      (Citează)

  2. “Ingustimea caii de acces a fost un obstacol neprevazut.”

      (Citează)

  3. Amanunte, maruntisuri….n-ati auzit ca au evitat la mustata un conflict intre NATO si Russia.Maine or sa zica ca au stopat si invazia martienilor care pregateau in mare secret o arma pe care au tuflit-o ei tocmai cu sonda in cauza.Nerecunoscatori.
    Da si astia de la Agentia spatiala europeana.Cum sa dai pe mana unor habarnisti necunoscuti o asemenea sarcina ?

      (Citează)

  4. Eu nu inteleg de ce trebuia sa se apropie de Sevastopol. Nu se gasea o alta zona? Sau ce anume testau?

      (Citează)

  5. Arca a vrut sa depasteasca linia Karman (100 km) cu racheta aia dar nu a reusit sa o urce decat la 40km. Sunt de acord cu ce zice Claudiu pe parsec.ro, e mai mult PR de ei decat fapte, insa cu Schiaparelli cica nu ar fi totusi vina lor – parasuta a functionat ok, insa un alt mecanism a decis ca e cazul pentru largare inainte de vreme.
    http://science.hotnews.ro/stiri-spatiul-21434923-arca-space-sonda-exomars-nu-prabusit-din-cauza-romanilor.htm

      (Citează)

    • Am citit si eu azi ca nu parașuta a fost problema ci senzorii de altitudine.
      Cred ca ar trebui sa fim mandri ca un grup din romania a facut parte din aceasta aventura.

        (Citează)

    • cosmin: Cred ca ar trebui sa fim mandri ca un grup din romania a facut parte din aceasta aventura.

      Acum dacă am ști exact și cum a făcut parte…

        (Citează)

  6. Sunt eu tampit, sau astia nu se deosebesc cu nimic de un tigan care vinde o pereche de adidasi pe facebook si trimite 2 cartofi. Eu unul citesc in raspunsul lor: “Stai dreacu la locul tau acolo, ce faci atata gura! Stai in banca ta sa nu-ti iau gatul!”
    De-aia suntem perceputi ca un neam de tigani. Ca cei care fac diferenta, sunt o mana de oameni intre toti care cauta sa tepuiasca. Si cand zic ca au fost tepari, o vad in raspunsul lor oficial.

      (Citează)

    • ARCA a vrut sa arate cat de mult au mers cu testarea parasutei, si referitor la amenintari, au spus ca il va actiona in judecata pe italian pentru acuzatiile false facute, ceea ce ma bucura. Se pare ca o firma italiana nu a testat bine modulul cu probleme si acum incearca ca sa dea vina pe noi. daca statul nu i-a dat in judecata pe sky news pentru reportajul defaimator macar astia sa ne apere onoarea.

        (Citează)

    • Se numeste tzeapa n-ai mai loat tzeapa pana acim fortza steaua fortza steaua hey hey

        (Citează)

  7. https://www.theguardian.com/science/2016/nov/24/mars-lander-smashed-into-ground-at-540kmh-after-misjudging-its-altitude

    Nu scrie nicaieri in investigatia oficiala ca de vina ar fi X, Y sau Z care s-au ocupat de parasuta. Nicaieri! De unde mama ma-sii au tras concluzia italienii ca de vina sunt romanii? Or fi citit in stele ca astrologii. Implicit, eu consider ca acuzatiile lor sunt nefondate, chit ca scuzele ARCA nu sunt cele mai grozave.

      (Citează)

    • Păi italienii au dat și ei vina pe cine au putut sau poate sunt invidioși că n-au luat ei și banii pentru acea testare. Oricum nu se va ști niciodată ce n-a funcționat, că sunt doar supoziții, așa că puteau da vina și pe mine, la o adică.

        (Citează)

  8. cosmin:
    Am citit si eu azi ca nu parașuta a fost problema ci senzorii de altitudine.
    Cred ca ar trebui sa fim mandri ca un grup din romania a facut parte din aceasta aventura.

    Români scammeri!

      (Citează)

  9. ne-ai asasinat, cu “stiri” din/despre Therme si acum ca s-a taiat unul la picior intr-un topogan acolo, nimic ?!

    http://stirileprotv.ro/stiri/actualitate/tanar-operat-de-urgenta-dupa-ce-s-a-taiat-la-picior-intr-un-tobogan-la-therme-bucuresti-reactia-complexului.html

      (Citează)

    • fii atent, ovidiu, că situația la therme e chiar mai groasă decât pare! se tot vorbește de unu care s’a tăiat la picior, dar de ăia care s’au tăiat la beregată de ce nu zice nimeni nimic? de ce tace radu? ce interese ascunse are?
      și am mai auzit că acoperișul ăla parabolic de prăbușește de 2-3 ori pe zi! peste oameni!

        (Citează)

    • DA, DE CE NU A FACUT UN REVIEW ACCIDENTULUI?

      COINCINDENTA? CRED CA NU!!!!

        (Citează)

  10. Oameni rai rumanii astia. De la iei pornira toate nenorocirile planetei, razboaiele mondiale, incalzirea globala, razboiul din Vietnam, criza rachetelor,criza din 2008, aparthaidu’,deci Toate nasoalele provin din Romanica!
    Fa,societate correctness, ai zilele numarate, ca vine Trump si schimba ipocrizia asta!

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus