un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Summer Well 2016 – ce trebuie să știți înainte să ajungeți acolo

12 Aug 2016  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

11 comentarii

Weekendul acesta ne vedem la Summer Well, la Domeniul Știrbei de lângă București pentru probabil cea mai tare ediție de până acum a festivalului anual de muzică.

Programul la scenă este cel de mai jos, dar porțile se deschid de la ora 15:

Sâmbătă – 13 August

Sundara Karma – 18:00

BØRNS – 19:15

Crystal Fighters – 20:30

The Neighbourhood – 22:00

HURTS – 23:30

Duminică – 14 August

HÆLOS – 18:00

Blossoms – 19:15

Milky Chance – 20:30

Years & Years – 22:00

The Chemical Brothers – 23:30

Anul acesta va exista și un afterparty în fiecare dintre cele două zile, în noapte, ceva în jur de orele 1 am – 3:30 am. Informații aici.

Site-urile de pe care puteți afla toate informațiile de ultimă oră sunt summerwell.ro, pagina oficială de FB Summer Well și aplicațiile de Android și iOS și Windows Phone. Adresa exactă, dacă vă trebuie pentru navigație, este Domeniul Stirbey, Str. Stirbei Voda, nr. 36, Buftea. Vedeți mai jos informațiile despre cum se ajunge acolo.

Bilete se pot cumpăra și de la intrare, costă 355 de lei pentru cele două zile.

Un pro-tip: vineri 12 august vă puteți ridica brățara pentru acces la festival din magazinul Orange din Piața Victoriei, clădirea Europe House, dacă mergeți cu biletul. Astfel veți sări peste cozile de la Summer Well (care nu sunt mari, dar poate aveți drum pe la Victoriei).

IMPORTANT DE REȚINUT

Regulamentul spune că trebuie să aveți un act de identitate la voi, nu veniți fără buletin.

Nu este permis accesul cu camere foto/video. Regulamentul scrie de cele cu obiective detașabile, dar mai bine nu riscați, vor fi oricum suficienți fotografi profesioniști acolo.

Nu este permis accesul cu: – Sticle, conserve, mâncare și băutură – Artificii – Umbrele – Arme, cuțite, lanțuri, obiecte periculoase – Aparate foto profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detașabil)Aparate de înregistrare audio-video – Căști de motocicletă sau bicicletă – Droguri – Animale – Biciclete

Copiii sub 12 ani intră gratuit, câte unul de părinte. Sper că nu aveți trei copii :P

Nu mai există jetoane. Veți primi la casieriile Unicredit un card contactless pe care-l puteți alimenta cu bani (cash sau cu propriu vostru card), iar cu acel card contactless veți plăti la toți comercianții din cadrul festivalului. Un avantaj este că scăpăm astfel de jetoane pierdute prin buzunare, plus ca prețurile ar putea avea o paletă mai largă în acest mod. Un dezavantaj este că nu vom ști câți bani mai sunt pe cardul respectiv și dacă-ți ajung de două beri și un ecler sau trebuie să mai încarci 2 lei. Sumele neutilizate pot fi recuperate de la casierii.

Există o garderobă undeva la intrare. Probabil că-i gândită pentru căști moto și alte asemenea obiecte. Rucsacuri și genți mici puteți lua cu voi înăuntru.

Consultați întreg regulamentul aici.

summer_well_1

CE-I DE FĂCUT PE ACOLO

Pe lângă muzică, mie mi-a făcut plăcere în anii anteriori să explorez întreg Domeniul Știrbey, care-i un parc foarte frumos, cu lac și clădiri vechi, așa că să faceți o tură completă. Multe dintre restaurantele ce asigură mâncare sunt răspândite în diverse zone, la fel și diverse magazine de produse sau puncte de distracție.

Alte evenimente pregătite pe acolo

  • Organizatorul este Orange România și nu uitați să vizitați și cortul lor pentru a vedea tot felul de gadgeturi și tehnologii noi. Veți găsi acolo demonstrații despre case inteligente și tehnologii conectate și multe altele.
  • Unicredit va avea  acolo niște roboți cu care să vă fotografiați, iar postând fotografiile cu un anumit hashtag puteți participa la un concurs.
  • Mindscape Studio va face show-uri de lumini pe un perete de apă.
  • World Class, Daanasana și Move On Fitness fac acolo niște cursuri de yoga.
  • O zonă făcută de Fashion Days pentru relaxare.
  • În alți ani sunt zone de proiecție filme, balon cu aer cald, distracții pentru copii, așa că poate vor fi și acum.

Ce-i de mâncat și de băut: Switch.Eat, Burger Van, Divan, Latin Pizza, Marin Seafood, Agra Palace, Pește Pâine, Furgoneta, Wu Xing, Norma Gourmet Street Food, La Finca Aioli, Fru Fru, Belli Siciliani, Camionetta, Beautyfood. Cea mai ieftină mâncare probabil va fi la restauratul oficial al Domeniului Știrbey, pe lângă clădirea principală de acolo. Dulciuri veți găsi de la Octavian Dulce de România, Dulce cu dor, Pain Plaisir, Creperie, iar cafea și alte băuturi sunt asigurate și de cei de la Origo.

summer_well_2014_20

CUM SE AJUNGE ACOLO

Transportul în comun este asigurat de linie specială RATB organizată cu sprijinul Unicredit

Autobuzele vor pleca din Bucuresti, statia Muzeul Taranului Roman (in apropiere de Piata Victoria) incepand cu ora 14:30 in fiecare zi de festival. Ultimul autobuz pleaca spre Domeniul Stirbey la ora 21:30. Autobuzele circula din 20 in 20 minute, respectiv din 15 in 15 minute (cu aproximatie) si nu fac opriri pe traseul Bucuresti – Buftea. Durata unei calatorii este de aproximativ 30 minute. Pretul calatorii dus-intors este de 7 lei. Biletele pot fi platite cu portofelul electronic, iar in cazul in care decideti sa le cumparati din statie va trebui achitat suplimentar si costul cardului (1,6 lei).

Plecarea din Buftea se va face din statia amenajata langa Domeniul Stirbey. Autobuzele vor incepe sa plece dupa terminarea concertelor (linia de transport dedicata nu este una cu program de functionare continuu) si vor face mai multe drumuri intre Buftea si Bucuresti, pana la ora 03:30.

Dacă veniți cu mașina, adresa exactă este Domeniul Stirbey, Str. Stirbei Voda, nr. 36, Buftea, Ilfov. Parcare oficială este disponibilă aproape de poarta de intrare, dar locurile acelea se ocupă foarte rapid. Dacă veniți la mai mult de o oră după inceperea oficială, nici nu mai încercați, parcați pe străduțele din zonă până să ajungeți la Domeniul Știrbey, că apoi nu mai aveți unde. Veți sta înăuntru în picioare câteva ore, veți merge mult pe jos – chiar nu mai contează dacă ați parcat la 200 sau la 500 de metri.

Când parcați, asigurați-vă că nu blocați poarta cuiva, că rămâne suficient loc pe stradă, că nu parcați pe florile cuiva și că aveți loc să ieșiți. N-am avut probleme în nici un an.

summerwell_1

SFATURI MEGA CRUCIALE

Aduceți-vă o pătură și ce mai vreți pentru a sta confortabil. Între concerte trece cam o oră, majoritatea celor prezenți se tolănesc și-și fac selfie-uri, restul se duc la o bere, un Jagermeister și să se uite la femei. Eu vin și cu o pernă, să stau like a boss.

Veniți cu un gel sau spray dezinfectant. În fiecare an sunt probleme cu toaletele la femei, care sunt prea puține sau se termină apa din rezervorul de spălat pe mâini șamd. Șervețele umede și spray-uri dezinfectante vă vor ajuta.

Nu vă fie teamă de soare, nu aveți nevoie de creme de protecție. Concertul începe la ora 18, iar Soarele va fi ascuns după copaci probabil după prima oră. Dacă veniți de la ora 15, nu neglijați însă acest aspect.

În unii ani au fost țânțari. Bestii zburătoare ar fi un termen mai potrivit. Dați-vă cu vreun spray, ungeți-vă cu funingine și untură de capră sau suportați cu stoicism, dacă or fi și anul acesta.

Nu veniți cu steaguri doar ca să-i enervați pe cei din spatele vostru. Nu filmați melodii întregi, nu-i pasă nimănui, nu le veți arăta nimănui, nu vă veți uita nici măcar voi ulterior la ele. Dacă nu mă credeți, gândiți-vă de câte ori ați făcut asta în trecut. Nu mai țineți telefoanele deasupra capului.

Dacă vă este foame, mâncați în timpul unui concert. În pauze se fac cozi lungi.

Aduceți-vă o baterie externă.

summer_well_2

    11 comentarii

  1. “Nu veniți cu steaguri doar ca să-i enervați pe cei din spatele vostru.” – bun asa.

      (Citează)

  2. ar fi mega amuzant sa se repete ploaia de aseara. electric castle allover again

      (Citează)

  3. Muiala grava cu saracii care au facut festivalul asta. Io vreau sa vad chem bros pentru ca-s foarte gravi iar ultima oara au fost la noi in preistorie, cand eram pustan. Si au fost foarte gravi. Acuma organizatorii nu vand decat bilete pe amble zile la aprox 376lei, adica a trebuit sa platesc si pentru restul mediocrilor dintr-un line-up care efectiv ma lasa rece.

      (Citează)

  4. 355 de lei pentru 10 trupe. Ieftin ca la București.

      (Citează)

  5. Michael Westen

    12/08/2016 la 3:59 PM

    Apropo de bani pe card, la Untold tot cu carduri din astea se platea si POS-ul iti afisa automat cati bani mai ai dupa fiecare tranzactie.
    Presupun ca si aici o sa fie la fel.

      (Citează)

  6. Te duci la festivaluri pentru idioti cu mintea slaba? Turma de oi asteapta sa fie tunsa.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus