un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Până și călugării ce creșteau tigri erau corupți

8 Jun 2016  ·

GÂNDURI  ·

12 comentarii

Mai știți templul acela unde călugări budiști trăiesc alături de tigri, pe lângă Bangkok, iar mulți turiști merg acolo pentru a vedea frumoasele animale în carne și oase și pentru a se fotografia cu ele? Un loc mișto, probabil pe lista oricărui turist.

A fost închis de autorități după ce prin ianuarie au apărut acuzații că acei călugări ar împerechea tigrii pentru profit și că nu-i îngrijesc așa cum ar trebui. Poliția a mers acolo să închidă parcul, ocazie cu care au găsit 40 de cadavre de pui de tigru în congelatoare și alte rămășițe de animale. Se pare că acuzațiile erau adevărate.

Corupție este peste tot. Mai multe detalii găsiți pe CNN. Acum să vedem ce fac tailandezii cu atâția tigri, că au început să-i tranchilizeze și să-i mute de acolo.

Wat Phra Luang Ta Bua.jpg
By en:User:MichaelJanichhttp://en.wikipedia.org/wiki/Image:Dsc04570.jpg, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=1677010

    12 comentarii

  1. Am vazut. Mie mi se pare ca acolo e o chestie care a crescut prea mult prea repede, si n-au stiut sa o gestioneze de la un moment dat.

      (Citează)

  2. coruptia face parte din natura umana, ca si cancerul. dar trebuie sa luptam impotriva lor.

      (Citează)

  3. Ar fi foarte simplu daca oamenii ar refuza o asemenea “atractie”.
    Anul trecut cand am fost in Phuket si Bangkok, primeam oferta de cel putin 2 ori pe zi sa mergem ori la plimbat cu elefantii ori la tigri, “Sanctuar” cum ziceau ei…de fiecare data am refuzat politicos, nu este nicio atractie pt mine sa vad animale chinuite, triste (elefantii sunt mai mereu plansi) sau mai rau, drogate.

    Si daca nu incurajez asta, poate ca, in timp, vor inceta cu astfel de rahaturi.

    Ma bucur sa aud stirea asta, sper sa faca astfel de actiuni si in alte zone ale tarii.

      (Citează)

  4. Scuze de off-topic,
    Domnilor vă rog să lăsați tigri, cum fac să văd pe net primul meci din campionatul European. Locația SUA. Din păcate chestii legale gen voyo, seenow, digi on-line nu se pot accesa din zona respectivă.

      (Citează)

  5. Acestream si gasesti streaming-urile pe reddit. Calitate HD, nu se blocheaza :)

      (Citează)

  6. Mai mult din jumatate din comentariile de aici nu au legatura cu articolul, ci cu un analfabet care vrea sa se uite la fotbal. Moderare, ceva?

      (Citează)

  7. Fotbal… Tigrii chinuiti… Ba fotbal ftw! Pui de tigru la congelator sau bere?

      (Citează)

  8. Da’ voi credeti ca burgerii in Tibet se fac din vita Black Angus?
    Gresit, acolo e meniul clasic este format dintr-o chifla bine rumenita si o portie zdravana de carne de Panthera tigris tigris neintarcat, pentru delectarea papilelor gustative si pentru cei care apreciaza ceva rar dar bun.
    Doar nu credeati ca un tur personal al templelor se face pe burta goala, nu?

      (Citează)

    Alătură-te discuției, lasă un mesaj

    E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

    Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


    Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.



    Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

    Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

    Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus