un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Se vând 50 de scaune Markus cu 200 de lei bucata

4 Jul 2016  ·

FOOD & LIFESTYLE  ·

16 comentarii

Cineva vinde pe OLX 50 de scaune Markus pentru 200 de lei, negociabil. Nu pot confirma asta, dar dintr-o discuție de pe Facebook am aflat că ar fi vorba de o firmă ce-și mută birourile și renunță la întreg mobilierul vechi. Nu știu nici câte mai au din cele 50 de bucăți, dar aflați voi asta dacă vă interesează.

scaun_markus_ikea

Markus este scaunul de top din oferta IKEA, unde costă 590 de lei. Eu am unul de vreo 5 ani, dacă nu mai mult, și sunt mulțumit de el (varianta cu piele și spătar de plasă), are structură metalică, șezutul a rezistat bine, cotierele sunt acoperite cu material moale ca să nu-ți tocești oasele, spătarul este înalt ca să te poți relaxa un pic pe spate.

Culmea, mă gândesc să-l schimb pentru că diverse probleme cu mușchii și oasele mă fac să-mi doresc ceva cu o susținere lombară mai bună. Aș investi chiar într-un scaun scump (gen Aeron) pentru că asta fac toată ziua, stau pe scaun, dar mă lovesc de aceeași problemă ca și la o nouă saltea de pat: nu am unde să stau 1-3 zile pe un scaun astfel încât să-mi dau seama cât de confortabil este pe parcursul a mai multe ore. Vreau și o saltea mai moale și probabil de tip memory foam – aceeași problemă cu testarea ei. M-am așezat în câteva prin magazinele de profit, confortabile toate, dar mi se pare mai complicată de atât alegerea.

Apropo și de astfel de vânzări, știu pe cineva care lichida sedii de bănci. Vindeau tot ce aveau pe acolo, de la PC-uri la mobilier, lămpi și telefoane cu un preț de nimic, ceva de genul 10 lei pentru o cameră de securitate de 500 de lei. Știe cineva pe unde se anunță astfel de vânzări, presupunând că mai rămâne ceva de vândut după ce se dă de veste în intern?

    16 comentarii

  1. eu am probleme mari la spate si mi-am luat un dxracer formula luna trecuta. inafara de manerele care nu sunt imbracate in ceva moale (am facut io o inginerie dintr-un fular si niste elastice) nu am absolut nimic de reprosat. nu ma mai doare spatele si am si adormit in el de cateva ori (rabatat complet). ma gandesc sa iau si asa ceva http://www.garagemall.ro/aparate-de-masaj/colia%20care/vibro-v8/

      (Citează)

    • Subscriu. Am un dxracer la birou de aproape 2 ani. Pe lângă faptul că arată ca în prima zi, deși stau pe el zilnic câte 12 ore, am uitat de dureri de spate și coloană.

      Luna trecută am luat unul și acasă. Prietenei i-a fost puțin cam greu să se obișnuiască, primele 2 săptămâni au fost mai grele pentru ea,dar acum zice că nu ar mai sta în alt scaun. S-a obișnuit greu pt că înainte avea un scaun de la ikea (nu Markus) ce ii permitea să stea cocoșată la PC. Deși ea se simțea ok, cu timpul nu ar fi fost ok. Dxracerul îi ține spatele complet drept

        (Citează)

    • Dx racer-ul este incredibil. L-am testat la o competitie unde am stat cam 5 ore pe el. E foarte scump dar isi merita banii pe deplin.

      Odata ce pot sa mi-l permit dau comanda.

        (Citează)

    • apropo, e un baiat pe olx care are dxracer-uri la 9-10000 (cu tot cu transport)

        (Citează)

    • Nu știu ce să zic, suportul roților pare din plastic, nu din oțel. Pe termen lung, pare fragil.

      Știu scaunele de gaming, mi s-au părut mereu comode pe termen scurt, dar prea cool în aspect pentru a fi comode toată ziua. Dar dacă ziceți voi…

        (Citează)

  2. Eu am unul de cativa ani, dar nu imi place deloc…datorita spatarului foarte inalt, iar uneori ma trezesc ca stau cocosat, ceea ce nu mi se intampla cu alt tip de scaun

      (Citează)

  3. Scaun ergonomic e ala la care poti regla independent sezutul si spatarul. Asta in primul rind. Spatarul sa poata fi reglat verticala si pe oblic ( cit sa se lase pe spate), sezutul sa poata fi reglat fata-spate si/sau inclinatia. Sa nu mai spun ca reglajul pe inaltime al scaunului se poate face mai decent in sensul ca nu se ridica /coboara fix 5 cm cum e cu astea din comert in mare parte.
    Asta ar trebui sa fie in primul rind caracteristicile unui scaun care se numeste ergonomic. Acum cu tot respectul pentru ikea sau alti mari/mici producatori, dar ceea ce vind ei nu are nici o treaba cu ergonomia.
    Vrei scaun ergonomic? Data viitoare cind mai mergi pe la vreo multinationala gen orange sau vodafone sau oracle baga un ochi si o intrebare legata de scaune. Abia acolo o sa gasesti scaune pe care poti sta linistit ore intregi fara sa plingi dupa picioare cind te ridici.
    Asta e parerea mea de om care a cumparat destule scaune asa zis ergonomice si dupa 5 minute imi amorteau picioarele.

      (Citează)

  4. Din pacate s-au dat toate. Chiar voiam sa cumpar doua.

      (Citează)

  5. Pretul e bun, pentru un produs SH care la IKEA are garantie 10. Problema cu acest model este ca se lipeste pielea de el, mai ales vara.

      (Citează)

  6. http://jysk.ro/birou/scaune-de-birou/gold/scaun-de-birou-trige-imitatie-piele-neag
    Asta pare ok. Pretul e cel de BF de anul trecut, daca nu ma insel.

      (Citează)

  7. Stiu eu o varianta de testare a saltelelor, doar ca sotiile/iubitele sunt categoric impotriva ei.

      (Citează)

  8. Din aceleasi motive cu spatele am ajuns la un AKRACING K7012. Se simte diferenta de la un scaun de birou “normal” si unul gaming gandit sa stai multe ore pe el.

      (Citează)

  9. Am si eu un Markus de aproape 2 ani, nu pot sa spun ca sunt incantat, si asta strict din cauza tetierei, care o fi mai potrivita pentru oameni mai mici de inaltime, dar mie imi tine capatana intr-o pozitie foarte incomoda. Motiv pentru care nu l-as putea recomanda.

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus