un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Connect Box de la UPC este deja instalat în 100.000 de case, include un modem wifi foarte performant

31 Aug 2016  ·

TEHNOLOGIE  ·

40 comentarii

UPC a anunțat recent că echipamentul lor Connect Box a fost instalat în 100.000 de case în doar 10 luni de la lansare, ceea ce mi se pare o cifră foarte bună. În Connect Box înfigi direct cablul coaxial ce-ți intră în casă, iar echipamentul oferă apoi acces la Internet nu doar prin porturi de cablu, ci și printr-un wireless foarte rapid, plus două porturi pentru telefonie fixă.

Cu alte cuvinte, cei de la UPC încearcă (și reușesc, dacă au deja 100.000 de unități instalate) să facă inutile testele mele cu routere pentru marea majoritate a utilizatorilor casnici, din moment ce acest Connect Box este el însuși un router poate chiar mai performant decât ar fi nevoie într-o gospodărie clasică. Partea cea mai bună este că-i oferit gratuit în abonamentele UPC, deci nu trebuie să-ți cumperi tu un router.



Specificațiile sunt următoarele:

  • standard wireless 802.11ac/n/g/b, dual-band 2,4 GHz și 5 GHz, în total 1300+300 Mbps.
  • 4 porturi LAN pe RJ-45
  • 2 porturi de telefonie fixă pe RJ-11
  • intrare pe coaxial
  • cutie albă, dimensiuni 220 x 160 x 45 mm

Din ce-am citit în testele altora, duce fără probleme pe cablu conexiunea de 500 Mbps din abonamentul de top de la UPC, iar pe wireless prinde până la 400 Mbps, o valoare pe care oricum majoritatea laptopurilor și telefoanelor nu sunt capabile să o atingă singure, dar important este că poate asigura capacitate suficientă pentru toți cei din casă (un studiu UPC vorbește că în medie avem 3,6 dispozitive prin casă conectate la rețeaua wireless).

Am făcut niște săpături. Connect Box este fabricat de Compal și construit în jurul unui modem de cablu model CH7465LG, un model compatibil cu standardul EuroDOCSIS 3.0. Standardul acesta prevede, în Europa, împărțirea benzii de pe cablul coaxial într-un număr de canale pe care se pot asigura câte 55 Mbps, iar CH7465LG are 24 de astfel de canale pe downstream, adică ar putea duce în total în jur de 1320 Mbps. Pe upstream echipamentul are 8 canale de câte 30 Mbps pentru un total de 240 Mbps. Cifrele sunt teoretice, desigur, și includ tot felul de headere și pachete de control, deci în practică vor fi un pic mai mici.

Niște nemți care au testat cutiuța pe wireless au conectat 3 dispozitive pe rețeaua N și 2 dispozitive pe rețeaua AC și toate 5 au rulat streaming video HD fără întreruperi sau probleme. Verdictul lor o numește un “quantum leap” ca performanță față de soluțiile anterioare.

Tehnic vorbind, pe wireless acel CH7465LG care este inima Connect Box-ului are o capacitate totală de 1300 + 300 Mbps. Mai exact, rețeaua de tip AC este construită pe un 3 x 3, iar cea de tip N pe 2 x 2 streamuri. Astea sunt specificații de router care costă măcar 300-400 de lei pe piață și sunt chiar uimit că UPC îl oferă gratuit. Marea majoritate a oamenilor ar fi fost probabil mulțumiți și cu o conexiune de 300 Mbps pe rețea N.

connect_box_upc_capacitate

Singurul dezavantaj este că nu are porturi USB de nici un fel, dar nu-i ceva crucial. Faptul că ai un singur aparat în priză care face conversia de la coaxial și oferă porturi LAN, telefonie și wireless mi se pare un avantaj mai bun.

upc_connect_box_1upc_connect_box_2

    40 comentarii

  1. Dragute echipamentele noi, mai mult decat suficiente pentru 90% din populatie.

    RDS are un Huawei asemanator. Intra fibra, iese Gigabit pe porturi si WiFi integrat.

    http://e-file.huawei.com/~/media/EBG/Images/product/access-netwrok/ont/hg8247h/HG8245H_pic_angle2.png

      (Citează)

  2. daca infigi cablu coaxial si nu infigi fibra optica este ceva putred la nivel de performanta

      (Citează)

    • Prin ce diferă? Momentan eurodocsis e la fel ca fibra. Rămâne de văzut peste câțiva ani, dar e timp suficient sa dezvolte și UPC o rețea ftth.

        (Citează)

  3. RDS ofera router wireless (4 lan de 1gb) de ceva vreme. Ce e cu campania asta agresiva UPC pe toate blogurile? Putina documentare n-ar strica.

      (Citează)

    • Ar trebui sa se mai documenteze in legatura cu ce? Ce legatura are RDS-ul cu postarea asta?

        (Citează)

    • Claudiu, in primul rand RCS&RDS nu mai ofera acel router wireless gratuit (in custodie) de aproximativ un an la niciun abonament. In al doilea eu am prins oferta cu router gratuit in martie 2015 si mi-a fost livrat acum nici o luna, in august 2016 dupa multe sesizari si amenintari cu rezilierea tuturor serviciilor pe care le detin la ei. Cum ai spus si tu, putin documentare n-ar strica, dar din partea ta.

        (Citează)

  4. Am UPC acasa si sunt multumit de acest Connect Box (l-am folosit doar pe wireless). Pentru ca nu ii “sade” bine unui roman sadea sa nu comenteze si negativ, vin si spun ca sunt nemultumit de faptul ca viteza de upload este de doar 25 Mbps, la abonamentul de 500 Mbps.
    In rest, sa fie concurenta intre cei 3 provideri pentru a ne bucura de calitate, noi: beneficiarii.

      (Citează)

  5. Claudiu:
    RDS ofera router wireless (4 lan de 1gb) de ceva vreme. Ce e cu campania asta agresiva UPC pe toate blogurile? Putina documentare n-ar strica.

    Partea cu ofera e la nivel declarativ. Sunt pe o lista de asteptare de prin mai, de cand mi-am tras conexiunea de 500 Mbps, dar speranta moare ultima, nu? :D

    Modemul de la UPC l-am primit la munca pentru o conexiune noua, se misca bine si interfata e curata si simpla. Ce este oarecum deranjant este ca dureaza pana la 5 minute sa se conecteze complet dupa un restart. Si, pentru ca suntem undeva mai departe de distribuitorul lor, cam 150-200 metri, au trebuit realizate niste modificari la nivelul semnalului pe cablu in primele zile de la instalare, dar s-a rezolvat relativ rapid.

      (Citează)

    • Interesant, chiar nu stiam ca e bataie mare pe asa ceva. Mie mi l-au pus din intamplare, vechiul convertor nu mai functiona, prin urmare a trebuit sa mi-l inlocuiasca. Ca si model mi-a venit un Huawei EchoLife HG8245H, porturi cu Gigabit si WiFi integrat.

        (Citează)

  6. Salut Radu,

    Ma bucur ca UPC face concurenta dpdv al vitezelor si ca au instalat acel modem in asa multe locuri. Concurenta e mereu binevenita si duce la servicii mai bune.
    Mi-au placut mereu reviwurile tale la categoria routere – pe baza unuia din ele m-am decis asupra unui router.

    Am insa doua observatii:
    – desi articolul este clar publicitar ( acelasi modem este prezent la o zi sau doua distanta pe mai multe bloguri ) nu este semnalat asa – in trecut spuneai ca toate articolele astea sunt semnalate cu tagul de rigoare
    – citezi niste teste fara insa a da un link catre ele – un astfel de link ar fi foarte util cuiva care vrea sa isi puna internetul celor de la UPC

    In opinia mea acest articol e un bun exemplu de asa nu – luam comunicatul, il rescriem si gata treaba. No offense, dar nu e ok.

    Ziua buna !

      (Citează)

  7. “Faptul că ai un singur aparat în priză care face conversia de la coaxial și oferă porturi LAN, telefonie și wireless mi se pare un avantaj mai bun.”

    uau, exact ca un router, ca telefonie fixa nu mai foloseste decat bunica.
    a, stai ca bagi coax in loc de fibra, da, pentru mine e mult mai important pe ce fel de cablu vine internetul, nu cat de rapid si stabil este.

    in fine, parca te hotarasesi sa pui (P) la articolele astea, bre.

      (Citează)

    • Eu am două aparate în priză, convertorul și routerul. N-am văzut nici un avantaj că mi-au tras fibra în casă, e doar un aparat în plus și un cablu mai greu de gestionat, așa că mie nu-mi pasă pe ce cablu vine internetul, doar ce performanță are.

        (Citează)

    • nu inteleg despre ce convertor zici. Eu la RDS nu am nici un convertor, doar router si traiam cu impresia ca si tu ai RDS, deci despre ce convertor e vorba?
      ideea din mesajul meu era ca o fi mare chestie sa ai o singura cutie pentru clientii UPC care pana acum aveau 2, dar asta e irelevant ca nu e obligatoriu sa ai UPC, mai sunt si alti furnizori.

        (Citează)

  8. Am un router wireless de la RDS, conectat prin fibra optica. Prin wireless nu prinde mai mult de 40mbps, iar eu platesc abonament de 500mbps. Am sunat la ei si mi-au spus ca doar prin cablu se garanteaza 500mbps. Adica practic, routerul asta e praf la wireless si as putea foarte bine sa cumpar altul, sa-l trec prin cablu si sa dau mai multa viteza prin wi-fi.

    Prietena are un Connect Box acasa, descarc cu 9-10MB lejer. La RDS nu pot sa trec de 5MB. Naspa.

    Router RDS – 40mbps download / 40mbps upload
    Router UPC – 100mbps download / 25mbps upload

    Astea fiind pe wireless si 100mbps la UPC fiind maximul ca nah, cam atat duc majoritatea placilor wireless din laptopuri.

    As zice ca UPC ar fi castigator la faza asta, dar ping-ul de la RDS e mult mai bun. Si asta conteaza la surfing web, nu latimea de banda.

    Nu mi-ar fi parut rau daca nu plateam abonament de 500mbps.

    Dar m**e RDS oricum, sa va f*t cu routerul vostru.

      (Citează)

    • @Shack

      Exista retea pe fir/cablu si fara fir. Datorita considerentelor tehnice (fizica) ele difera major in performanta. Tocmai de aceea toti providerii de internet masoara viteza pe cablu/fir; mai departe ca folosesti wi-fi sau nu, 1,2 – 10 routere/AP-uri e alegerea ta.

      Vezi ca Radu are un top al router-lor in caz ca vrei sa cauti unul cu performante mai bune pe wireless in caz ca cel oferit in custodie nu iti place.

      P.S. Usor cu pianul pe scari.

        (Citează)

  9. Ce bine ar fi dacă porcăriile astea nu ar fi configurate să emită la putere maximă pe wireless. La mine în apartament am cel puțin 3 rețele wireless de la UPC care au semnal mai puternic decât cel de la routerul meu.

      (Citează)

  10. Si eu am UPC si acest Connect Box. Avand laptop ce stie AC am prin 400 Mbps pe Speedtest fiind la o distantie de 6-7 m de router dar cu putin obstacole.

    Intr-adevar, faptul ca au doar 25 Mbps upload nu e ceva cool dar acum sincer m-am obisnuit si parca nu ma mai doare cu nimic.

    Ce-mi place la router e ca are un design frumos plus niste becuri de status in care-ti arata starea fiecarui serviciu: telefonie, internet, wireless. Ceea ce e extrem de simplu atunci cand trebuie sa faca un debugging cineva care n-are cunostinte tehnice.

    Am de la ei telefonie, internet si TV (cu cea mai mica grila posibila) cu doar 35 de lei/luna si mi-au dat si modelul asta de router. Mi se pare parfum. Ca repros la router ar fi ca am un Asus RT68AC pe care voiam sa-l folosesc ca repetor dar din pacate dupa un timp se blocheaza si nu mai comunica cum trebuie cu asta de la UPC.

    In rest despre carcotasi numai de bine. Un fix e foarte util sa fii sunat din straintate pentur ca nu toti au minute internationale fara numar, cand esti sunat pe mobil apelurile au o calitate uneori nasoala si lista poate continua.

      (Citează)

  11. Cei de la UPC livrau si inainte un router destul de bun, era negru, care mai are si avantajul prinderii pe perete. Nu vad de ce este atat de promovat acest device in reteaua lor( nu este revolutionar si poate mai mult decat serviciile livrate de ei). Pe de alta parte si RDS te doteaza cu un router Huawei decent, care isi face treaba fara probleme. Le-am testat pe ambele si nu am avut probleme cu niciunul. Un minus la UPC pentru upload-ul foarte slab.

      (Citează)

  12. Când am făcut abonamentul la UPC în bloc nou (nu a dat dezvoltatorul voie RD$-ului să intre în bloc din cauza înțelegerii cu UPC) au venit băieții și au instalat serviciile, inclusiv un astfel de box, care a funcționat fix 20 min pe wireless:
    – box-ul instalat la mine era dual band, doar că NU FUNCȚIONA SIMULTAN: dacă porneai pe 2.4 GHz se oprea cel de 5 GHz și invers.
    – upload-ul sub orice critică
    – după ce am încercat de vreo 2 ori să activez și reactivez 2.4 GHz și respectiv 5 GHz s-a blocat și singurul lucru pe care l-am mai putut face a fost să-l resetez și să-l reconfigurez (la telefon cu UPC-ul)

    Și uite așa am ajuns tot la router-ul pe care-l aveam cu încă o cutie inutilă în apartament.

    Ca fapt divers:
    – nu mi-au montat acel box unde am cerut eu, adică pe hol, pe motiv că nu au coaxial acolo
    – au avut înțelegere cu dezvoltatorul blocului să nu dea voie RD$-ului sa monteze echipamentele în bloc și să nu cableze apartamentele cu cablu utp, ci doar cu coaxial.

    După aproximativ 3 luni de abonament UPC, în prima zi când rd$-ul a dat drumul serviciilor în bloc am reziliat contactul cu UPC și am instalat serviciile rd$.

    Au băgat fibra în apartament pe unde am vrut, au montat ONT-ul unde și cum am vrut, au scos cablul coaxial afară din apartament și au făcut legăturile cu spliterul TV de la intrare.

    Dar probabil că aș fi rămas la UPC, dar singura chestie care m-a deranjat maxim a fost faptul că dezvoltatorul a refuzat să-mi bage cablu UTP prin pereți chiar și contra cost (cablu + manoperă) pentru că “UPC are toate serviciile pe un singur cablu – coaxial – și rd$ nu va veni în bloc”.

    Fuck UPC

      (Citează)

  13. Dupa intrarea COax si WiFi de mare putere, m-ai pierdut ! Degeaba poate 1300Mbps WiFi teoretic pe 5GHz , ca in realitate avand in vedere reteaua existenta UPC si fluctuatiile , fac imposibila atingerea unei viteze de macar 250Mbps in orele de varf cu toate incercarile lor .

    Stiti voi .. .viteza de pana la …. dar e ok si daca functioneaza cu 10Mbps ca e in limite normale . Si interventia pentru CATV (ca depanatorii UPC asta fac) daca ai azi probleme o fac peste 3-4 zile , ca atunci sunt ei disponibili . Deci despre ce vorbim ?

    Radu , mi-as fi dorit ca acest articol sa aiba (P) , sa stiu exact la ce sa ma astept cand citesc , nu mizerii . Sau , puteai face un “test-drive” al connect boxului pe linia ta Fiberlink 1000 si ne dadeam cu parerea despre el . Dar reteaua UPC este doar locul unde se duce lumea care este suparata pe RDS sau nu are in cartier decat RTL .

      (Citează)

  14. In Olanda, Ziggo (Parte a Liberty Global / UPC) ofera acelasi modem gratuit la abonamentele de net prin cablu TV.
    Partea interesanta este ca exista si variante cu 2xUSB 3.0. Mufele fiind plasate intre mufa Coax si gaura de reset.

    Din pacate nu sunt foarte multumit cu nivelul semnalului (la un apartament de 50mp)

      (Citează)

  15. reteaua UPC este doar locul unde se duce lumea care este suparata pe RDS sau nu are in cartier decat RTL .

    RTL, chiar nu e asa mare problema cum il vede toata lumea. Acolo unde au fibra sunt net superiori UPC si, as indrazni sa spun chiar si RDS-ului.
    In zona in care am stat inainte aveam internet de la RTL 200 Mbps. Nu a picat, mergea snur si, mai presus de toate, nu era gatuit traficul, indiferent de ora. Si aici, unde sunt, as fi ales RTL, dar din pacate, nu au fibra.

      (Citează)

  16. Apropo de calitatea providerilor de net din București: am stat in vreo 4 locuri si vrand-nevrand am trecut cam prin toți providerii mari.

    După mine topul este următorul:
    – RDS – pentru viteza lor ( cu suportul tehnic însă mai șchioapătă )
    – RTL – pentru că au un suport tehnic prompt ( cel puțin asta a fost experiența mea cu ei ) si pentru ca netul lor ( deși mai slab ) era însă constant
    – UPC – ultimii din păcate pe lista mea din cauza vitezei ( tehnologie veche ca si in cazul RTL ) si a suportului precar

      (Citează)

  17. Utilizator de servicii UPC aici de aprox. 7 luni (inainte am fost abonatul RDS, dar a trebuit sa ma mut, neputand “lua” abonamentul RDS dupa mine) In cazul meu:

    za gud stuff:
    + instalarea s-a realizat la ora la care am dorit. (dupa ora 7 seara)
    + baietii care au facut instalarea au intrat cu “cipici” in casa
    + internetul stabil, am abonamentul de 200 si atat prind pe sarma. Pe wifi (connect box) 100.
    + programa TV OK, au discovery in pachetul de baza
    + am avut probleme 1 singura data cu semnalul (atat TV cat si internet), am vorbit cu cei din call center, si mi-au programat vizita unui tehnician la ora dorita (7.30 seara) si a rezolvat problema in vreo 30 de minute… cand am fost abonat RDS, atat la conectare, cat si cand am avut nevoie de ei pentru niste verificari nu s-a putut dupa ora 5, a trebuit sa-mi iau liber de la munca sa-i astept.

    za not so gud:
    – viteza upload la internet 6… 6 cai frumosi. Nu prea le simt lipsa, sincer sa fiu … dar ca romanul, parca ar da mai bine macar cu vreo 50-100.

    Ca inca o comparatie cu RDS-ul, UPC-ul imi par mai ok la relatii clienti (au intrat in casa cu “chipici”, au fost flexibili la stabilirea vizitei)… pe cand in privinta vitezei, RDS ii bate pe toate fronturile.

    offtopic: Radu, te rog sa-ti improspatezi memoria cu articolul asta: https://www.nwradu.ro/2016/08/trei-concluzii-personale-despre-marcarea-articolelor-cu-p/ ….

      (Citează)

  18. Doamne câtă paranoia!!! Scrie cineva despre un subiect, gata. E publicitar. A scris pe mai multe blog-uri despre asta nu pentru că au fost plătiți, ci pentru că cei de la UPC au dat un comunicat oficial. Dar e greu cu gânditul :)

      (Citează)

  19. nwradu:
    Prin ce diferă? Momentan eurodocsis e la fel ca fibra. Rămâne de văzut peste câțiva ani, dar e timp suficient sa dezvolte și UPC o rețea ftth.

    E la fel ca si fibra optică pe partea de download. Uploadul la Telekom si la UPC e dedtul slab. Sa vezi ce tare e să ai in onedrive un terrabyte de stocare dar sa dureze o veșnicie să îl urce. Pe RDS nu am pățit asta :). În trecut e adevărat că au avut probleme ( a scris meeku ) dar acum e rezolvat.

      (Citează)

  20. George:
    care mai multe bloguri?? eu sunt interesat sa citesc si altele!!

    Commentul cu link nu s-a aprobat. Vezi la Petreanu :)

      (Citează)

  21. Salut, comentez doar să îți spun că mă doare la bască dacă îți marchezi articolele cu P sau nu, lol.
    De fapt, nici nu.ma oboseam, dar mi se pare tare treaba cu netul pe coax și ca un absolvent al cursului de microelectronica ;) și ceva transmisiuni tre’ sa te întreb:
    Nu e așa că te-ai gândit și tu dacă nu cumva cele 55+8 canale de date scurtează din bandă de transmisie disponibilă pentru canalele de televiziune și radio? Nu că mi-ar păsa prea tare de lipsa vreunui canal TV, dar tehnic mă macină întrebarea și speram ca până la sfârșitul articolului să zici ceva de asta. Mno..

      (Citează)

  22. https://www.boards.ie/b/thread/2057546059

    “This isn’t possible on the modem[changing the LAN address], we’d recommend setting your home network to the new IP range or setting the modem to bridge to a pre configured router.”

    Nu are o functie de baza pe care pana si routerele de 5 lei o au. E absurd sa ii ceri clientului sa se scarpine la urechea dreapta cu mana stanga doar ca ai vrut tu sa castrezi din functionalitate. Cat despre teste, majoritatea comentariilor de pe softpedia arata faptul ca routerul are o acoperire destul de proasta chit ca are viteze bune in aria de acoperire.

    “Cu alte cuvinte, cei de la UPC încearcă (și reușesc, dacă au deja 100.000 de unități instalate) să facă inutile testele mele cu routere pentru marea majoritate a utilizatorilor casnici, din moment ce acest Connect Box este el însuși un router poate chiar mai performant decât ar fi nevoie într-o gospodărie clasică.”

    Le cadea mana daca iti trimiteau o unitate la test ca sa arati ca intr-adevar se poate lua la tranta cu routerele de 3-400 lei? Asa vedeam exact cum se compara ca arie de acoperire si viteza fata de celelalte routere testate de tine. Cifre, nu vorbe :D

      (Citează)

  23. Dacă înțeleg eu bine articolele cu (P) sînt cele plătite. Deci, dacă nu are (P), înseamnă că nu e plătit dar își exprimă părerea despre un produs sau altul, ceea ce e normal pt un blog dedicat tehnologiei.

      (Citează)

  24. Vana Alin:
    Claudiu, in primul rand RCS&RDS nu mai ofera acel router wireless gratuit (in custodie) de aproximativ un an la niciun abonament. In al doilea eu am prins oferta cu router gratuit in martie 2015 si mi-a fost livrat acum nici o luna, in august 2016 dupa multe sesizari si amenintari cu rezilierea tuturor serviciilor pe care le detin la ei. Cum ai spus si tu, putin documentare n-ar strica, dar din partea ta.

    Te contrazic. Mi-am facut abonament acum 2 luni. La 3 zile dupa ce mi-am facut abonamentul au venit baietii sa ma instaleze si mi-ai adus si un ONT (router cum ii ziceti voi) HG8245H pentru care nu platesc nimic.

      (Citează)

  25. Salut. Iti zic eu partile proaste la el:
    – daca il treci din “mode router” in “mode bridge” vei pierde toate setarile de router iau pentru al accesa din nou trebuie sa il resetezi;
    – nu poti accesa interfata din WAN desi are si pagina pt asa ceva;
    – consuma 30W;
    – dinamic DNS doar pe DYNDNS (asa era ultima data cand am verificat) care mai nou costa. Mai sunt si altele dar nu imi vin in cap acum.

      (Citează)

  26. nwradu:
    Aș fi vrut să-l testez, dar nu am coaxial, așa că m-am rezumat la ce-au testat alții.

    Poti sa testezi Ubiquiti Gigabit EdgeRouter ER-X si unul doua ap-uri Ubiquiti Gigabit UniFi AP Lite? Par a fi o solutie super faina

    De curand ER-X au scos un firmware ( 1.9.0 ) si se pare ca merge hardware NAT.
    Intreb pentru ca ar fi foarte tare sa poti acoperi cu wifi n si ac o locuinta de 70-100mp cu un pret de aprox 1100 lei – cam cat un router din gama de varf – plus ca ar merge si pe segmentul SMB.

      (Citează)

  27. Poți sa mai menționezi ca are 2 rețele wifi, gen una sa o setezi ca guest, ca sa nu mai dai parola la toată lumea care vine la tine.

      (Citează)

  28. Salut Radu,eu am ConnectBox’ul de la UPC dupa ce am terminat cu ei Contractul,si nu stiu ce sa fac cu el…il pot folosii la ceva sau il pot pune in cutie la Colectii. Am incercat sa il transform in Routter prin casa dar nu am reusit…ori nu am stiu eu cum sa fac. Ma poti ajuta cu un Sfat,ce sa fac cu el ???

      (Citează)

  29. nwradu:
    Eu am două aparate în priză, convertorul și routerul. N-am văzut nici un avantaj cămi-au tras fibra în casă, e doar un aparat în plus și un cablu mai greu de gestionat, așa că mie nu-mi pasă pe ce cablu vine internetul, doar ce performanță are.

    Am fibra de la rds si compal de la upc. Routerul de la upc se blocheaza zilnic, rds niciodata. Call centerul upc nu.mi poate da un raspuns coerent.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus