un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Câteva articole bune de citit – 16 octombrie 2016

16 Oct 2016  ·

GÂNDURI  ·

20 comentarii

Cum a devenit moartea unui om o statistică pozitivă. Articolul se referă la economiile de bani pe care le-a făcut Ministerul Sănătății prin faptul că, de fapt, tratează foarte târziu pacienții. Textul este demoralizant și foarte trist, dar povestește cum un om suspect de cancer pulmonar a așteptat trei săptămâni pentru a face tomografia ce i-a pus diagnosticul și apoi patru săptămâni pentru rezultatul biopsiei ce dă cu certitudine diagnosticul. Diagnosticul de cancer i s-a pus cu o săptămână înainte de a muri.

Cum se modifică zona King’s Cross din Londra. Alții pot face spații verzi, locuri unde să te plimbi cu plăcere. La noi s-a făcut Piața Universității prin betonare completă.

Cât se muncește pentru o fotografie superbă. Câmp de floarea soarelui cu Calea Lactee pe fundal, dar o pregătire pe măsură.

Problemele republicanilor cu Trump. E interesant de văzut la ce poluri opuse se află sistemul american de partide față de cel românesc. La noi, partidele îmbrățișează și apără până în pânzele albe orice corupt, orice infractor din rândurile sale. În SUA, Partidul Republican este pe față dezamăgit de propriul candidat și vor să se dezică de el, dar propriul sistem de nominalizare nu le permite asta.

Imagini de la Oktoberfest-ul din Munchen.

Fuck You Startup World. Cică e o lume frustrantă.

Un ofițer de poliție dezvăluie cum gesturile mici îi trădează imediat pe cei vinovați. Printre altele, sunt oamenii care atunci când intră undeva se uită unde sunt ieșirile și “cei vinovaţi nu se pot uita direct în ochii omului cu care discută. Când vorbesc, ei se uită ori în stânga, ori în dreapta, sus sau jos. Apoi, observăm că bate din picior când stă jos, ori cu mâna, ori se uită în diverse părţi”. Sper că nu așa lucrează Poliția Română și nu pe astfel de oameni se bazează pentru a căuta infractorii sau teroriștii.

Cristiana Anghel a fost refuzată de ALDE pentru o nouă candidatură. Sunt sigur că va găsi un loc pe la PRU sau alt partid.

JK Rowling a anunțat că se vor face cinci filme Fantastic Beasts. Pentru că i-a scăzut averea sub un miliard de euro, desigur. Bine, dacă au succes la cinema, de ce nu? Filmele chiar sunt bazate pe cerere și ofertă.

    20 comentarii

  1. Problema cu gesturile mici este ca s-au uitat prea mult la Lie to me. Ele functioneaza doar daca persoana respectiva este in mediul sau natural, iar o camera de interogatoriu a politiei numai asta nu e.

    Sunt gesturi perfect normale daca esti stresat sau nervos, si sa te ridici politia pentru intrebari nu este tocmai relaxant.

      (Citează)

  2. Cand iti intra mascatii in casa din gresala si iti sparg usa cu berbecul iti apar instant niste gesturi mai mari sau mai mici tocmai bune sa te trimita la bulau!

      (Citează)

  3. Poza cu cele 2 blonde la Oktoberfest mi-a amintit de filmul: ‘Auf ins blaukarierte Himmelbett (1974)’ vazut pe Sat1 când erau plecați părintii la o nunta. Regăsindu-l pe imdb am dat peste o lista interesanta: http://www.imdb.com/list/ls063897187/

    Cu plăcere!

      (Citează)

    • Germanii erau cunoscuti pentru filmele softcore, inchiriam casete video cu filmul ‘Inghetata pe bat’ (Lemon Popsicle, Eskimo Limon – 1978), Scolaritele (Schulmädchen-Report – 1974), Hausfrauen Report insa Josefine Mutzenbacher (1970) nu se gasea fiind varianta mai explicita.
      Pe Sat1 erau difuzate astfel de filme sambata iar pe Pro 7 miercurea după emisiunea Dulci Pacate (Liebe Sünde cu Prof. Hejj).
      Daca doresti sa le revezi am gasit o lista cu filmele germane softcore din anii ’70-’80: letterboxd.com/thedude1973/list/the-ultimate-bavarian-german-sex-comedy-movies/

        (Citează)

    • Astfel de filme erau difuzate si pe posturile TV romanesti: Prima TV, National TV si Antena 1 aveau program seara in weekend dupa ora 12, Emanuelle in spatiu (Emmanuelle: First Contact – 1994) cu frumoasa Krista Allen, Jeannie (Genie in a String Bikini – 2006) cu siliconata Nicole Sheridan, Shannon Tweed in Scorned (1994) sau Night Eyes Three (1993), Shannon Whirry in Body of Influence (1993) sau Mirror Images II , Maria Ford in I Like to Play Games Too (1999), Shauna O’Brien in Friend of the Family (1995), Gabriella Hall in The Exotic Time Machine (1998), Anna Nicole Smith in Skyscraper (1996) dar si filmele lui Andy Sidaris cu Julie Strain: Fit to Kill (1993), L.E.T.H.A.L. Ladies: Return to Savage Beach (1998), Heather Vandeven, Kira Reed Lorsch, Amy Rochelle, Mia Zottoli. Pe vremea aia era difuzat Babylon Blue care retransmitea la greu The Dinner Party (1994).

      Interesanta lista, mi-am amintit de filmele de pe Italia 1, Canale 5: Paprika (1991), Desiderando Giulia (1986), Spiando Marina (1992), Cosi fan tutte (1992), Passi di danza su una lama di rasoio (1973), Provocation (1996), Peccati di gioventu (1975), Top Model (1988), La liceale (1975), Senza buccia (1979), Pomeriggio caldo (1989), La chiave (1983), Games of Desire (1991), Malù e l’amante (1991), Monamour (2006), Diva Futura – L’avventura dell’amore (1989), Fermo posta Tinto Brass (1995), Fallo! (2003) cu actrite ca Edwige Fenech, Debora Caprioglio, Gloria Guida.

        (Citează)

  4. Textul cu startup culture mi s-a parut relativ interesant, pana am ajuns la partea cu cititul de carti.

    “Fuck reading a book a week. No one can read that fast. Let me repeat that -NO ONE CAN FUCKING READ THAT FAST. ”

    Sa-i zica cineva ca o carte pe saptamana e o realizare medie pt unii (in epoca mea de glorie citeam ceva gen doua carti pe zi; si acum citesc mai mult de o carte pe saptamana si pun pariu ca nu sunt nici pe departe singura care face asta).

    Books aside, unele din supararile omului respectiv sunt relativ valide (open offices SUCK — desi si de alea am citit ca unora li se par energizing, cica). Dar unele sunt prostii (gen “Fuck you for telling me that TV is a waste of time but you’re all about the Netflix and chill. […] Keep laughing about how HBO’s Silicon Valley is sooooo realistic instead of asking why.”), si mai ales toate sunt #firstworldproblems. Poor me, cum mi se da pizza gratis la birou, cand eu nu vreau pizza. Poor me, pt ca lucrez intr-un domeniu in continua evolutie, si intr-un loc care e practic centrul dezvoltarii domeniului respectiv. Sa plangem de mila lui, zic. Ca s-o dau pe ceva ce ar zice parintii/bunicii mei, “daca nu ii place, sa se apuce de sapa” :)

    PS Again, unele probleme de-ale lui sunt valide, “the Sillicon Valley culture” are ea problemele ei. Dar articolul in sine mi se pare in continuare un “tantrum”, o reactie de copil frustrat. Culmea e ca autorul are 27 de ani, ma asteptam sa aiba mult mai putin.

      (Citează)

    • Kay:

      “Fuck reading a book a week. No one can read that fast. Let me repeat that -NO ONE CAN FUCKING READ THAT FAST. ”

      Sa-i zica cineva ca o carte pe saptamana e o realizare medie pt unii (in epoca mea de glorie citeam ceva gen doua carti pe zi; si acum citesc mai mult de o carte pe saptamana si pun pariu ca nu sunt nici pe departe singura care face asta).

      Absolut corect.Intr-o saptamana poti citi si biblia daca iti pui mintea(si nu e cea mai interesanta lectura).Am sentimentul ca unii considera foarte cool lipsa apetitului pentru citit,numai ca gresesc.E chestia ceea,cand ajungi sa scrii mai mult decat citesti,ceva nu e in regula.

        (Citează)

    • aaaa… Ai incercat si cu carti de programare/analiza matematica ? :)

        (Citează)

  5. Dna Anghel a ajuns o rusine si pentru ALDE ! nu mai este nimic de spus.

      (Citează)

  6. Serios, nu mai te lua dupa ce zic CNN cand vine vorba de alegerile americane. Sunt televizunea de casa a democratilor si cel putin in alegerile astea nu au fost deloc impartiali.
    In legatura cu Trump, el a fost ales de catre publicul republican asa ca ceilalti membri ai partidului ar face bine sa accepte asta sau isi vor pierde suportul. Nu sunt ei stapani pe partid, sunt doar pusi acolo de catre public.

      (Citează)

    • Si mie mi se pare haios când îl văd pe Radu comentând despre alegerile americane folosind ca sursă CNN. La fel ar fi să discute realizările lui Ciolos folosind Antena 3 ca sursă de informare.

        (Citează)

    • Unul dintre ultimele rusini ale CNN este o scăpare de tipul HotMic ce se găsește pe Youtube unde o tipa făcea “coaching” unui grup de alegători “indecisi” în timpul confruntării Hillary Trump. Le sublinia ideile lui Hillary. La final astia votau cat de convingători au fost candidații.
      Căutați pe net: “coaching cnn focus group”.

        (Citează)

  7. Radu: alegerile astea sunt diferite, pentru ca e the outsider vs. the establishment. Establishment-ul (Democratic Party si Republican Party) e disperat ca vor fi expuși pentru ceea ce sunt. Cauta filmulete de la rally-Urile lui Trump si apoi uita-te la cele a lui CLINTON. Vezi diferențele?
    Apoi caută sa vezi cine este acționariul majoritar la NY Times. Apoi citește dezvăluirile de la Wikileaks. Etc. :) BTW: CNN se traduce cu CLINTON Network News. :)

      (Citează)

  8. Diana:
    Radu: alegerile astea sunt diferite, pentru ca e the outsider vs. the establishment. Establishment-ul (Democratic Party si Republican Party) edisperat ca vor fi expuși pentru ceea ce sunt. Cauta filmulete de la rally-Urile lui Trump si apoi uita-te la cele a lui CLINTON. Vezi diferențele?
    Apoi caută sa vezi cine este acționariul majoritar la NY Times. Apoi citește dezvăluirile de la Wikileaks. Etc.:) BTW: CNN se traduce cu CLINTON Network News. :)

    Cand, de regula, citesti NYT sau Atlantic si vezi comentarii de genul nu ai cum sa nu te amuzi de ignoranta generala. Asa si, care e problema cu actionariatul NYT?

    Nu vrei sa stii cine este in spatele Bloomberg, ai fi surprinsa.

    E amuzant argumentul cu media ostila cand cel mai mare aparat de media din lume, si respectiv de departe cel mai urmarit outlet media din state ( face cat CNN, MSNBC, si CBS la un loc) este fara rezerve in favoarea “outsiderului”.

    Cum e expresia noastra cu ” nu vezi barna din ochii tai”.

      (Citează)

    • Haha, asta e din seria “basket of deplorables” :))) Si pana la urma ce vroiai sa zici?
      Ai ceva argumente sau ne duelăm in texte de clasa 5-a B? :)

        (Citează)

  9. mac gregor:
    aaaa… Ai incercat si cu carti de programare/analiza matematica ? :)

    Pentru pacatele mele da. Dar alea le-am terminat repede de tot, ca n-am rezistat mei mult de cateva pagini :)
    E chiar o poveste amuzanta aici, despre cum am dat eu (care intr-o vreme visam sa dau la facultatea de matematica) de prima mea carte de analiza matematica in facultate (si reactia avuta la ea). Dar probabil nimeni nu va citi comentariul asta oricum :)

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus