un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

De ce costă această masă de călcat rufe 2500 de lei?!

27 Oct 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

27 comentarii

Am o întrebare pentru aceia dintre voi pricepuți în călcatul rufelor, chiar perfecționiști în domeniu: ce este masa de mai jos și de ce costă 2500 de lei (la ofertă!)?

Ce face? Cum? De ce? Pentru că descrierea spune doar “Masa de calcat activa (incalzita, aspirare si functia de suflare); Gratar pentru rufe calcate; Termostat de siguranta; Ac special inchidere / deschidere.” Ia și copiii de la școală pe picioarele ei ajustabile sau ce face?

Chiar nu știu despre ce e vorba. Cum funcționează acest aparat? Cum funcționează o stație de călcat, dacă tot suntem la acest capitol, și de ce-i mai specială decât un fier de călcat?

masa_calcat

O găsiți aici, dacă vă interesează.

    27 comentarii

  1. Polovraciu Mihai

    27/10/2016 la 2:03 PM

    Trebuie sa existe produse si pentru Biance Dragusance, sotii de Mutu si alte vip-uri…

      (Citează)

  2. de ce un iphone costa 4000 de lei si un xiaomi doar 1000?

      (Citează)

  3. Statia de calcat este senzatie!!! Este tot ca un fier de calcat dar are un fir legat la un bazin cu apa si scoate abur cu o presiune imensa. Doar ai apropiat fierul si a disparut orice cuta.Nu trebuie sa mai treci cu fierul de cinci ori prin acelasi loc. Astea se folosesc la Nufarul.Reduce la jumatate timpul de calcat. Am investit si eu in asa ceva. Nu chiar ieftina una buna. Dar merita toti banii.

      (Citează)

  4. L’asse da stiro Professional Plus consente una stiratura professionale che vi permetterà di risparmiare tempo e di avere risultati sorprendenti. Il piano riscaldato permette una migliore stiratura degli indumenti ed una perfetta asciugatura. L’aspirazione del vapore evita l’effetto sauna durante la stiratura e non solo: i tessuti particolarmente leggeri vengono fermati sul piano di lavoro evitando antiestetiche grinze. La funzione soffiante offre un aiuto importante per stirare i capi difficili ed era finora impiegata soltanto nei centri di stiratura professionali. Il morbido cuscino d’aria che si produce evita la formazione di pieghe indesiderate nella stiratura di capi di vestiario leggeri o foderati all’interno, come gonne, pantaloni a pince, velluto, seta ecc.. La funzione di riscaldamento consente di riscaldare il piano di lavoro. La superficie riscaldata asciuga ed ammorbidisce gli indumenti consentendo una stiratura migliore e meno faticosa. Il termostato integrato controlla costantemente la temperatura di riscaldamento dell’asse mantenendola su valori ottimali in maniera automatica. La funzione aspirante tiene fermi gli indumenti sul piano ed elimina il vapore in eccesso. Contemporaneamente l’effetto dell’aspirazione fissa il risultato della stiratura, in questo modo gli indumenti sono subito pronti per essere riposti nell’armadio. L’asse da stiro è dotato di cassetta poggiaferro con interruttori per governare le diverse funzioni; la cassetta è dotata di spina e presa elettrica per collegare un ferro da stiro o una caldaia. Il cestello può essere usato per appoggiare gli indumenti o una caldaia. Quando è aperto l’asse può essere facilmente spostato grazie alle ruote; l’apertura è facilitata da un meccanismo a molla, la pratica maniglia consente il bloccaggio all’altezza desiderata. Quando l’asse da stiro è chiuso rimane da solo in posizione verticale garantendo il minimo ingombro.

    Pentru cei care nu stiu italiana: n-am

      (Citează)

  5. O fi de gaming.

      (Citează)

  6. Cititorii acestui blog, nu stim cu ce se mananca subiectul

      (Citează)

  7. Aia e doar masa pentru statia de calcat nu si statia in sine. O statie de calcat cum a explicat Adi mai sus este una semi-pro sau pro costa cam de la 700 lei in sus si genereaza mult abur la presiune mare.
    Daca nu ai masa din asta cu ventilator incorporat faci sauna cand calci. Deci masa asta (eu am dat cam 2000 pe una) este absolut necesara daca ai statie.

      (Citează)

    • Eu am statie, una buna, insa masa din asta nu am si nici n-am simtit nevoia sa am. E drept, calc intr-un spatiu mare, nine ventilat peste tot. Dar sa dau aproape pretul dublu al statiei pe masa…?!

        (Citează)

    • Poate doar daca folosesti statia de calcat intr-o camera de 1×2 fara aerisire.Nici gand de caldura excesiva sau umiditate in aer.

        (Citează)

  8. O fi avand procesor deblocat si merge overcalcata….

      (Citează)

  9. Probabil vine Mihaela Radulescu sa iti calce maieurile si chilotii daca iei scandura asta de calcat.

      (Citează)

  10. Asa cum au explicat si altii aceasta masa este folosita in principal de cei care au o “statie de calcat” sau “generator de vapori/aburi”- denumirea folosita in industria textila/curatatorii , vaporii eliberati din fierul de calcat (in general aceste statii lucreaza la minim 2.8 bar) sunt “aspirati” de masa (functia de aspirare) si incalzirea vine atat de jos (planul incalzit) cat si de sus (din fier) astfel se reduce timpul de calcare.
    Din ce am vazut pe emag sunt unele si mai acceptabile ca pret (1200-1700 lei) unele chiar au si generatorul incorporat.

      (Citează)

  11. Gaelex:
    Probabil vine Mihaela Radulescu sa iti calce maieurile si chilotii daca iei scandura asta de calcat.

    Doar daca le calca dezbracata

      (Citează)

  12. Mihai:
    pt ca primul a fost dezvoltat/testat si al doilea copiat?

    ce a inventat apple vreodata?

      (Citează)

  13. Ce este “calcat” ? =)))))

      (Citează)

  14. Ce este apple?

      (Citează)

  15. Mai este si Super-Televizorul care costa cit un apartament cu 2 camere, care totusi nu face nimic, ori masa ceea de calcat macar este utila la ceva. Stau si ma intreb daca pe masa ceea, daca tot e asa de inteligenta, ai sanse sa-ti mai arzi camasile !

      (Citează)

  16. In Italia e 220Eur. Probabil e transportul scump.

      (Citează)

  17. Microsoft a lansat Surface Studio iar Apple MacBook pro cu Thunderbolt 3, dar e ok și cu mese de călcat

      (Citează)

  18. Acum stiu cu ce-mi obtin iertarea de la nevasta in cazul in care “calc pe bec” grav de tot. :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus