un blog de Radu Dumitru

►► canalele mele de YouTube: youtube.com/RaduDumitru (personal) și youtube.com/NwraduBlog (tech) ◄◄

Internetul clickbait-ului

29 Jun 2016  ·

GÂNDURI  ·

4 comentarii

Kanye West face un videoclip în care diverse diverse vedete apar dezbrăcate (Taylor Swift, Rihanna, Kim Kardashian etc), doar că nu sunt reale, ci păpuși de ceară foarte bine realizate. Artistului nu-i pasă, știe că oamenii se vor uita oricum la clip, va strânge vizualizări, își va vedea numele pe site-uri, rezultate ce-i cresc veniturile. E o formă de clickbait ascunsă sub numele de artă (pentru că imită un tablou semi-celebru).

Și site-urile de știri și entertainment știu că-i vorba de păpuși de ceară, dar asta nu le împiedică să publice titluri de genul “noul videoclip le arată goale pe marile vedete!”. E un clickbait și mai mare, se adună vizualizările, rezultate cu care apoi se duc la agențiile de publicitate și cer bani mulți, că iată ce trafic au.

Oamenii primesc, și nu doar metaforic vorbind aici, fix asta: păpuși de ceară. Probabil că sunt și mulțumiți, își spun “aha, deci așa arată Taylor Swift goală…”. Industrii de milioane s-au construit și trăiesc din asta. Trist.

  4 comentarii

 1. speedy.gonzales

  29/06/2016 la 4:37 PM

  “industrii de milioane s-au construit și trăiesc din asta”

  si blogurile fac parte din aceeasi categorie: ele oferta tot papusi de ceara, doar ca din alta categorie si pe sume ceva mai mici.

    (Citează)

  • Unde oferă așa ceva? Te-a păcălit cineva să dai click și să intri pe blog? O faci pentru că vrei, te-ai lămurit despre ce este, participi sau nu. Până una alta, pentru bloguri n-au sărit ziarele să facă clickbait și nici să le prezinte ca pe ceva nemaivăzut doar ca să profităm cu toții de vizita ta.

     (Citează)

 2. de aia merita ABP cu varf si indesat

    (Citează)

 3. Acuma trebuie sa manance si gura lor o paine la fel ca si in cazul spammerilor nu?

    (Citează)

  Alătură-te discuției, lasă un mesaj

  E-mail-ul nu va fi publicat. Fără înjurături și cuvinte grele, că vorbim prietenește aici. Gândiți-vă de două ori înainte de a publica. Nu o luați pe arătură doar pentru că aveți un monitor în față și nu o persoană reală.

  Apăsați pe Citează pentru a cita întreg comentariul cuiva sau selectați întâi anumite cuvinte și apăsați apoi pe Citează pentru a le prelua doar pe acelea. Link-urile către alte site-uri, dar care au legătură cu subiectul discuției, sunt ok.


  Prin trimiterea comentariului acceptați politica de confidențialitate a site-ului.  Vreți un avatar în comentarii? Mergeți pe gravatar.com (un serviciu Wordpress) și asociați o imagine cu adresa de email cu care comentați.

  Dacă ați bifat să fiți anunțați prin email de noi comentarii sau posturi, veți primi inițial un email de confirmare. Dacă nu validați acolo alegerea, nu se va activa sistemul și după un timp nu veți mai primi nici alte emailuri

  Comentariile nu se pot edita ulterior, așa că verificați ce ați scris. Dacă vreți să mai adăugați ceva, lăsați un nou comentariu.

sus