un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Laptopul LG Gram de 15,6 inchi cântărește doar 980 de grame

15 Sep 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

7 comentarii

Mie laptopul acesta LG Gram mi s-a părut impresionant ca realizare: cântărește 980 de grame în varianta sa de 15,6 inchi. Din păcate, nu se găsește pe piața noastră.

lg_gram_4

Ultrabook-ul nu face rabat la calitate: carcasa este din magneziu, iar tastatura include și un bloc numeric în dreapta, în varianta de 15,6 inchi. Există și variante de 14 și 13 inchi.

Nici ca hardware nu s-a făcut rabat la ceva:

  • ecran Full HD
  • procesor Skylake Core i5 sau i7 6500U, cu 8 GB memorie RAM și stocare pe SSD de 256 sau 512 GB
  • wireless 802.11ac, porturi USB 3.0 și tip C, slot microSD
  • autonomie 7 ore

Ecranul glossy este mai deranjant, mai ales că nu-i tactil ca să se justifice astfel, însă ncsf.

Sună foarte bine și nu înțeleg de ce LG nu le distribuie în toată lumea. Prețurile în Amazon SUA sunt cam așa:

  • 15,6 inchi, Core i7 – 1.399 USD
  • 15,6 inchi, Core i5 – 949 USD
  • 14 inchi, Core i7 – 1.199 USD
  • 14 inchi, Core i5 – 739 USD

Acestea nu includ diverse taxe locale, deci pentru Europa le-ați putea lua direct în euro pentru o estimare bună. Găsiți toate specificațiile pe site-ul LG.

    7 comentarii

  1. LG face laptopuri?

      (Citează)

  2. ncsf? WTF?

      (Citează)

  3. Acum 1-2 saptamani am citit despre Swift 7 de la Acer si mi se pare mai bun. Pretul e tot pe acolo.

      (Citează)

  4. 7 ore? daca il tii inchis…

      (Citează)

  5. Lasa blocul numeric, cum este tastatura?
    Ma refer la taste si la cum reactioneaza cand scrii.

    Am renuntat la un laptop Lenovo pe care am dat o gramada de bani pentru ca avea o tastatura proasta. Din moment ce am nevoie sa scriu la laptop, era imposibil sa-l pastrez si sa imi pot face treaba. (era Lenovo G50 ceva)

    Am pierdut 1100 lei din “afacerea” asta. De atunci, nu cumpar laptop doar dupa specificatii si pret, caut unul in showroom si butonez tastatura ca si cum as scrie ceva.

    Data viitoare cand ai ocazia sa pui mana pe un laptop si sa ne povestesti despre el, zi-ne si daca flambeaza tastatura cand scrii si daca trebuie sa dai “ca taranul” in taste ca sa mearga din prima sau nu. Traiesti din scris, stii la ce ma refer cand vorbim de o tastatura ok, una buna, si una proasta.

      (Citează)

    • Asta nu-i ceva de care să-ți dai seama fără câteva zile de utilizare și, chiar și atunci, nu pot știi ce caută fiecare la un laptop. Dacă pentru tine e importantă tastatura, să-l vezi în magazin înainte de achiziție rămâne soluția cea mai bună.

        (Citează)

  6. Giovani:
    7 ore? daca il tii inchis…

    Pai da, ca are noul procesor intel. d-aia ajunge la o autonomie mai mare.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus