un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Pegas va deschide un mic showroom la Aurel Vlaicu

22 Aug 2016  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

19 comentarii

Pe Calea Floreasca tocmai în capăt, între mall-ul Promenada și clădirea Globalworth Tower (urât nume, zici că scuipi de câte ori îl pronunți), am găsit în construcție un showroom Pegas. Poate l-au și terminat între timp, cine știe.

Adevărul este că firma are nevoie de unul. Copilăria mea s-a învârtit în jurul bicicletelor Pegas, care atunci păreau modele normale și la fel mi se par și acum, motiv pentru care nu înțeleg de ce mulți zic că sunt “de hipsteri”.

Când eram eu mic, cea mai cool era asta cu șaua lungă, de mergeam câte doi pe ea, ca templierii. Și dacă voiai să fii și mai cool, mergeai cu mâinile prinse la spate, de mânerul de acolo, cu ghidonul liber, păstrând bicicleta în echilibru doar din înclinarea corpului.

Pegas a murit, reînviat ca un mic atelier, a fost cumpărată de Network One Distribution, a scos câteva modele noi (cea numită Cutezător are roți de zici că-i ATV) și cred că are nevoie să fie ceva mai vizibilă ca brand. Un mic showroom pus acolo, în mijlocul clădirilor de birouri ce încurajează deplasarea cu bicicletele, e o idee bună.

showroom_pegas_1

showroom_pegas_2

Cred că aveau un punct de prezentare în interiorul Ciclopului de pe Magheru, dar este peste mână acolo. Am intrat și eu cândva, că văzusem din stradă bicicleta cu anvelope mari, dar păreau plasata stingher acolo, zici că parcase cineva 5 biciclete într-un gang și te puteai uita la ele.

Prețuri găsiți la eMAG sau pe site-ul Pegas. Mie mi se par mari (un model Strada 2, cu șa lungă, este 1.499 lei), dar înțeleg că la noi există o piață și pentru biciclete de mii de euro.

    19 comentarii

  1. astia n-au auzit de quick release? inca iti trebuie chei sa ridici saua. jesus.

      (Citează)

  2. Chiar nu te poți gândi la nici un motiv pentru care mulți zic că sunt biciclete „de hipsteri”? Nici unul?

    Copilăria mea s-a învârtit în jurul bicicletelor Pegas, care atunci păreau modele normale și la fel mi se par și acum, motiv pentru care nu înțeleg de ce mulți zic că sunt “de hipsteri”.

    Prețuri găsiți la eMAG sau pe site-ul Pegas. Mie mi se par mari

      (Citează)

  3. 1500lei nu e un pret mare deloc

      (Citează)

  4. 1500 nu e un pret mare pentru niste biciclete decente, ceea ce chinezariile pe care pegas isi pune doar sigla nu sunt.
    Ei incearca sa targeteze segmentul hispteri fara prea multi bani, dar nu stiu cat succes au. La aceleasi preturi un rockrider de la decathlon e mult mai decent.

      (Citează)

  5. Numele Pegas e doar o gaselnita de marketing. Romanii pun rapid botul la tot ce e legat de traditional si mai ales la acele produse care trezesc in ei nostalgii&shit. Inafara de saua aia lunga, modelele actuale de biciclete nu prea mai au nimic in comun cu cele din perioada comunista.

      (Citează)

  6. Sincer bicicletele lor mi se par niste obiecte pe care le iei ca sa le integrezi intr-un decor. In rest sunt niste chinezarii supraevaluate si un design facut doar ca sa fie, fara urma de confort.

      (Citează)

  7. Pt un Pegas bai animaloole … e cam mult . Nici foarte bine echipata nu este de banii aia . Cadrul este mediocru , design-ul retro si atat .
    Am mers cu una dintre cele mai noi modele ale lor (Drumet), si ori din cauza ca am mai crescut si ca entuziasmul nu a mai fost acelasi ca-n copilarie ori ca am mers si cu alte biciclete mai bune , dar experienta mi s-a parut foarte slaba . Ma asteptam la altceva de la o bicla de 2000 lei .

      (Citează)

    • eu inteleg ca lui Radu i se pare mult 1500pentru o bicicleta. nu pentru o bicicleta Pegas. D-aia am zis ca 1500 nu sunt mult pentru o bicicleta. N-am mersu cu pegasu, deci nu situ, nu cunosc.

      ” specifica unui cadrul de otel” – otelara mea are in jur de 11-12kil. Am vazut cursiera si de ~9kile din otel

        (Citează)

  8. Asta ca sa nu zicem nimic de greutatea specifica unui cadrul de otel (CrMb) cum zic ei .

      (Citează)

  9. Pentru o bicicleta mare, de adult, poate ca 1500 – 2000 de lei e un pret nici prea prea, nici foarte foarte, daca vrei putina calitate, dar cand te marketezi cu nostalgia si pui modelul Soim la 600 de lei (849 in promotia de la Mega Image), mi se pare o targetare gresita (sau incapacitate de productie). Banuiesc ca mai mult de 2 ani nu poate fi folosita, deoarece copiii cresc repede.

      (Citează)

  10. E un pic ironic ca au desființat parcarea de biciclete pentru a face loc unui showroom de biciclete.

      (Citează)

  11. Pegas de acum nu are NICI O LEGATURA cu Pegasul din copilaria noastra. Dar nici una!

    Sunt niste biciclete SCUMPE si PROASTE, e de ajuns sa te uiti la piesele folosite ca sa vezi ce gunoaie sunt in realitate. Sunt si modele fara protectie pe roata din spata, ca sa iti arunce tot noroiul pe haine.

      (Citează)

  12. In pret foarte exagerat pentru calitatea oferita. Au folosit numele doar pentru nostalgicii care vor sa-si cumpere ce au avut sau nu in copilarie

      (Citează)

  13. Iar punctul ala de lucru era parcarea de biciclete de la Promenada. Ma “bucur” ca au transformat-o in “showroom”

      (Citează)

  14. Asta da afacere, pui ultima jena de piese chinezesti si ceri hipsterilor saraci de 2x-3x ori pretul adevarat al bicicletei doar ca scrie Pegas pe ea.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus