un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Știri despre tehnologie – 2 august 2016

2 Aug 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

4 comentarii

VIG preia AXA în lumea asigurărilor.

    4 comentarii

  1. Uber in Cluj de pe 4 aug are oare legatura cu prima zi de Untold ? daca da, nice move :)
    Iar pe pagina dedicata SummerWell la barbati sunt tricouri Cavalli , bine bo$$ :))

      (Citează)

  2. alex:
    Si poate vor intra si in legalitate.

    Tu vorbesti din auzite sau cunosti si legislatia?
    Din punct de vedere juridic, Uber nu face transport persoane, ci e intermediar intre ofertanti si clienti – ofera o platforma electronica prin care faciliteaza acest lucru, la fel cum si OLX nu vinde apartamente/masini/etc, ci doar faciliteaza vanzarea lor. Ca sa pui Uber sa se incadreze la transport persoane, ar trebui sa pui si OLX (si site-urile similare) sa plateasca TVA la stat pentru produsele vandute, sa ofere garantie la ele etc – ceea ce ar fi complet absurd, mai ales pentru ca Uber nu are angajati soferi, cum au, de exemplu, companiile de transport persoane.

    Nu Uber plateste persoanele care se ocupa in mod individual de transport, ci acei soferi platesc catre Uber o taxa de intermediere – tu ca si client (pasager) platesti cursa catre sofer, iar din acea suma, 30% se duce la Uber drept comision de intermediere. Ai putea spune ca acei soferi, individual, incalca legea si iau pasageri de pe strada in mod ilegal (soferii nedetinand autorizatie de transport persoane), dar la fel de bine poti spune ca eu ca sofer, daca atunci cand plec de la serviciu iau si 2 colegi sa ii las in drumul spre casa, sunt in ilegalitate si ar trebui sa aplic pentru licenta de transport persoane.

    De asemenea, un lucru extrem de important si care nu prea este discutat in Romania – acum vreo 3 luni, Uniunea Europeana a emis o recomandare catre statele membre “to be more friendly with Uber and Airbnb” – asta, mai ales pentru cele cateva tari care au intreprins tot felul de masuri abuzive pentru a sanctiona Uber (vezi Franta).

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus