un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

F64 a împlinit 15 ani, sărbătorește cu un concurs de fotografie

5 Oct 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

3 comentarii

Astăzi dimineață am fost la conferința de presă organizată cu această ocazie, și, stând acolo și contemplând un balon pe care scria F64 15 ani, mă gândeam că puțini magazine (online) de la noi au ajuns la această vârstă și sunt și pe creștere.

Pentru cei pasionați de fotografie, F64 lansează acum un concurs disponibil la adresa f64.ro/0015, unde vor fi 15 teme fotografice diferite, fiecare ținând o săptămână, fiecare cu premii. Prima temă se numește “Amintiri de vacanță” și caută fix asta, cele mai bune fotografii pe tema concediului.

Pentru iubitorii de statistici economice, iată principalele idei de la conferință:

  • anumite segmente de camere se păstrează constante, dar compactele scad în continuare puternic pentru că au fost înlocuite de telefoanele mobile. F64 a compensat această scădere prin intrarea pe alte segmente precum camere sport de acțiune, drone, telefoane șamd.
  • estimează că vor încheia anul cu un +20% vânzări pentru o cifră de afaceri de 25 milioane de euro.
  • 60% dintre vânzări se fac online, în creștere de la 53%.
  • s-a spus că săptămânal pleacă 2000-3000 de colete prin curierat, adică între 104.000 și 156.000 pe an, ceea ce înseamnă, în fond, număr de comenzi. Considerând că sunt vreo jumătate din total (că vin online, dar mulți comandă online și ridică din showroom), putem estima între 200.000 și 300.000 de comenzi anuale la F64.
  • 5% din cifra de afaceri este făcută prin Marketplace-ul eMAG.
  • clienții din București fac 40% din totalul vânzărilor.
  • vor să schimbe în viitorul apropiat platforma de vânzare, că se lucrează de ceva vreme la un nou site.
  • lunar developează sute de filme, iar serviciile de imprimare a fotografiilor cresc și ele.
  • poate că în 2017 se vor extinde spre Bulgaria și Ungaria.

Mie mi-ar plăcea să văd la F64 mai multe accesorii. Știu că au mii, poate zeci de mii, dar e loc de mult mai multe. După conferință am dat o tură prin showroom ca să văd un tripod Joby Gorillapod și nu am găsit decât unul foarte mic, aruncat cumva pe jos. Facebook Live a fost lansat de ceva vreme, mă așteptam să văd o infuzie de accesorii pentru a ține telefonul vertical, fie pe birou sau în parbriz, pentru cei interesați de asta. Crește videoblogging-ul? Perfect, unde sunt 3-4 pachete de camere și accesorii gândite pentru aceștia? E loc mult pentru dezvoltare.

    3 comentarii

  1. fotografi ? Te-ai gandit sa siluiesti limba romana ? Intra minori pe blog si te gasesc cu pantalonii in vine.

      (Citează)

    • Da’ poate concursul e chiar de fotografi. Care din ei e mai frumos și mai fotoigienic câștigă.

        (Citează)

    • Exprimarea corectă este “vezi că ai un typo în titlu, ai uitat un e la final”.

      Așa se dialoghează normal, că vitejia de monitor nu impresionează pe nimeni aici, am trecut cu toții de vârsta de 16 ani.

        (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus