un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole bune de citit – 6 noiembrie 2016

6 Nov 2016  ·

GÂNDURI  ·

5 comentarii

Cum stă situația voturilor la americani cu câteva zile înainte de alegeri. Aveți acolo situația electorilor, plus câteva state care înclină spre republicani după ultimele sondaje. Personal mă aștept să câștige Hillary Clinton. Alegerile au loc pe 8 noiembrie. Voiam să scriu o explicație a sistemului american de vot, cu electori și pondere diferită pentru fiecare stat, dar Digi24 îl explică foarte bine.

Cum votai pe vremea lui Ceaușescu. O poveste excelentă, cu un final scurt și elocvent pentru acele vremuri. Și acum mă gândesc că astăzi poți vota orice, iar mulți neglijează acest drept.

Despre #spersăcrăpi și Tolontan. Ca o paranteză proprie, s-a scris o grămadă în această săptămână despre dacă trebuia concediat sau nu cel ce-a zis sper să crăpi, deontologie, caterincă, decizii corecte și sancționarea presei șamd, ignorându-se masiv de unde a pornit totul: cu Ponta făcând mișto de prenumele Julien al lui Cioloș, filosofând despre cum altfel ar fi putut să-l cheme pe “premierul nostru cel emanat din flăcările de la Colectiv”, pentru că asta e pentru el Colectiv, o glumă, probabil ceva regizat pentru a-l da jos de la Guvern. Abia găsești pe net declarația asta, fiind de 10 ori mai multe textele care analizează mișto-urile ulterioare și dacă Hotnews a avut dreptate să-l concedieze pe acel om.

Și tot ca o părere personală, nu, nu era motiv de concediere. De o mustrare, de o scădere cu 10% a salariului, de un șut în fund poate da. Legea așa funcționează, nu poți concedia pe cineva decât după mustrări și alte avertismente. Legea, desigur, când e angajat cu carte de muncă, nu vreun colaborator pe drepturi de autor. Dar să nu uităm că există medici a căror neglijență omoară pacienți și singura sancțiune luată este o reducere a salariului cu 10% pe timp de câteva luni.

Investigație ProTV: scot un furtun de la motor, iar diverși mecanici spun că trebuie schimbat totul. Din păcate, nu se va ști niciodată dacă e vorba de rea-voință sau pur și simplu de incompetență. Aveți grijă cu service-urile auto, e important să găsiți unele de încredere sau măcar unele unde să vi se facă o diagnoză reală în cazul unor probleme.

PR-iștii morții la Colectiv. Fragmente dintr-o dezbatere despre cum managerii spitalelor cunoștea situația în care se află, dar public spuneau că totul e bine.

Cercetări privind modul exact în care fumatul produce cancer. Mecanismul nu este bine înțeles, ci doar efectul său, dar au mai avansat în domeniu. Fraza cheie: “If you smoke four to five packs of cigarettes in your lifetime it doesn’t sound that much, but you still get several mutations in every cell in your lungs and these are permanent, they do not go away. … If you stop smoking, they’ll still be there.”

Moise Guran despre cartea lui Ovidiu Eftimie. Abia aștept să o citesc și eu. Cred că am citit vreo sută de cărți SF și fantasy în ultimii trei ani, tot zic că voi face o listă mare de tot cu ele, și abia aștept să adaug și una românească acolo.

Urmările accidentului în lanț de pe autostrada A2. Se moare în continuare pentru că nu avem o cultură a autostrăzilor, nu avem experiență în condusul cu viteză și ce presupune acesta. De câte ori conduc pe autostradă sunt uimit de cum schimbă unii benzile în fața altora sau ce distanțe mici se păstrează între mașini, ca în oraș, deși la viteze duble sau triple. Și nu cred că-i vina Poliției. Deși sunt primul care critică Poliția Rutieră pentru lipsă de implicare, nu poți pune un polițist la fiecare kilometru al autostrăzii. Nu, aici este lipsa de experiență a șoferilor și lipsa de imaginație pentru a înțelege pericolul condusului pe ceață.

Un oraș din Rusia a declarat epidemie de HIV.

Toamna în București, frumos surprinsă în fotografii de Dragoș Asaftei.

Date despre profitul echipei de Formula 1 Red Bull. Este prima oară când citesc astfel de cifre financiare privind venituri și profituri în Formula 1.

Am văzut Doctor Strange, apropo. E bun filmul. Sau, măcar, nu are nimic prost, care să te dezamăgească, iar Benedict Cumberbatch joacă bine. Între filmele cu supereroi, acesta e bun.

 

 

    5 comentarii

  1.   (Citează)

  2. Daca iese Trump președinte va fi râsul-plânsul effect. exact cum a fost aici in uk cu brexit-ul. Mai întâi toată lumea (brits) s-a bucurat 350£ milion to the NHS, a doua zi dupa rezultat vine Farage si spune Ups that was a mistake, hahahahahahahaha
    Sincer ca un locuitor al regatului unit pot spune cu mâna pe inima ca mai mult de jumătate din populație e proastă efectiv. Majoritatea interviurilor de angajare (pre-stages) vin cu întrebări de genu (daca intr-un bol sunt 6 mere si iei 4 câte rămân). Recruiterii spun ca foarte multi renunța la școala si nu au cunoștințe de matematica elementara sau nici sa scrie inteligibil. Cunosc o persoana care are peste 60 de ani este british born si nu a vizitat niciodată londra pentru ca nu a avut curiozitatea (seriously ?!?, how fucked is that ) aaa si apropo la alt pasaj al articolului lui radu in anglia trenurile sunt curate si spălate regulat dar si cctv e sfânt :))

      (Citează)

  3. Eu cred ca e vina politiei rutiere pentru felul in care se conduce si cei care se afla in conducerea acestei institutii ar trebui demisi rapid. Merg cu masina zilnic la munca si vad ca nu mai exista nici un fel respect in trafic, practic e legea junglei. In fiecare seara e coloana de la pasajul basarab pana la Politehnica, se merge lent bara la bara. Cred ca in cele 10 minute in care astept cel putin 50 de masini depasesc coloana pe o linue continua mega vizibila. Nu li se intampla nimic pentru ca politia rutiera nu mai exista.

      (Citează)

  4. Ultima senzație Koreana via Family Guy: https://youtu.be/9txzvu6eQuw

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus