un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Două umerașe utile de la IKEA, plus un nou catalog

25 Aug 2016  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

9 comentarii

După o pauză de câteva luni în care n-am fost pe la IKEA (am mâncat prin alte restaurante), am trecut pe acolo după niște umerașe ieftine.

Noi uscăm aproape toate rufele pe umerașe. Asta are mai multe avantaje, din care principalul este că așa încap mult mai multe haine pe sârmele din balcon, iar hainele ies din toată experiența asta mai întinse, mai ușor de călcat.

IKEA avea niște umerașe foarte ieftine, din plastic, perfecte pentru asta. Aveam vreo 10-15 bucăți și, întrucât am mai cumpărat noi haine, aveam nevoie de mai multe. N-am mai găsit, le-au scos din ofertă (sad panda), cele mai ieftine acum fiind unele metalice la 15 lei pentru 5 bucăți.

Am găsit însă la IKEA cele două umerașe de mai jos:

stajlig-cuier-multifunctional-alb__0400524_PE564406_S4stajlig-cuier-multifunctional-alb__0400520_PE564409_S4

Ambele se numesc STAJLIG, ceea ce sună a numele pe care un viking l-ar da, ehm… “sabiei” sale, și sunt descrise drept cuiere multifuncționale, nu umerașe. Am luat câte unul din fiecare și sunt foarte utile la casa omului:

  • în balcon poți pune pe ele ciorapii, chiloții, batistele sau alte mici accesorii
  • în dulap poți prinde de ele curele sau eșarfe (deși gama Komplement complementează bine această dorință)

Și ocupă un singur “slot”. 10 ciorapi sau chiloți din ăia de femei aruncați la uscat peste sârmă unul lângă altul ocupă vreo 50 de centimetri, în timp ce acest umeraș cu ciorapii prinși de el ocupă doar 3-4 cm.

V-aș fi arătat o fotografie, dar mi s-a interzis să fac asta.


Ieri a fost lansat noul catalog IKEA pentru sezonul 2016-2017. N-am fost foarte atent la discuția de acolo, dar cred că tema sa este “dacă tot stă femeia în bucătărie, măcar să fie plăcut acolo și să mănânce tort în fiecare zi”. Glumesc, desigur. Dacă mănâncă tort așa des, se îngrașă.
coperta_ikea_2017

Printre noutăți am remarcat două colecții noi pe care IKEA urmează să le lanseze anul acesta și la noi, numite Sallskap și PS 2017, care sunt vesele, viu colorate și cu piese multifuncționale.
ikea_sallskap

Catalogul include și niște editoriale, are o secțiune mai bine conturată de noutăți si, dacă nu vreți să așteptați să-l vedeți la ușă, îl puteți găsi online pe aplicațiile dedicate de Android și iOS. Din păcate, electrocasnicele IKEA tot nu sunt bine evidențiate pe o pagină proprie, așa cum se întâmplă pe site. Noi avem plita pe gaz de la IKEA și sunt foarte mulțumit de ea, plus că a venit cu garanție de 5 ani. Acum văd în ofertă și o plită portabilă cu inducție, cât pentru o tigaie, care ar putea fi interesantă pentru aplicații speciale dacă-ți permite să setezi temperatura.

Serios vorbind, tema catalogului este destul de pro-feminism, citez: “În România, în centrul atenției este preocuparea de a inspira femeile din viața noastră să renunțe la reguli impuse de alții și să-și facă timp de lucrurile cu adevărat importante pentru ele.” Ceea ce, în principiu, nu contrazice ce-am scris mai sus. Au și un film “scurt” despre asta.

Ah, iar tava aceasta este perfectă pentru făcut aripioare, coaste sau crispy la cuptor pentru că are acel grilaj ce poate ține mâncarea în aer. Alte accesorii mișto am arătat aici.


O veste proastă despre al doilea magazin IKEA, ce va fi construit în zona Pallady. Va fi construit, dar în vreo doi ani. Momentan sunt la stadiul de obținere PUZ, apoi urmează autorizația de construcție, apoi construcția efectivă va dura între 12 și 18 luni (credeam că-i mai rapid să faci o hală, dar să presupunem că include și amenajările interioare).

    9 comentarii

  1. Cele mai ieftine sunt 6-7 lei 10 bucăți. Sunt negre, simple, din plastic, cu suport pt pantaloni și nu apar pe site. Dar dacă te duci în magazin și te uiți prin “coșurile” alea amplasate pe marginea culoarului, o să le vezi

      (Citează)

  2. M-am plans si pe twitter, ma plang si aici, poate vede cineva de la ikea .. https://twitter.com/rotueu/status/768385983259607040

    Am incercat sa-mi fac cont pe site-ul ikea pt a comanda ceva direct acasa. M-am dat batut, desi sunt “din domeniu”, n-am reusit sa trec peste validarea lor javascript. Imi scrie email-ul pe dos (de la dreapta la stanga) in a doua casuta de validare a emailului, nu ma lasa sa editez alte campuri dupa ce am trecut de ele, daca vrei sa editezi ceva e jale. Concluzia mea, e INUTILIZABIL formularul de creare cont nou si dupa ce m-am luptat 2 zile cu el, ma dau batut .. prefer sa renunt la comanda si sa ma mai gandesc daca trec pe la ei prin magazin sa incarc masina.

      (Citează)

    • Site-ul lor în general este greu de utilizat, plin de prescurtări dubioase și duplicări prin meniuri. Dar asta cu comanda e prima oară când o aud.

        (Citează)

    • Have you tried switching it off and on again?

      Sau incearca cu alt browser, cine stie. Si da, stiu ca sunt sanse mari sa fi incercat asta deja dar na.

        (Citează)

  3. nu vrei sa știi cum ies costitele de porc in sos Texas de la Kaufland in tava aia..

      (Citează)

  4. tava aia nu e noua, dar chiar e utila

      (Citează)

  5. Care ar fi avantajul plitei aleia portabile? In afara de momentele in care stai la camin sau intr-o garsoniera in care nu ai spatiu pentru un aragaz?

      (Citează)

  6. Mda, tocmai am aflat ca ikea.com/ro desi are “lista de preferinte” nu e de fapt magazin online si trebuie sa-mi fac alt cont pe https://ikeacomenzionline.inspiratiepentruacasa.ro/

      (Citează)

  7. Prietene, vezi ca in momentul in care iti faci un cont pe interne, pe orice site, in campurile ‘Adresa email’ si ‘Reintroduceti adresa de email’ pui acelasi email. Pe cand la tine se vede de la departare ca n-ai pus aceeasi adresa de email.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus